in

Mogge! – Meer Blizzard-medewerker hangt cameras op in badkamer en mogelijk uitstel Forbidden West

Mogge! Het is weer een nieuwe maandag. Tijd om met een kop koffie of thee samen de nieuwe week in te luiden. Wat is er dit weekend gebeurd op Inside.Gamer en in de gamewereld en wat kunnen we verwachten van deze week?

Gemist

Vrijdag werd het begin van het weekend ingeluid met een artikel van Leegblikjewater die de discussie opgooide van de beste cutscenes in games. Die zondag was hij er ook weer met een nieuwe Screenshot Sunday vol met screenshots van The Pathless tot F1 2020. Tot slot kon je ook artikelen vinden van Jacco met de wekelijkse Q&A over opslagruimte en Wat spelen we dit weekend? 

In de gamingindustrie gaat het de laatste tijd goed mis. Van berichten over een toxic werkcultuur in Ubisoft naar wangedrag op de vloeren bij Blizzard. Daar worden de berichten steeds erger. Uitgever Activision Blizzard is door de Amerikaanse staat Californië aangeklaagd vanwege discriminerend gedrag op de werkvloer, alsmede seksuele intimidatie van diens werknemers. Tijdens deze rechtzaak komt er veel informatie bovenwater, waaronder een zaak uit 2018. Een IT-werknemer van het Minnesota-kantoor van het bedrijf werd beschuldigd voor het ophangen van cameras in de bedrijfsbadkamers van de vrouwen.

Hoewel Activision Blizzard bij het achterhalen van deze situatie meteen actie ondernam, ligt het bedrijf sinds vorige week onder vuur door de aantijgingen over het giftige gedrag op de werkvloer. CEO Bobby Kotick heeft in een open brief zich verontschuldigd en verbetering beloofd, maar de brief was volgens werknemers niet toereikend.Ondertussen laten werknemers van Ubisoft via een eigen open brief weten schouder aan schouder te staan met de werknemers van Activision Blizzard.

Ander minder goed nieuws is dat het er steeds meer op gaat lijken dat Horizon: Forbidden West uitgesteld gaat worden naar 2022. Vrijdag claimde journalist Jeff Grub dat Sony overwoog om de game uit te stellen naar 2022, maar een dag later stelde Bloomberg dat dit al vast staat. “I am telling you it is decided and delayed.” vertelt Jason Schreier op Twitter.

De game werd vorig jaar aangekondigd maar heeft nog geen concrete releasedatum gekregen. Vermoedelijk wordt het uitstel in de volgende State of Play bekendgemaakt. Jeff Grub denkt in ieder geval aan september: “Ik heb gehoord dat het in september komt. Ik denk dat ze daarmee willen zeggen, ‘hier zijn andere dingen die we deze herfst hebben, maak je geen zorgen’, maar ik denk dat Forbidden West in 2022 uitkomt.” Sony heeft nog niet gereageerd op de berichten.

Gamereleases van deze week

Maandag

Grime [PC]

Woensdag

Dungeon Defenders: Awakened [Switch]

Donderdag

The Falconeer: Warrior Edition [PS4/5, Switch]

Haven Park [PC, Switch]

Dodgeball Academia [PS4, XOne, Switch, PC]

Nog wat leuks gedaan?

Ik heb mijn vriendin in Zwitserland bezocht dus erg consolegamen zat er niet in. Niet dat je dat gaat doen als je op bezoek bent. Dat wil niet zeggen dat er niet gegamed is. Ik heb even wat potjes Pokémon Unite gespeeld. Lekker spelletje dat prima even kort tussendoor te doen. De skins vallen een beetje tegen dus ik hoef er nog niet echt geld aan uit te geven. Misschien dat ik de battlepass koop maar dan moet ik natuurlijk wel veel spelen om er wat uit te halen! Het blijft jammer dat er ook andere dingen dan cosmetics gekocht kunnen worden met echt geld. Wat hebben jullie zoal gedaan dit weekend? Fijne week allemaal en succes.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Afgelopen weekend is voorbij gevlogen. Nauwelijks tijd gehad om te gamen. Deze week wat rustiger dus heb wel zin om verder te gaan met Demon’s Souls.

Verder weinig bijzonders. Zin in vakantie maar dat duurt nog zes weken.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Twee weken. Maargoed. Ga tussendoor nog wat dagen pakken.

Rainking
2 jaren geleden

Goeiemiddag! Ik heb mijn tweede prik gehad afgelopen zaterdag. Gelukkig geen last van gehad. Verder een paar spelletjes gespeeld. Voornamelijk Death’s Door. Die bevalt toch wel, ook al ben ik er geen ster in.

Komende week zal ik The Falconeer wel kopen, waarschijnlijk. Ook zou Blue Fire eindelijk moeten verschijnen op de PS4.

Uitstel van Horizon: Forbidden West zou jammer zijn, maar niet onoverkomelijk. Ik heb nog genoeg andere spellen liggen om te spelen.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Ja, die tweede prik schijnen sommigen minder leuk te vinden. Dat heb je toch vaker met sequels. Dat zag je ook met de Lockdowns. Voor het vervolg liep bijna niemand warm meer voor.

The Falconeer heb ik eigenlijk al op de Xbox One, maar aangezien ik toch vaker de PlayStations aanslinger en de nieuwe versie uitgebreider is, geef ik de “oude” aan een collega en haal ik de PS5 versie maar in huis.

Screenshot Sunday #19

Deze SSD’s zijn klaar voor de PS5