in

Mogge! – PS5 downgrade en Death Stranding 2

Mogge! Het is weer een nieuwe maandag. Tijd om met een kop koffie of thee samen de nieuwe week in te luiden. Wat is er dit weekend gebeurd in de gamewereld en wat kunnen we verwachten van deze week?

Gemist

Er is een nieuw model van de PlayStation 5 uitgebracht in Japan en Australië. Het nieuwe model is 300 gram lichter en heeft verscheidene aanpassingen. Tech YouTuber Austin Evans wist deze revisie te bemachtigen en haalde de console open om te kijken wat er veranderd is. Zo zijn de schroef en het standaard waar hij in gaat veranderd zodat men makkelijker de schroef kan los draaien. Ook ziet de ventilator er anders uit. De bladen van de ventilator lopen nu verder door naar het middenpunt, waarbij het origineel een open ruimte heeft. Tot slot heeft de rivisie vermoedelijk een betere wifi-kaart, al is dit nog niet bevestigd.

Je zou zeggen dat de console dus een betere ventilator heeft en dus beter koelt, maar ergens moet die missende 300 gram vandaan komen. Bij het openen van de console werd duidelijk dat de heat sink, die de warmte afvoert, fors kleiner is geworden (zie 9:46 in de video hieronder). Bij een hittetest kwam de nieuwe PS5 dan ook drie tot vijf graden warmer uit dan de originele PS5. Hoewel dit momenteel niet grote invloed zal hebben op de prestaties van games, baart de kleinere heatsink zorgen bij gamers voor de toekomst van de console. De PS4 stond er al bekend om dat hij warm kan worden en als een straaljager kan klinken.

Het is niet duidelijk wanneer het model wereldwijd verkocht zal worden. Je kan de ‘slechtere’ PS5 herkennen aan het modelnummer. Het modelnummer van de nieuwe PS5 is CFI-1100B, terwijl die van de originele PS5 CFI-1015B is.

https://www.youtube.com/watch?v=taKKVBVoKhg

Norman Reedus versprak zich een beetje tijdens een interview over het laatste seizoen van The Walking Dead. In het interview met een Adorocinema, vertelde hij dat er wrodt gewerkt aan een tweede Death Stranding-game. “Ik denk dat we een tweede Death Stranding doen,” vertelt de acteur, “de onderhandelingen vinden momenteel plaats dus… yay!” Maker Hideo Kojima kondigde vorig jaar al aan te werken aan een nieuwe game. Het is niet duidelijk of hij het over een nieuwe Death Stranding had. In 2019 werd hem gevraagd of hij ooit een vervolg wilt maken, waarop hij antwoorde dat hij “from scratch” zou willen beginnen, met nieuwe gameplay en een compleet nieuw verhaal.

Death Stranding kwam in 2019 uit voor PlayStation 4 en kreeg een PC port in juli 2020. Volgende maand, op 24 september, komt de Director’s Cut uit voor PlayStation 5. Deze versie voegt nieuwe gameplay-elementen en een nieuw verhaal toe aan de game. Ook zal het gebruik maken van Dualsense features en worden de graphics en framerates verbeterd. Kojima was kortgeleden naar verluid in gesprek met Microsoft voor een mogelijke exclusieve deal. Fans vermoedden dat Sony ontevreden was met de verkoopcijfers van Death Stranding. Of Kojima hierdoor een overstap maakt naar Xbox met de volgende Death Stranding is niet duidelijk.

Deze week

Dinsdag

Woensdag

  • Lake [Series X/S, PC]

Donderdag

Vrijdag

Koffiepraat

In het weekend heb ik mijn thuisstadje weer bezocht voor een verjaardag. Met een flinke kater de dag erna de trein weer teruggepakt omdat vandaag mijn laatste studiejaar begint. Dat is weer even wennen na een lange zomervakantie, maar hopelijk zijn we van het studeren af na dit jaar! Omdat ik niet thuis was dit weekend heb ik ook niet echt gegamed. Paar potjes Unite op de Switch en op mijn telefoon een beetje Teamfight Tactics gespeeld. Wat jullie?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Mogge!

Laat Death Stranding 2 maar komen!
Ben trouwens heel benieuwd naar The Medium a.s. vrijdag. Iemand al gespeeld?

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Het schijnt meer een beetje een creepy sfeertje te hebben dan dat het echt eng is. Vind ik allang best. Ik ben niet van de jump scares en daar wordt al gauw op terug gevallen.

Luigi1985
2 jaren geleden

Weekend is weer voorbij gevlogen. Denk dat ik een half uurtje geswitcht heb (Skyward Sword) en verder niet.

Komende dagen ook druk. Dus zal niet veel gamen worden.

Death Stranding lijkt me niet echt mijn ding, ook al ziet het er super vet uit.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Nou ik zal je eerlijk zeggen dat ik echt niet meer weet hoe ver ik nog moet. Heb Skyward sword op de wii destijds wel uitgespeeld en ik herinner me de meeste plekken nog wel maar om de een of andere reden weet ik niet wat er nog meer komt.

Zit nu ergens op 22 uur spelen en ben nu in een woestijn en ik weet dat ik daarna nog iets moet halen bij een vulkaan, omdat t bij dezelfde driedelige opdracht hoort. En ik weet niet of ik er daarna al bijna ben.

Op internet zegt men zo’n 38 uur totaal.

Ik ben over t algemeen vaak langzamer dan gemiddeld dus dan zal ik wel ergens op de helft zijn.

Rainking
2 jaren geleden

Goeiemiddag! Qua gamen heb ik wel een productief weekendje gehad. Ik had bij het ‘wat spelen we’ topic al gezet dat ik de platunum trofee van Secret Of Mana wilde halen. Dat is dus gelukt, en daar achteraan heb ik ook nog die van Jedi: Fallen Order, tevens op de PS4, gehaald. Daar was ik ook al bijna mee klaar. Tot slot ben ik gisterochtend begonnen aan Call Of Cthulhu op de (je raadt het nooit) PS4 en die heb ik gisteravond meteen uitgespeeld. Erg gaaf spel. Niet echt moeilijk. Wel een paar aardige puzzeltjes, maar de madness vond ik wel het tofst. Lekker creepy sfeertje ook. Het was ook mijn eerste ervaring met de wereld van H.P. Lovecraft, maar het beviel me erg goed.

Bedankt trouwens voor de herinnering dat The Medium deze week uitkomt. Die wou ik nog halen voor de PS5.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Heel misschien dat ik de PS5 versie van Fallen Order ook nog wel ga doen. De laatste keer dat ik ‘m echt gespeeld heb was toen het spel uitkwam, dus als ik de PS5 upgrade downloadt, kan ik lekker van voor af aan beginnen. Maar wacht je zegt, heel tof spel.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik vond de eerste Call of Cthulhu uit 2006 een stuk spannender, maar deze was ook erg leuk! Die eerste verdient een remaster oid.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Bedankt, die hou ik in mijn achterhoofd. Ook uitgekomen op de Xbox, zag ik.

Snake_NL
Snake_NL
2 jaren geleden

Downgrade of gewoon clickbait? Austin Evens een tech youtuber?

Laat me niet lachen…

Screenshot Sunday #23

Ranking the: Game Boys