in

Musical Monday: Nine Days – The Madding Crowd

Zo rond de eeuwwisseling was ik een beetje van de house afgestapt. Naast de happy hardcore, die ik nog wel kon waarderen, ging het ook meer naar de gabber en de hardcore en daar had ik weer helemaal niks mee. Een paar jaar eerder was ik wat meer in de wereld van de rockmuziek gedoken (waarover in een toekomstige post meer) en dat bleek wel te bevallen. Ik hou nou eenmaal van wat variatie in mijn leven. Dat ik het ene leuk vind, wil niet meteen zeggen dat ik het andere automatisch kut vind. Ik had thuis constant TMF en MTV opstaan en die periode van pop- en rockmuziek vond ik best leuk. Sommige bands breken door, zoals 3 Doors Down, die Luigi1985 twee weken geleden al aanhaalde, maar zoals je wel vaker ziet, komen er regelmatig eendagsvliegen voorbij. Één kneiter van een hit en daarna hoor je er nooit meer wat van. De band Nine Days had zo’n hit.

Het nummer kwam regelmatig voorbij op de muziekzenders. Absolutely (Story Of A Girl). Misschien dat sommigen van jullie het herkennen. Ik vond ‘m zó leuk dat ik de single kocht.

Nine Days – Absolutely (Story Of A Girl)

Dit leek me een hele toffe band. Ik was benieuwd waar ze nog meer mee zouden komen. Nou, bij ons niet zo veel eigenlijk. Het album, The Madding Crowd, is nog wel verschenen, maar dat was het wel zo’n beetje. Die moest ik natuurlijk wel hebben, maar naarmate de jaren volgden bleek het een apart beestje te zijn.

The Madding Crowd was namelijk al hun vierde album. Zoiets gebeurt natuurlijk wel vaker, maar normaal gesproken kun je dan wel aan de voorgaande albums komen, maar hier was dat niet het geval. De muziekliefhebber in mij baalde hier enorm van. Het werkte zelfs de andere kant op. Ook de albums erna waren hier niet te krijgen. Balen vond ik het, maar gelukkig had ik in ieder geval één album van ze, en die bleek ik wel heel erg goed te vinden.

Het nummer dat op het album na Absolutely komt is If I Am, die ik eigenlijk wel wat beter vind. Met name de intro vind ik goed klinken en zonder schaamte durf ik te zeggen dat ik ‘m net uit volle borst heb meegezongen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of deze hier op single is uitgebracht, maar ik heb ‘m nooit voorbij zien komen op de muziekzenders.

Nine Days – If I Am

Een nummer dat dan weet wat funkiër klinkt is 257 Weeks. Wat minder rock en wat meer speelsigheid. Wat dat betreft zit er gelukkig wel wat variatie in het album. Ik was een beetje verrast dat ik veel van de nummers nog gewoon kan meezingen, terwijl ik sommige waarschijnlijk al zeker vijf tot tien jaar niet meer gehoord heb.

Nine Days – 257 Weeks

Een wat rustiger nummer is Bitter. Hiervan stond een live versie op de single van Absolutely, dus ik was er al mee bekend, maar de albumversie was zeker zo goed. Als ik dit hoor, dan vind ik het zó jammer dat ik niet aan de overige albums kan komen.

Nine Days – Bitter

Één van mijn favoriete nummers van het album is Revolve, een wat vlotter nummer, waarvan er ook weer een live versie op de single van Absolutely stond. De zanger heeft een beetje een lichtelijke rauwige stem en dat vind ik wel wat hebben. Dit was destijds ook mijn eerste cd die de titels van de liedjes weergaf op het display van mijn autoradio. Tegenwoordig is dat verre van bijzonder, maar het voelde toen alsof ik een link had met de toekomst.

Nine Days – Revolve

De afsluiter van het album, Wanna Be, vind ik heerlijk om met m’n hoofd een beetje op mee te bewegen. Ook hier komt die lichte rauwe stem weer goed uit en dit is zo’n liedje waar ik echt van kan genieten.

Nine Days – Wanna Be

Van wat ik me ervan kan herinneren, hadden ze de grootste moeite om hun volgende album, So Happily Unsatisfied, bij een uitgever onder te brengen. Uiteindelijk hebben ze dat gratis online gezet, zodat iedereen er toegang tot had, al zal dat ondertussen wel niet meer het geval zijn. Mijn favoriete nummer daarvan is zonder twijfel Ocean. Het staat dan ook regelmatig op de USB stick van de autoradio. Dit album had ik graag in mijn kast staan, maar helaas mocht het niet zo zijn. Nine Days, erg veel langer waren ze hier helaas niet bekend.

Nine Days – Ocean

Volgende week een album dat mijn favoriete nummer aller tijden bevat en nee, je gaat nooit van je leven raden wat voor nummer dat is. Je mag het altijd proberen, natuurlijk.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.2/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mr.Saturn91
1 jaar geleden

Leuke blog weer . Ik kende zelf alleen Story Of A Girl, en goed ook: hoor ‘m minstens elke dag 1 keer op werk door de zenders die we hebben opstaan. Blijft lekker. En inderdaad, Revolve is ook een topper!

Lavalera
1 jaar geleden

interessante band. Absolutely kende ik uiteraard wel, maar de rest niet. Es ff wat meer op spotify gaan zoeken en luisteren. Kan altijd wel wat nieuwe liedjesi n mijn overvolle rock playlist gebruiken. Thanks voor de suggestie 🙂

Screenshot Sunday #70

Het mysterie van de #1 game op Metacritic ontrafeld