in

Mogge! – Steam Deck en Fifa-farm

Mogge! Het is weer een nieuwe maandag. Tijd om met een kop koffie of thee samen de nieuwe week in te luiden. Wat is er dit weekend gebeurd op Inside.Gamer en in de gamewereld en wat kunnen we verwachten van deze week?

Gemist

Kaskarion plaatste een topic over gezelligheid in games. Een leuk artikel waarin gezelligheid (iets wat vrij onbesproken is in gaming) het onderwerp is. Zo komt hij met verschillende voorbeelden van games zoals Resident Evil en Total war.

Soms heb je (stukken in) games waarbij je constant aan het genieten bent van je omgeving. Niet omdat het landschap per se zo adembenemend mooi is maar gewoon omdat je een warm en gezellig gevoel krijgt van zo’n sfeervol gebied. Daarom leek het me leuk om een keer te praten over gezelligheid in games. Hierbij een paar voorbeelden van de gezelligheid die ik heb ervaren in games.
Klik hier voor het volledige artikel.

Leegblikjewater was uiteraard weer terug met een nieuwe Screenshot Sunday die ook deze keer weer boordevol zat met mooie foto’s gemaakt in games. Wat dacht je van de lieve kittens in Final Fantasy VI Remake Intergrade, van Coola? Of de vos uit Spirit of the North in een mooie omgeving. Bekijk alle screenshots hier.

Rainking plaatste een kort artikel waarin het hem leuk leek om gamertags uit te wisselen met de community. Als jij ook samen met anderen wel eens wilt spelen kan je in dit artikel andere leden vinden!

Kort voordat het weekend begonnen was kondigde Valve de Steam Deck aan. Deze console is ergens de Switch Pro waar we op zaten te wachten, zonder Switch-games. Valve noemt het zelf eerder een computer gezien je er meer mee kan doen dan alleen Steam-games spelen. Zo kan de Deck ook aangesloten worden op een monitor en gebruikt worden als een computer. Op deze wijze kunnen dus ook games uit andere stores gespeeld worden. Het apparaat komt in drie smaken die alleen verschillen in opslagruimte. Het instap model kost 419 euro en heef een 64 GB HDD opslag. Het volgende model kost 549 euro en heeft een 256 GB SSD. Het duurste model heeft naast een 512 GB SSD ook een mat scherm dat niet weerspiegelt. Alle varianten kunnen uitgebreid worden in opslag met een MicroSD-kaart. Het apparaat werd dit weekend al fanatiek besproken onder SamuraiPizzaCats opiniestuk over de nieuwe console. Ook werden de meningen van redacteuren gegeven in het artikel van Jacco.

Weet je nog het nieuws van vorige week over die cryptofarm met 3800 PlayStation 4’s? De Oekraïense overheid rolde de ondergrondse farm op nadat ze pieken in stroomverbruik ontdekten. Dit weekend werd duidelijk dat het om een Fifa Ultimate Team-farm ging. De PS4’s werden door bots via computers aangestuurd om punten op te sparen voor punten en zeldzame spelers. Deze accounts werden dan weer verkocht voor echt geld op de zwarte markt. Hoeveel de farm tot nu toe heeft opgeleverd en verdere informatie over de vondst heeft de Oekraïense niet vrijgegeven.

Tot slot is Ubisoft nog niet klaar met de langlopende beschuldigingen van de slechte werkcultuur binnen het bedrijf. De Franse gamevakbond heeft op 15 juli verschillende medewerkers en het bedrijf zelf aangeklaagd voor ‘institutionele seksuele intimidatie’. Ubisoft gaf recentelijk nog aan dat het vreest voor verlies van talent door het wangedrag van medewerkers. Door het zero-tolerance beleid dat het bedrijf voert, hebben veel mensen het bedrijf moeten verlaten.

Ubisoft heeft nog niet gereageerd op de aanklachten.

Gamereleases van deze week

Klik op de titel om een trailer te zien. Klik op het platform om direct naar de store te gaan.

Dinsdag
– Cris Tales [PS4/5, XSX/One, PC, Switch, Stadia] Een indie liefdesbrief aan klassieke JRPG’s met een nieuw perspectief.
Death’s Door [XSX/One, PC] Een actie rpg met een unieke stijl.

Donderdag
Last Stop [PS4/5, XSX/One, PC, Switch] Een avonturen-game waarin je drie verschillende personages bestuurt die samenkomen door een bovennatuurlijk iets.

Koffiepraat

Afgelopen week en weekend was voor mij niet zo spannend. Mijn huisgenoot had corona opgelopen dus heb ik mijzelf maar opgesloten. Wel heb ik in het weekend de laatste aflevering van Loki gekeken en die was toch wel stukken beter dan Black Widow. Ik kijk uit naar wat het MCU gaat brengen in de toekomst. Qua games ben ik met een vriend begonnen aan It Takes Two. Tot nu toe vermaken we ons er erg goed mee. Als mensen nog goede co-op aanraders heeft hoor ik het graag!

Welke games heb jij gespeeld of wat heb jij gedaan? Nog gekke plannen voor deze week?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Van het weekend heb ik een begin gemaakt met Skyward Sword. Zit er nog niet echt in, maar heb Max 45 min gespeeld.

Ben ook verder gegaan met Ratchet & Clank, maar naarmate het spel vordert, moet ik eigenlijk wel concluderen dat t niet echt mijn ding is.

In het begin was t vooral wow vanwege de graphics maar de rest is eigenlijk zo spannend niet. Misschien wijd ik er nog wel een artikel aan. Hoop dat ik snel klaar ben met t spel, want dan kan ik m verkopen en dan wil ik Resident Evil Village of Demons souls er voor terughalen.

Verder een drukke week voor de boeg. Het duurt helaas nog tot half september tot ik vakantie heb.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Luigi1985
Rainking
1 jaar geleden

Mogge! Oh, het is ondertussen al middag, zie ik. Goeiemiddag!

Afgelopen weekend lekker rustigaan gedaan. Die hitte is niks voor mij. In de middagen lekker siesta gehouden op de bank.

Bedankt voor de herinnering aan Death’s Door. Ik wist de releasedatum niet meer en heb er niet meer aan gedacht.

MonsterCrab
1 jaar geleden

Middag! Afgelopen weekend heb ik niet zo gek veel games gespeeld vanwege het mooie weer. Wel heb ik zaterdagavond lekker wat Flight Simulator gespeeld met een maat. Om de beurt een beetje rondvliegen was echt niet verkeerd. Ik heb m’n gaming laptop aan de 4K-tv gehangen en met een Xbox-controller was het prima te spelen. Alleen de UI werkte niet fantastisch mee.

Wat is Flight Simulator toch een fantastisch mooie game zeg…

Rainking
1 jaar geleden

Ik weet trouwens natuurlijk wel dat het een typefout is die voor kan komen, maar persoonlijk zie ik een Final Fantasy VI remake wel zitten.

coola
1 jaar geleden

Avond!

Ben sinds zondag weer eens opnieuw begonnen met RDR2 , maar man man man wat een nachtmerrie is deze singleplayer run. Sinds ik in Valentine ben aangekomen gaat alles fout, allereerst was ik letterlijk nog maar 30 seconden in Valentine en ik had al een bounty van 102,50 dollar op mijn hoofd. Paar uur later ging het wederom mis in Valentine een random npc gaat mij zomaar slaan , dus ik ren naar de sheriff en die npc volgt mij en slaat mij nog een keer, vervolgens schiet de sheriff mij door mijn hoofd ( en nee dat heeft niks met die bounty van eerder te maken want die had ik al afbetaald). Vervolgens ben ik bezig met één van de debt collection missions, ik loot m’n target en vervolgens ziet een npc dat dus die wil de law informeren, ik wil die dude dus op op een vredige manier op andere gedachten brengen dus ik wil mijn lasso pakken…. free aim ik die npc door z’n hoofd met mijn revolver….. waarom krijg ik bij dit soort games altijd de meest random shit. Ik word door m’n vrienden nu letterlijk Coola master of randomness and chaos genoemd.

Screenshot Sunday #18

PlayStation 5 Dualsense laadstation