in , ,

Mushroom Kingdom Newsflash #1

De belangrijkste nieuwtjes uit Mushroom Kingdom van afgelopen periode:

Captain Falcon niet langer bondscoach

Na de teleurstellende uitschakeling in de Nintendo Cup tegen Donkey Kong Country is er na tien maanden al een einde gekomen aan het bondscoachschap van Captain Falcon. Na een korte evaluatie op het hoofdkwartier van de KMVB zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat de magie tussen het nationale elftal van Mushroom Kingdom en de coach is uitgewerkt. 

Falcon, die hiervoor al na 74 dagen de laan uit werd gestuurd bij FC Goomba, probeerde vanaf het begin tevergeefs zijn eigen stempel op het elftal te drukken door het systeem volledig om te gooien. Volgens kenners was dit een grove fout en had hij voort moeten borduren op op het succes van de naar Koopa United vertrokken trainer Cranky Kong.

De KMVB staat nu voor de opdracht om voor 1 september 2021 een nieuwe coach te vinden. Dan gaan de kwalificatieduels voor de Gaming Cup in 2022 verder. Mushroom Kingdom komt dan uit tegen FC Green Hill Zone, het team waarin super ster Sonic aan de lopende band scoort. In de wandelgangen gaan geruchten de ronde dat Captain Olimar, die nu aan het roer staat bij Pikmin United, de beoogde opvolger van Falcon is. Met zijn strenge hand zou hij uitermate geschikt zijn om sterren als Toad en Yoshi in het gareel te houden.

Lichte stijging in het aantal ontvoerde prinsessen

Voor het eerst sinds medio juni is het aantal ontvoerde prinsessen in Mushroom Kingdom licht gestegen. Volgens minister Waluigi van kidnappreventie ligt dit in de lijn der verwachtingen. Een anderhalve week geleden werden diverse versoepelingen doorgevoerd. Zo werd besloten dat de loopbruggen van de kastelen na 21 uur open mogen blijven en mogen prinsessen overdag weer alleen over straat.

Nu steeds meer huizen en kastelen voorzien zijn van een Bowser alert, is er weer veel meer mogelijk. Er zijn nu 7,5 miljoen alerts geïnstalleerd, waarmee bijna 30 procent al volledig beveiligd is en 55% al een eerste beveligingsmaatregel gehad heeft. Waluigi is trots wat er tot nu toe bereikt is en hoopt deze zomer iedereen dit dat wil beveiligd te hebben. 

Burgermeester Toad biedt excuses aan voor gooien botten Dry Bones van 175 jaar geleden

Burgermeester Toad van World 1 van Mushroom Kingdom heeft openlijk zijn excuses aangeboden aan Luigi, omdat Dry Bones zo’n 175 jaar geleden botten naar de voorouders van Wario zou hebben gegooid. 

Voorstanders van deze excuses spreken van een moment van erkenning, omdat zij vinden dat ze nog steeds last hebben van het feit dat er vroeger wel eens een bot werd gegooid. Er zijn echter ook veel tegenstanders van de excuses. Princess Peach heeft eerder al aangegeven geen excuses namens Mushroom Kingdom aan te maken, omdat het volgens haar te ver in het verleden ligt. Een adviesgroep, bestaande uit nazaten van Wario, heeft een rapport opgeleverd dat adviseert dit wel te doen. 

Premier Luigi: “ 144 ufo-meldingen sinds 2004” 

Er werd altijd een beetje geheimzinnig over gedaan door de overheid, maar volgens premier Luigi van Mushroom Kingdom zijn er sinds 2004 144 meldingen van ongeïdentificeerde vliegende objecten gedaan. 

Dit kwam kort geleden naar buiten in een rapport dat door Rosalina opgesteld werd. De meeste meldingen zijn momenteel nog niet wetenschappelijk verklaard. Al geeft Rosalina aan dat de kans groot is dat er een ‘aardse’ wetenschappelijke verklaring voor is. 

Twee meldingen die onderzocht werden betroffen een Lakitu die van een wolk naar beneden was gevallen en andere melding bleek achteraf Samus Aran. Zij was op weg naar een Super Smash Bros. Evenement in Mushroom Kingdom, maar hield zich vanwege haast niet aan de regels van het luchtruim boven het Koninkrijk. De 141 andere meldingen worden momenteel nog onderzocht. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Haha geweldig stuk hoe kom je erop.

Rainking
2 jaren geleden

Hahaha, leuk gevonden.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Dit kan ik heel erg waarderen haha, goed bezig Luigi!

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Ik ben heel eerlijk ; dit soort artikelen liggen altijd een beetje binnen mijn cringe-zone. Net zoals fanfiction etc dit doet. Mijn verwachting bij dit artikel was dan ook dat ik waarschijnlijk niet tot het beoogde publiek behoorde.

Maar ik vind hem erg tof! Dit komt eigenlijk door de wijze waarop je de nieuwsberichten beschrijft. Je bent zó serieus van toon dat dit qua schrijfwijze gewoon een echte pagina uit de krant zou kunnen zijn 😉 de humor is tof en veel zaken zijn erg leuk gevonden. Leuke invalshoeken 😀

Tof gedaan, kan niet anders zeggen

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Geniaal dit. Zoals Caspari zegt, normaal gesproken niet mijn ding zulke artikelen maar heb dit hele stuk met een lach op mijn mond zitten lezen.

The Last of Us-serie wordt nu geschoten

Q-N-A: Is de overname-oorlog begonnen?