in

Mogge! – Witcher-nieuws en PS4-cryptofarm opgerold

Mogge! Het is weer een nieuwe maandag. Tijd om met een kop koffie of thee samen de nieuwe week in te luiden. Wat is er dit weekend gebeurd op Inside.Gamer en in de gamewereld en wat kunnen we verwachten van deze week?

Gemist

Zaterdag plaatste Dokter Caspari een nieuwe guessing game. De vorige twee keren maakte hij een illustratie en konden de leden proberen te raden welke franchises erin verstopt zaten. De spirituele opvolger is in de vorm van beschrijvingen van gamescènes! Zeven gebeurtenissen of scènes uit games worden beschreven via grappige teksten. Het is aan jullie om ze allemaal te raden!

Leegblikjewater en veel screenshotters waren deze zondag weer aanwezig met de Screenshot Sunday. Er zijn Ratchet & Clank-screenshots met verschillende filters, mooie Valhalla en Witcher 3 plaatjes, en een gekke drum-game op de Switch. Daar liep SamuraiPizzaCat wel warm voor, die overigens een screenshot had gedeeld van zijn Game & Watch!

Afgelopen weekend was er een heuse crypto-boerderij opgerold in Oekraïne. De ondergrondse mining-hal bestond uit zeker 3.800 losse PlayStation 4-consoles, 500 videokaarten en 50 centrale processoren. De eigenaren hadden de hele setup verbonden aan het stedelijke stroomnetwerk. Het apparatuur zorgde voor stroompieken waar de lokale autoriteiten uiteindelijk achter kwamen, die inmiddels in bezit zijn van de hardware.

Oekraïense experts zouden het totale verbruik geschat hebben op “tussen de 5 en 7 miljoen grivna” per maand. Omgerekend is dat ongeveer 150.000 tot 215.000 euro. De vraag is vooral of de crypto-boeren er daadwerkelijk een goede slag uit hebben kunnen slaan; de PlayStation 4 Slim is immers niet de krachtigste delver voor crypto-valuta. 

Zaterdag was ook WitcherCon. Een evenement rondom de Witcher-franchise. Hier werd onder andere de eerste trailer van seizoen 2 van The Witcher-serie op Netflix getoond. Uit de trailer wordt duidelijk dat tweede seizoen van de serie verder in gaat op de band tussen Geralt en Ciri, die in onder andere in Kaer Morhen zullen zijn. Het lijkt er ook op dat Geralts bekende mentor Vesemir ook in dit seizoen te zien zal zijn. Hij krijgt ook een eigen spin-off in de vorm van een animatiefilm genaamd Nightmare of the Wolf. De film zal vanaf 23 augustus te streamen zijn op Netflix. Ook hier is een trailer van vrijgegegeven.

Tot slot zal de next-gen versie van The Witcher 3: Wild Hunt nieuwe gratis DLC krijgen gebaseerd op de Netflix-serie. Dat maakte het twitteraccount van de game bekend. In welke vorm de DLC precies zal komen is nog onduidelijk. Vermoedelijk draait het om cosmetische items zoals zwaarden of outfits van de serie, gezien in de foto het woord ‘items’ wordt vermeld. De next-gen versie van The Witcher 3 moet ergens dit jaar uitkomen voor PS5, Xbox Series X en S, en pc. De update brengt verbeteringen zoals ray tracing en snellere laadtijden met zich mee en wordt gratis voor bestaande eigenaren van de game op PS4, Xbox One en pc.

https://twitter.com/witchergame/status/1413568916920602625

Gamereleases van deze week

Klik op de titel om een trailer te zien. Klik op het platform om direct naar de store te gaan.

Woensdag
Space Punks [PC Early Access] Deze isometrische twin-stick lootershooter lijkt erg op Borderlands en is gemaakt door Shadow Warrior-ontwikkelaar Flying Wild Hog

Donderdag
Lost at Sea [PS5, XSX, PC] Een reis door een eiland dat gaat over het leven en de dood.
Blaster Master Zero 2 [XSX/One] De game was al uit voor Switch en PlayStation, maar komt nu ook naar Xbox!

Vrijdag
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD [Switch] De remaster van de Wii-game komt niet alleen met verbeterde besturing, ook is het nu mogelijk om de game zonder motion controls te spelen.

Koffiepraat

Dit weekend heb ik Black Widow gezien! De film viel mij erg tegen. Het was geen slechte film, maar ik vond het plot matig en soms een beetje saai. Ook werd de (overigens best coole) Taskmaster een beetje onderbenut. De actie was wel erg vet en het had natuurlijk een sappige post-credits scene. Ook heb ik de finale van het EK gekeken en ik gunde Italië het wel, was een spannende pot! Gamen zat er weinig in voor mij. Ik heb een paar potjes Battlefield V gedaan en Black Ops 4 gecheckt, maar die heb ik snel weer verwijderd. Ook ben ik begonnen aan die nieuwe PS Plus-game A Plague Tale. Erg mooie graphics, gameplay is vooralsnog vrij traag maar ik ben nog niet zo ver. Wat hebben jullie zoal gespeeld? Nog leuke dingen gedaan?

Tot slot wens ik jullie allemaal een fijne week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Ben de week sloom begonnen. Denk wat te laat gaan slapen gister. Black Widow ga ik vast nog wel een keer zien, al is het alleen om de hoofdrolspeelster (Scarlett Johansson vind ik een hele mooie dame).

Van het weekend veel sport gezien met gisteravond een spannende, maar wel slechte finale. Daarnaast nog wat Samus Returns gespeeld. Denk dat ik nu ECHT bijna klaar met dat spel ben. Dan kan deze week de Switch weer een keer aan, want ik heb Skyward Sword van het weekend besteld.

Hoop ook wat tijd te vinden voor R&C deze week, zodat die dan ook snel uitgespeeld is.

Rainking
2 jaren geleden

Mogge! Ook hier begint de dag rustig. Geen zware klussen vanochtend. Lekker op het gemak op gang komen.

Ik denk dat ik Skyward Sword wel ga halen. Het origineel op de Wii heb ik nooit gespeeld.

Black Widow wil ik nog wel een keer zien, maar ik loop er eerlijk gezegd nog niet warm voor om naar de bioscoop te gaan. Het schijnt allemaal wel goed geregeld te zijn, maar zoals het nu gaat, kijk ik het liever nog even aan.

Iedereen een goeie week toegewenst!

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Ik denk dat het daar wel op gaat neerkomen, ja. Het enige jammere is dat je in de tussentijd best wat spoilers kan meekrijgen. Ik keek gisteren naar de kanalen op YouTube waar ik op geabonneerd ben, en daar zag ik al meteen een paar dingen in de titels, die ik liever nog niet had geweten. Normaal gesproken was ik op een van de eerste dagen naar een Imax voorstelling geweest. Ach ja, het is wel te overleven, natuurlijk.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Bizar die cryptofarm, nu snap ik die stijgende PS4 prijzen wel :p

Ik heb dit weekend wat uren in Ratchet & Clank gestoken. Leuke game, ziet er erg goed uit. De gameplay vind ik inmiddels wel wat repetative worden. Ben nu halverwege denk ik, ik wilde voor Platinum gaan maar weet niet of ik dat ga volhouden!

Ik wacht de reviews even af van Skyward Sword, mochten die enorm positief zijn dan ga ik me daar misschien aan wagen.

fijne week allemaal!

Screenshot Sunday #17

Review: Hotshot Racing