in

Moon Studios-CEO: ‘Makers Cyberpunk 2077 en No Man’s Sky zijn leugenaars’


De baas van de Ori and the Blind Forest-studio geeft onder andere Fable-maker Peter Molyneux de schuld van ‘losgaan en vertellen waarom je enthousiast moet worden over games’, in plaats van ‘vertellen wat het product is’. “Hij kwam er ruim een decennium mee weg, terwijl journalisten en gamers het prachtig vonden om te luisteren wat oom Peter te zeggen heeft en alle dingen die hij doet voor de industrie.”

Ook haalt hij Sean Murray aan, bedenker van ruimtegame No Man’s Sky, die bij lancering in 2016 werd bekritiseerd wegens ontbrekende aspecten en andere gebroken beloftes. Volgens Mahler liet Murray spelers denken dat het ging om ‘Minecraft in de ruimte’ waarin ‘je letterlijk alles kan doen’, en werden de ‘leugens en het bedrog vergeten’ na de daaropvolgende updates. “Thanks Geoff Keighley”, voegt hij daaraan toe. “Dat soort gedrag belonen draagt vast bij aan de groei van de industrie”.

Verder zegt Thomas Mahler dat Cyberpunk-makers CD Projekt Red ‘afkeken bij Molyneux en Murray’ en een product uitbrachten dat ‘een fractie’ was van ‘wat de ontwikkelaar gehypet had’.

“En toch, gamers en journalisten lijkt het weinig uit te maken”, sluit Mahler zijn verhaal af. “Ja de backlash komt, maar meestal zie je een hoop mensen bekvechten dat ze de game toch wel leuk vinden. Dat is niet het punt. 

Het maakt niet uit of slangenolie lekker smaakt. Verkoop me geen features die niet bestaan. Schets geen beeld dat niet bestaat. Lieg niet tegen me. Je naait spelers Je naait journalisten (die moeten beter weten, dus schaam je) en je naait andere ontwikkelaars.”

Geen van de genoemde ontwikkelaars heeft nog gereageerd op het bericht.

no mans sky beyond

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PlayStation 5-schaarste komt door tekort aan halfgeleidercomponenten

Dit biedt Animal Crossing: New Horizons in februari