in

Musical Monday: Taylor Swift – 1989 (Deluxe Edition)

Ja… En toen kwam ik aan bij het album waarvan ik denk dat ik al mijn punten, die ik de afgelopen maanden heb opgespaard, zal hebben verspeeld. We hebben voornamelijk wat rock albums gezien. Daarnaast kwamen ook nederlandstalige en new age platen voorbij. Maar nu ga ik het toch echt hebben over T-Swizzle, beter bekend als Taylor Swift.

Ik heb een tijdje lopen bedenken waar in het geheel ik deze aflevering moest plaatsen, want het wijkt lichtelijk af van de rest. Ergens juist wel leuk voor de afwisseling, maar na vorige keer voelde het een beetje aan als een vreemde eend in de bijt. Weet je wat? Dan doen we ‘m toch juist na The Smashing Pumpkins!? Ik heb een redelijk brede smaak, dus als mensen nu teleurgesteld zijn door mijn keuze, dan is het maar zo. Vorige keer heb ik veel meer reacties gehad dan ik verwachtte, dus ik ga deze week gewoon voor de goose egg, hahaha.

Ik zal je vertellen waarom het dit album is. Mevrouw Swift gaat ondertussen al een tijdje mee en heeft dus al een flink aantal plaatjes afgeleverd. Dat begon met een country sound. Waarschijnlijk meer de pop variant ervan, maar zelf boeide het me nog niet zoveel, ook al vond ik het op zich niet verkeerd klinken. Langzaam maar zeker begaf ze zich meer richting de popmuziek. Het album voor deze, Red, had al een paar nummers die ik wel erg lekker vond klinken.

De bekendste single van dat album was waarschijnlijk toch wel de volgende. Niet verkeerd, maar ook niet geweldig.

Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together

Toch stond het nog niet helemaal op mijn radar. Dat veranderde toen haar volgende album, 1989, verscheen. Ik ga er ook niet over liegen. Ik vind het een hele mooie meid om te zien. En als ik er dan ook nog eens wat nummers van te pruimen vind, dan is dat alleen maar meegenomen. De enige kanttekening die ik erbij moet plaatsen is dat het in dit geval om de deluxe editie van het album gaat, omdat daar twee nummers op staan die ik wel erg goed vind.

Shake It Off vond ik wel lekker klinken. Het was vrolijk en uptempo, maar bleek achteraf met gemak ingehaald te worden door enkele andere nummers van het album.

Taylor Swift – Shake It Off

Na de eerste single, Shake It Off, was Blank Space wel even wennen. Het klonk totaal anders. Toch had het wel wat. Niet veel later was ik overstag. Ik was benieuwd hoe de rest van het album zou klinken.

Taylor Swift – Blank Space

Dit vind ik een lekker relaxed nummer. Als het goed is, is het ook het opening credits nummer van de film Skyscraper met Dwayne Johnson, oftewel The Rock. Een goed nummer om mee wakker te worden.

Taylor Swift – Style

Voor mij gaat het waarschijnlijk nooit beter worden dan Out Of The Woods. De hele compositie vind ik gewoon heerlijk klinken. Het refrein vind ik tof, de opbouw er naartoe, het stukje richting het eind, het laatste gedeelte, de videoclip, alles werkt hier voor mij. Als alles zo zou zijn, dan was ik een levenslange fan.

Taylor Swift – Out Of The Woods

Wildest Dreams luister ik eerlijk gezegd wat minder, maar vind ik toch zeker niet slecht. Misschien maar eens vaker opzetten.

Taylor Swift – Wildest Dreams

Er staan meerdere relaxte nummers op het album, maar This Love is er denk ik wel het toppunt van. Ik vind dat juist wel lekker, dus ik heb er alles behalve klachten over.

Taylor Swift – This Love

Het laatste nummer van de gewone versie van het album. Clean is een redelijk rustig nummer, dat ik een heerlijke compositie vind hebben. Echt zo’n nummer dat precies goed voor me is.

Taylor Swift – Clean

Wonderland is met vlagen wat bombastischer, maar zeker niet storend.

Taylor Swift – Wonderland

You Are In Love is het eerste van de twee extra nummers op deze versie die ik echt goed vind. Ik kan hier uren naar luisteren. Dat heb ik ondertussen ook al wel gedaan ook, ghehehe.

Taylor Swift – You Are In Love

New Romantics is de andere hele goede, maar is totaal anders dan You Are In Love. Waar het vorige nummer lekker relaxed klonk, is deze lekker vlot met catchy lyrics.

Taylor Swift – New Romantics

Volgende week gaan we de straten op.

Op het album Red bleken nog twee hele lekkere nummers te staan.

State Of Grace begint meteen met een lekker ritme en blijft dat het hele nummer volhouden. Deze luister ik graag in de auto.

Taylor Swift – State Of Grace

All Too Well begint lekker rustig, maar bouwt langzaam maar zeker op. Met gemak één van haar betere nummers.

Taylor Swift – All Too Well

Na 1989 kwam het album Reputation. Dat werd me dan weer nét te modern. Er staan een paar nummers op die ik wel trek, maar vergeleken met 1989 zijn het er erg weinig.

Delicate is niet verkeerd, maar vind ik ook niet bepaald briljant. De videoclip vind ik dan juist weer wel goed.

Taylor Swift – Delicate

Van alles dat op Reputation staat, komt Getaway Car het dichtst bij mijn smaak in de buurt. Deze vind ik best goed.

Taylor Swift – Getaway Car

De afgelopen jaren zijn er nog een paar albums uitgekomen. Daar moet ik er nog een paar van uitpluizen, maar maar van een paar weet ik dat er nog wel wat aardige nummers op staan.

ME! vond ik nog wel een aardig nummer. Niet geweldig, maar het had wel wat. Het is erg kleurrijk en lekker upbeat.

Taylor Swift – ME!

Ik heb persoonlijk niks met pride month en zo, maar ik ben wel van mening dat iedereen gewoon in z’n waarde gelaten moet worden. Ze zetten dan wel weer van die stereotype hillbillies in de video.

Taylor Swift – You Need To Calm Down

Ze heeft onlangs een paar albums opnieuw uitgebracht met de toevoeging Taylor’s Version. Red bevat een tien minuten durende versie van All Too Well. Die heeft het oorspronkelijke album nooit gehaald, maar is er bij deze versie toch aan toegevoegd.

Taylor Swift – All Too Well (10 minute version)

Ook State Of Grace heeft een Taylor’s Version gekregen. Die blijft lekker. Deze versie lijkt nét wat meer power te hebben.

Taylor Swift – State Of Grace (Taylor’s Version)

Vorige week heb ik in Rotterdam wat nieuwe platen gekocht. Één daarvan was het nieuwe album Midnights. Daar staan wel een aantal lekkere nummers op, waar ik mijn drie favorieten van ook meteen maar hier plaats.

Anti-Hero vind ik gewoon erg leuk, met wel een grappige videoclip erbij.

Taylor Swift – Anti-Hero

Bejeweled is gewoon een lekker popnummer met een Assepoester videoclip. Zou ze het kasteel krijgen?

Taylor Swift – Bejeweled

Door het begin van dit nummer dacht ik even dat de plaat slecht was of dat het aan mijn platenspeler lag. Gelukkig bleek het geen van beiden te zijn. De beat van dit nummer vind ik echt heerlijk. De zang heeft wat onregelmatigheden, wat ik juist wel leuk vind en halverwege zit een kort stukje dat het nummer n’t wat meer voor me geeft.

Taylor Swift – Karma

Eerlijk gezegd heb ik geen ervaring met de albums Folklore en Evermore. Daar ga ik binnenkort maar eens induiken. Als het ze goed vind, dan wil ik die ook wel op vinyl kopen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Aan de schandpaal Rob. Taylor Swift dat kan toch echt niet hoor….

Alle gekheid op een stokje. Er is niets mis met luisteren naar Taylor Swift. Blank space en shake it off zijn melodieën die blijven hangen en ook al vind je er geen bal aan je wordt er in mee gezogen en al snel neurie je mee of zingt keihard ” got nothing in my brain hmm hmm that’s what people say hmm hmm”. Als je dan die zin eens leest heb je vrij snel door dat het haar weinig doet dat mensen haar zien als een dom blondje. Ze schudt het van haar af. En dan is het stiekem best een leuke tekst. Ik weet niet of je het een guilty pleasure moet nomen of er gewoon simpelweg niet om heen kan dat deze dame talent heeft. Ze weet met elk album een ander geluid neer te zetten en dat is toch best bijzonder.

En ach als je de muziek dan niets aan vindt zet je het geluid even uit en kijk je naar de beelden

mhnl1979
mhnl1979
1 jaar geleden

Taylor Swift is een fantastische muzikante. Als je alles zelf schrijft en in navolging van Prince het gevecht aangaat met de platenmaatschappij en Spotify en het zelf weer opneemt. Dapper hoor. Ik vind de versie van For King & Country van Out of The Woods trouwens ook erg vet.

Christmas Captures

Wat spelen we aan het eind van het oude en aan het begin van het nieuwe jaar (31 december en 1 januari, duh…)