in

Mogge! – Kojima’s Xbox-game is bestaande IP en Metroid Prime heruitgave

Mogge! Het is weer een nieuwe maandag. Tijd om met een kop koffie of thee samen de nieuwe week in te luiden. Wat is er dit weekend gebeurd in de gamewereld en wat kunnen we verwachten van deze week?

Gemist

Kojima’s aankomende Xbox-game betreft een bestaande IP. Dat claimt doorgaans goed geïnformeerde Speshal_Nick van XboxEra. Afgelopen weekend claimde Gematsu dat Kojima Productions betrokken is bij een nieuwe Silent Hill-game. Nick beweert in de podcast echter dat dit niet waar is. Waar Kojima wél aan werkt is, zoals we weten, een game voor Xbox. Nick zegt gehoord te hebben dat de game een bestaande IP betreft. Of hiermee een bestaande Xbox IP of een andere IP is, blijft onduidelijk. Er gaan al langer geruchten de ronde over een Xbox-game van Kojima. Eerder dit jaar werd gezegd dat het game betreft dat gebruik maakt van de cloud.

Nick voegt verder toe dat hij meer dan een jaar geleden had vernomen dat een Metal Gear Solid-remake in ontwikkeling is. Er werd destijds al geclaimd dat het niet door Bluepoint wordt ontwikkeld. VGC claimde vrijdag dat het Metal Gear Solid 3: Snake Eater betreft. De ontwikkeling ligt volgens VGC in handen van Virtuos. Zij waren verantwoordelijk voor bepaalde ports zoals de Switch-versies van Bioshock, The Outer Worlds, en Dark Souls Remastered.

Nintendo werkt naar verluid aan een Metroid Prime heruitgave. Dat meldt journalist Jeff Grubb op Twitter. Ook insider Emily Rogers beweert dat een dergelijke heruitgave in ontwikkeling is. Volgens Grubb werkt Nintendo er al jaren aan. Hij vermoedde eerst dat het om de gehele Prime-trilogie ging, maar nu lijkt Nintendo de games los van elkaar uit te willen brengen.

Er gaan al langer geruchten de ronde over een heruitgave van Metroid Prime. Vermoedelijk wordt de Metroid Prime heruitgave volgend jaar uitgebracht, ter viering van het 20-jarig bestaan van de franchise. Metroid Prime verscheen in 2002 voor de GameCube. Twee jaar later kreeg het een vervolg genaamd Metroid Prime 2: Echoes. De trilogie sloot af met Metroid Prime 3: Corruption, dat in 2007 verscheen voor de Wii.

Deze week

Week 40 belooft een uitstekende gameweek te worden. Met dinsdag Alan Wake Remastered, het interessante Jett: The Far Shore, een nieuwe Super Monkey Ball en Hell Let Loose voor next-gen consoles. Laatsgenoemde is gratis beschikbaar op PS Plus bij lancering, vergeet ‘m niet te claimen! Donderdag zal in het teken staan van Far Cry 6, waarin acteur Giancarlo Esposito te zien zal zijn als dictator. Gezien zijn vorige geslaagde werken als schurken zal hij ongetwijfeld een goede performance neerzetten in de nieuwe game.

Tot slot is vrijdag zo goed als een Switch-vrijdag. Allereerst zullen de eerste mensen de gloednieuwe Switch OLED ontvangen. Gezien het chipstekort zal de console waarschijnlijk niet in de winkels te vinden zijn, maar zij die een pre-order hebben geplaatst zullen vrijdag een goede dag hebben. Want niet alleen de nieuwe Switch komt uit, ook een nieuwe Metroid! Metroid Dread verschijnt samen met een hoop andere Switch-games. Bekijk het volledige release overzicht hieronder. Ontvang jij vrijdag een nieuwe Switch?

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
10 maanden geleden

Mogge!

Mooi weekje met games. Metroid: Dread komt sowieso in huis en misschien ook Alan Wake en Monkey Ball. Een nieuw Silent Hill spel zou erg gaaf zijn, maar dan het liefst wel in de stijl van de eerste drie.

Vandaag is de laatste week van mijn vakantie ingegaan, dus nog even genieten. Als het goed is, krijg ik vandaag twee boeken binnen van Bitmap Books. Mocht je dat niet kennen, die brengen mooie naslagwerken uit over game genres en box art enzo. Erg mooi. Ik heb ze een paar maanden geleden leren kennen, toen iemand me tipte over een boek waarin alle uitgebrachte JRPG’s zouden staan. Het duurde bijna anderhalve week voor het binnen was, maar het is echt prachtig om te zien. Ik had toen al een paar andere boeken op hun site zien staan die me interesseerde en die heb ik nu maar besteld.

De eerste is een uitgave van The War Of The Worlds van H.G.Wells met een hoop prachtige art erbij. Het is één van de weinige boeken die niet over games gaat. Ik heb het verhaal altijd erg gaaf gevonden en ik ben ook groot fan van de rockmusical uit 1978 van Jeff Wayne. Ook als je dat niets zegt, dan hebben veel mensen nog wel eens gehoord van de liedjes Eve Of The War en Forever Autumn.

Het tweede boek is een verzameling van alle box art van de uitgebrachte Super Famicom spellen. En aangezien ik een poosje geleden een post had gemaakt over mijn japanse spellenverzameling, ja, dan valt dat perfect in mijn straatje natuurlijk. Het lijkt me geweldig om die lekker door te bladeren.

Een boek dat ik ook nog wel een keertje wil hebben is The Games That Weren’t. Ik denk dat die titel wel duidelijk is. Spellen die uiteindelijk nooit zijn uitgekomen. Ik verwacht dat daar echt een hele hoop in staat waar ik nog nooit van heb gehoord. Lijkt me heel interessant om te lezen.

Ook krijg je bij bijna alle boeken een PDF toegestuurd, zodat je het ook op je telefoon, tablet of magnetron kan bekijken. Die download zit bij je orderbevestiging. Als je het bestand al gedownload hebt, maar je wilt het boek retour sturen, dan krijg je niet het volledige bedrag terug gestort, omdat je het in principe nog steeds kan lezen. In mijn geval wil ik de boeken eerst fysiek in mijn hand hebben en doorbladeren voordat ik de PDF versies open.

Sorry, het was niet mijn bedoeling om hier een uitgebreide reclame van te maken, maar ik wou het even onder de aandacht gebracht hebben. Het huidige aanbod kun je bekijken op:
https://www.bitmapbooks.co.uk/collections/all

Laatst bewerkt 10 maanden geleden door Rainking
Rainking
10 maanden geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Dat boek ziet er wel interessant uit. Goeie tip.

SamuraiPizzaCat
10 maanden geleden

Wordt een mooi weekje!

Screenshot Sunday #28

Squid Game – Roblox