in

Musical Monday(-ish): K’s Choice – Paradise In Me

Whoops! Sorry, ik was gisteravond ‘even’ op de bank gaan liggen om een beetje bij te tanken. Toen ik weer wakker werd, was het al zó laat dat ik het stukje afschrijven en posten niet meer zou gaan redden. Sorry, sorry, sorry, ghehehe.

Nog voor ik over de band begin, moet ik eerst iets rechtzetten. Vorige week had ik als hint voor deze aflevering geschreven dat er een keuze gemaakt zou moeten gaan worden. Dat sloeg op de naam van de band. Althans, dat dacht ik. En waarom zou ik ook wat anders denken? Want dat is wat ze ons altijd hadden voorgehouden. Dat de ‘K’ in de titel afkomstig was van Josef K. uit Franz Kafka’s Der Process. Of hij in dat boek op een gegeven moment voor een belangrijke keuze staat, weet ik eerlijk gezegd niet, maar dat idee had ik altijd. Blijkt dat ze al die tijd gelogen hadden. Hun oorspronkelijke naam was The Choice. Toen ze gingen toeren, bleek er al een band met die naam te zijn en zijn ze het alfabet afgegaan, op zoek naar een mooie letter om ervoor te zetten. De liegebeesten!

Het eerste album heb ik me eerlijk gezegd nooit in verdiept. Ik heb ‘m niet, ik heb ‘m nooit gehoord en op de één of andere manier heb ik ook niet de behoefte om die te gaan luisteren. Mijn ervaring begon, net als vele anderen, bij het tweede album en met name dit nummer. De hese stem van Sarah Bettens klonk gewoon gaaf en het nummer had een lekkere sound. Het is geen snel nummer, maar heeft wel wat power erachter zitten.

K’s Choice – Not An Addict

Mr. Freeze vond ik vroeger altijd erg gaaf. Zowel de muziek als de clip. En nog steeds, trouwens. Alleen die eerste zin heb ik altijd een beetje mijn twijfels bij gehad. Afijn, dat mag de pret niet drukken, want verder klinkt het top. Juist het rustigere gedeelte richting de drie minuten vind ik hier erg lekker op zijn plaats.

K’s Choice – Mr. Freeze

Song For Catherine is voor mij altijd een beetje een vreemde eend in de bijt. Als-ie begint, dan heb ik vaak zoiets van ‘oh ja, dat is dat saaie nummer.’ Maar als-ie eenmaal op gang is, dan vind ik het toch wel goed klinken. Heel apart.

K’s Choice – Song For Catherine

Misschien wel mijn favoriete nummer van dit album. To This Day staat bijna standaard op de USB stick van de autoradio. Lekker meebrullen en los gaan op de gitaren. Vorig jaar heb ik dit album op vinyl gekocht en kant B begint met dit nummer. Mooi, dan hoef ik niet met de naald te pielen om ‘m op de juiste plek te krijgen, hahaha.

K’s Choice – To This Day

De titeltrack is een nummer dat klinkt als hoe ik ze graag hoor. Met een lekker tempo, dat niet te hard, maar ook niet te zacht rockt.

K’s Choice – Paradise In Me

Een lekker nummer over platenmaatschappijen. What’s not to like?

K’s Choice – My Record Company

Wat? Kunnen ze dat ook? Yup, er staat gewoon een rustig pianonummer op het album. Het grappige is dat ik er vroeger niet zo veel mee had, maar nu mijn vader ouder wordt, ik er meer in hoor dan toen.

K’s Choice – Dad

De laatste twee nummers op het album zijn een soort van joke songs. De eerste, Old Woman, wat minder, maar die is weer hartstikke kort, dus die tel ik meer om die reden daarbij. Aan de andere kant niet eerlijk, want het is wel een heerlijk vlot nummer. Sterker nog, ik heb altijd gewild dat het minstens twee keer zo lang was of dat er nog meer van dit soort liedjes op het album stonden.

K’s Choice – Old Woman

De tweede? Oh, the irony is big with this one. Dit blijft een grappig live nummer, maar er zit één zin in die de band heeft ingehaald. ‘When your girlfriend’s got a penis, something’s wrong.’ Ik had het al eerder over zangeres Sarah Bettens. Maar sinds een paar jaar is zij een hij. Mag natuurlijk. Zelf weten. Het maakt het nummer en de band er niet minder om, maar dat vind ik ergens komisch.

K’s Choice – Something’s Wrong

Volgende week wéér een nederlandse band.

Paradise In Me vond ik een erg sterk album. Zouden ze dat kunnen evenaren? De eerste single vond ik in ieder geval geweldig. Het bouwt lekker op en na ruim anderhalve minuut gaat het lekker los. Heerlijk nummer vind ik dit.

K’s Choice – Believe

Veel rustiger is dan weer In Your Room. Ik had het idee dat ze langzaam maar zeker minder wat hardere nummers gingen en meer deze kant op gingen. Op zich niet erg, maar de stevigere liedjes waren toch altijd wel gaaf.

K’s Choice – In Your Room

Oh, deze intro. Zo simpel, maar zo fijn om naar te luisteren. En in principe gaat diezelfde beat het hele nummer door, maar dit vind ik juist tof. En dan opeens die twee seconden durende uithaal af en toe. Heerlijk.

K’s Choice – Butterflies Instead

Another Year heeft overduidelijk die rustigere sound die ik al een beetje zag aankomen, maar ook bij dit nummer vind ik het een lekker ritme hebben.

K’s Choice – Another Year

Bijna lijkt dit weer zo’n zelfde rustiger nummer, maar onderweg gaan ze toch nog twee keer even kort los, al had dat van mij best ietsjes langer gemogen.

K’s Choice – Almost Happy

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
1 jaar geleden

nooit geweten van kees dat ie al begon te liegen met de naam!
identiteitsfraude zouden we dat noemen in 2023, terwijl in die tijd het gewoon “creatief” heette waarschijnlijk… hypocrisie! 😉
Mooi stukje Rainking, en niet eens geheel blijk van wansmaak in muziek, wie had dat gedacht?!?!

Screenshot Sunday #87

Wat spelen we dit weekend? 14 en 15 januari