in

Mogge! – Outcast 2 en Star Wars-game van Quantic Dream

Mogge! Het is weer een nieuwe maandag. Tijd om met een kop koffie of thee samen de nieuwe week in te luiden. Wat is er dit weekend gebeurd in de gamewereld en wat kunnen we verwachten van deze week?

Gemist

Een vervolg op de cult klassieker Outcast is aangekondigd. Outcast 2: A New Beginning wordt ontwikkeld door Appeal Studios – die ook het origineel gemaakt heeft – en uitgegeven door THQ Nordiq. De game draait wederom om het personage Cutter Slade. Slade moet de planeet Adelpha redden van een corporatie die met robots de bevolking tot slaven maakt. Het is aan Slade om een verzet op te zetten en de planeet te bevrijden.

Net als het origineel wordt Outcast 2: A New Beginning een third person open-wereld action-adventure game. Spelers kunnen op verschillende manieren bepaalde missies uitvoeren. Ook zullen de keuzes van de spelers impact hebben op het non-lineaire verhaal. De originele Outcast kwam in 1999 uit. Een vervolg was destijds ook al in ontwikkeling, maar werd nooit afgemaakt door een faillissement van de ontwikkelaar.

Outcast 2: A New Beginning verschijnt voor PlayStation 5, Xbox Series X/S, en PC. Een releasedatum is nog niet bekend.

Detroit: Become Human-ontwikkelaar Quantic Dream heeft naar verluid een deal gesloten met Disney om een nieuwe Star Wars-game te maken. Volgens Franse YouTuber Gautoz gaat Quantic Dream nu met Disney werken gezien het contract met Sony voltooid is. “Het lijkt erop dat ze aan en Star Wars-game gaan werken.” Een dag later plaatste lekker Tom Henderson een foto op twitter van een Detroit-personage met lightsabers eroverheen.

Of ze er werkelijk aan werken moet nog blijken. Quantic Dream staat vooral bekend om interactieve verhalende games waarin de keuze van de speler het verhaal beïnvloed. De laatste drie games kwamen exclusief voor PlayStation uit; Heavy Rain, Beyond: Two Souls, en de meest recente Detroit: Become Human. Laatsgenoemde kwam in 2018 uit.

Deze week

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Koffiepraat

Dit weekend Shang Chi gezien in de bios! Of je nou wel of niet van Marvel houdt, één ding kan ik je garanderen: de actie is misschien wel het beste ooit van alle Marvel-films. Een ode aan Kung Fu-films met heerlijke choreografie, zonder schokkend camerawerk of veel cuts. Een waar genot om te aanschouwen. Verder blijft het wel een Marvel film en zal je een bekende structuur zien. Wél is de cast fantastisch. Los daarvan was ik relatief druk en heb ik weinig kunnen gamen. Wat jullie?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Iemand die de remake/remaster van Outcast heeft gespeeld? Redelijke reviews, maar het ziet er zo knullig uit…

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Ik kijk uit naar Diablo 2!

JariKlapwijk
2 jaren geleden

Kena komt ook uit op de PlayStation 4. Wil hem graag spelen maar wacht toch nog even tot ik een PlayStation 5 heb (of tot ie op Xbox uitkomt)

Luigi1985
2 jaren geleden

Ik ben lekker op vakantie. Af en toe speel ik een stukje Skyward sword in de avonduren, verder niks.

Ben benieuwd naar de reviews van Kena.

Call of Duty: Vanguard, wordt dat wat?

Gerucht: Een Star Wars-game van Quantic Dream