in

Mogge! – PS Plus-leak en spontane Tomb Raider-patch

Mogge! Het is weer een nieuwe maandag. Tijd om met een kop koffie of thee samen de nieuwe week in te luiden. Wat is er dit weekend gebeurd op Inside.Gamer en in de gamewereld en wat kunnen we verwachten van deze week?

Gemist

Dokter Caspari luidde het weekend vrijdags in met een nieuw stuk over waarom hij gamet. Dat jij je tijd verdoet met het spelen van spelletjes, daar snap ik echt niets van’, dit is een uitspraak die (misschien niet helemaal letterlijk op deze wijze geformuleerd) de meeste gamers in welke vorm dan ook wel eens gehoord hebben. Met zijn artikel probeert hij niet zomaar uit te leggen waarom hij gamet. Er zit een gevoelige en zware noot in verwerkt dat absoluut het lezen waard is.

Zaterdags plaatste Blasterjackson gloednieuwe mini-reviews. Het is alweer de 14e editie van zijn mini-reviews concept. Hierin neemt hij de wat kleinere games onder de loep die niet zo zeer groot zijn, maar wel (of niet) aandacht verdienen. Deze keer reviewde hij Echo Tokyo: An Into, een graphic novel met de nodige pikante momenten, een flash-game genaamd Direct, waarin je obstakels ontwijkt, en Epic Car Factory, waarvan de titel genoeg zegt. Blasterjackson geeft aan normaal niet echt van de management/simulatie-games te zijn. Vond hij dit wel wat? Je leest dat in zijn mini-review!

Tot slot gooide Jacco de vraag op of Battlefield 2042 een comeback zal gaan maken binnen het genre. Als groot Battlefield-fan durf ik met enige zekerheid te zeggen dat dat gaat gebeuren! Battlefield 2042 Portal heeft ontzettend veel potentie en kan de game erg lang leuk houden. Ik kan niet wachten om Caspian Border opnieuw te bezoeken en daar gekke gamemodes te spelen. Het brengt me allemaal weer terug naar de tijd van Battlefield 3, die fenomenale hype en marketing had. De dosering van goede trailers en goed nieuws rondom de game lijkt erg op hoe ze het aan hebben gepakt in Battlefield 3. Check de video hieronder voor een uitstekende samenvatting.

Buiten I.G. was het minder spannend dit weekend. Sony deed een oepsie door alvast de PS Plus-games van augustus te onthullen op hun eigen website. Vanaf 3 augustus kunnen leden de volgende games claimen:

Een niet al te spannende maand, maar dat mag wel een keer. De afgelopen maanden waren namelijk vrij oké. Zo kregen PlayStation-eigenaren in januari onder andere Shadow of the Tomb Raider. Deze heeft uit het niets dit weekend een next-gen update gekregen voor PS5. Ook heeft Microsoft het “Optimized for Xbox Series X/S”-label toegevoegd aan de game in haar store. Mogelijk zal deze spoedig ook een update krijgen. Weg van een 4K-resolutie en 60 frames per seconden is er niet bekend wat de update verder toevoegt.

Gamereleases van deze week

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Nog wat leuks gedaan?

Ik heb zelf niet veel bijzonders gedaan. Wel heb ik flink zitten rondneuzen in de PS Store sale maar ik heb nog niks gezien dat mij over de streep trekt. Afgelopen weekend ben ik verder gaan proberen om de platinum van Sackboy binnen te hengelen, maar daar is niet veel van gekomen. Naast drukte moet ik alleen multiplayer trophies dus ben ik afhankelijk van de prestaties van anderen hehe. Als er mensen met Sackboy zijn die me uit de brand willen helpen dan hoor ik het graag!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Ik heb Avengers gehaald in die summersale. Singleplayer is een stuk leuker dan ik had verwacht!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Ik vond het eerste gedeelte

Spoiler
met Kamala (pure fanservice)
echt verrassend leuk.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Luigi1985
1 jaar geleden

Ben van het weekend begonnen met Demon’s Souls en ik kan niks anders zeggen dan WOW. Begint erg goed. Daarnaast zit ik echt lekker in Skyward Sword. De gebieden waarin ik nu ben, komen me wel weer bekend voor.

Ik herinner me niks negatiefs over de oorspronkelijke game en ik zie het nu ook nog niet echt. Alleen misschien soms een beetje onhandige besturing.

Verder ja drukke week voor de boeg. Hopelijk nog tijd om af en toe verder te gaan met beide games.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Ja de prijs was wel hoog. Ik had al een tijdje 50€ tegoed in m’n bol.com staan dus ik voelde m niet direct.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Klopt ja. Super Mario 3D Allstars heb ik om die reden overgeslagen. Ze zijn lui aan het worden en ze lijken de laatste tijd graag geld te harken.

Anderzijds koop je wel (bijna) altijd kwaliteit. Dat trekt me dan soms wel over de streep.

Maargoed ze mogen wat mij betreft wel iets meer voor de fans doen door er dan bijv. iets leuks bij te doen ofzo.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

“Anderzijds koop je wel (bijna) altijd kwaliteit. Dat trekt me dan soms wel over de streep.”

Ik vind het altijd wel netjes dat je vaak niet zo van die schandalig grote patches hebt om de bugs en de glitches eruit te vegen. Aan de ene kant misschien bijna belachelijk dat je dat als pluspunt moet zien, maar als je de andere kant bekijkt, dan lijkt dat af en toe nergens op.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Demon’s Souls ziet er echt prachtig uit. Ik heb zelf alleen de eerste echte baas pas neer, maar zo af en toe start ik ‘m weer eens op om lekker mee aan te klooien. Ik heb geen haast met dat soort spellen. Misschien speel ik ‘m wel nooit uit, maar ik vind het gewoon leuk om het zo nu en dan te proberen.

Rainking
1 jaar geleden

Goeiemiddag! Ik heb afgelopen zaterdag een kringlooptour met iemand gedaan. Niet veel gevonden, maar het was wel te rete-gezellig en dat is toch belangrijker.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Bedoel je dan dat je langs kringloopwinkels bent gegaan om games enzo te zoeken?

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ja, klopt. Helaas waren er twee waar je meer kans had dicht vanwege vakantie. Ik ging naar huis met alleen een spel voor de 360 en een simpele koptelefoon voor de pc die volledig over je oren gaat.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nice.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Je kan zeker mazzel hebben. Normaal gesproken was ik ook naar de beurs in Schiedam geweest, maar ik ben wat dat betreft nog steeds (misschien te) voorzichtig. Het scheen wel goed geregeld te zijn volgens de richtlijnen, dat wel.

Maakt Battlefield in 2021 een comeback?

Een ode aan de slimste shooter ooit