in

Musical Monday: The Offspring – Smash

Ik weet dat ik altijd eerst een intro stukje schrijf, waar de naam van de band, groep of artiest aan het eind voorbij komt. Maar laten we eerlijk zijn, de namen van de artiest ÉN het album staan al in de titel, met een foto van de cover erbij. Dan kun je toch onmogelijk meer verrast zijn? Toch? Plot twist! Deze week heb ik mezelf verrast.

Op mijn computer staat een OpenOffice tekstbestand, genaamd (je raadt het nooit!) Musical Monday, waar ik deze stukjes eerst op schrijf en daar vanuit plak. Helemaal aan het begin ervan staat een lijst met albums die ik af wil gaan. Daarvan zijn er nu dus al ruim twintig doorstreept. Voor deze week wilde ik Ixnay On The Hombre van The Offspring in het zonnetje zetten. Daar staan hele lekkere nummers op, is het eerste album dat wat gevarieerder is en ik verwachtte dat dat degene was waar ik vaker naar zou kunnen blijven luisteren. Turns out I was wrong. Dus nog wel The Offspring, maar geen Ixnay On The Hombre. Welke wel? Ook dat heb je allang gezien, ghehehe.

The Offspring is ook weer zo’n band die ik door mijn zus heb leren kennen. Of ik wilde kijken (of eerder luisteren) of ik het wat vond. Het bekendste nummer is natuurlijk Self Esteem. Die blijft goud.

The Offspring – Self Esteem

Na een korte mededeling dat je lekker onderuitgezakt naar deze plaat moet luisteren, gaat het meteen los.

The Offspring – Nitro (Youth Energy)

Bad Habit is een nummer dat me aan de ene kant wat minder trekt, maar ik toch wel lekker vind om mee te brullen. Dus welke is het nou!?

The Offspring – Bad Habit

De gitaren ronken weer lekker op Gotta Get Away. Zo’n moshpit als in de video vind ik ook altijd wel gaaf om te zien.

The Offspring – Gotta Get Away

Ik kan je heel makkelijk vertellen wat mijn favoriete nummer van deze plaat is. Niet alleen van deze, maar van hun hele oeuvre (volgens mij heb ik dat goed geschreven). Genocide heeft zoveel power, daar kan ik alleen maar van genieten. Het staat dus ook standaard op de USB stick van de auto.

The Offspring – Genocide

De andere grote hit van Smash. Deze is wel ietsjes langzamer, maar dat maakt geen meter uit. Lekker schreeuwen met die hap!

The Offspring – Come Out And Play

Kort maar krachtig. Af en toe is dat gewoon effe lekker.

The Offspring – So Alone

Not The One vind ik één van de betere nummers van het album. Pakkende tekst en sterke muziek.

The Offspring – Not The One

Naast de liedjes op Smash hebben ze nog veel meer toffe nummers gemaakt.

The Meaning Of Life is een beetje vergelijkbaar met Nitro, in die zin dat het een lekker openingsnummer is na een korte intro. Heerlijk.

The Offspring – The Meaning Of Life

Gone Away viel me destijds meteen op door de iets andere stijl en het onderwerp. Ik vond het toen altijd erg sterk. In principe nog steeds, al heb ik tegenwoordig nog wel eens de neiging om ‘m over te slaan.

The Offspring – Gone Away

En ook deze week heb ik zelf weer wat geleerd, want tijdens het zoeken naar informatie her en der kwam ik achter deze rustigere versie van Gone Away. Vaak vind ik zoiets afbreuk doen aan de oorspronkelijke intentie. Deze nieuwe uitvoering uit 2021 vind ik daarentegen erg geslaagd.

All I Want is een heel erg kort nummer dat op single is uitgebracht. Ik weet nog dat ik dat destijds een beetje een slechte zaak vond, want het werd relatief duur vergeleken met het aantal minuten dat je ervoor kreeg. Het nummer zelf blijft dan wel weer goed, dat wel.

The Offspring – All I Want

Change The World is een voortborduursel op een bonusnummer dat op Smash saat, maar deze uitgebreidere versie vind ik echt een geweldige zet. Heerlijk nummer dat ik kan blijven luisteren.

The Offspring – Change The World

Na Genocide is dit mijn tweede favoriete nummer. Vanaf het begin gaat de turbo erop en die wordt niet meer uitgezet. Het onderwerp is nou ook niet bepaald vrolijk, dus daar gaan we dan!

The Offspring – The Kids Aren’t Alright

Dit nummer vind ik wel leuk, niet geweldig, maar ik vond die meid altijd wel leuk die erin speelde. Later bleek dat Zooey Deschanel te zijn, die onder andere in (500) Days Of Summer te zien was.

The Offspring – She’s Got Issues

En dan zijn er nog een aantal nummers waar ik nou niet echt wat bijzonders bij te zeggen heb, alleen dat ik ze gewoon verrotte lekker vind klinken.

The Offspring – Have You Ever

The Offspring – Way Down The Line

The Offspring – Amazed

The Offspring – Want You Bad

The Offspring – Million Miles Away

Je zal ‘t al gezien hebben, ik ben geëindigd met een opsomming van liedjes. Ik heb de afgelopen weken gemerkt (en jullie misschien ook) dat ik wat meer moeite kreeg om op tijd een zo goed als degelijk stukje te produceren. Het bleek meer tijd op te slokken dan ik verwachtte en het werd meer dan eens een last minute rush job. Dat verdienen jullie niet. Of eigenlijk verdienen jullie beter. Daarom is dit voorlopig even de laatste. Ik wil iedereen bedanken voor de leuke reacties en hoop dat sommigen van jullie iets hebben ontdekt dat jullie nog niet kenden.

Groeten en bedankt,

Rob

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Jammer dat het voorlopig de laatste is maar ik snap het wel, Bedankt voor het delen van je muzikale voorkeuren. Ik heb er toch een aantal nieuwe bands door leren kennen die ik nog niet kende.

Dit is wel “going out with a bang”. Heerlijke muziek The Offspring. Self Esteem, come out and play, pretty fly for a white guy en gotta get away zijn toch wel echter knallers wat dat betreft. Het is ook nog eens heerlijk muziek om op te gamen. Spotify aan tijdens een potje Saints Row of zo en dan dit eruit knallen geeft een extra dimensie aan de game. Dus een top keuze voor de laatste Music Monday.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Neem vooral rustig de tijd voor alles. Het is geen moetje om het te doen. Ik lees het met veel plezier altijd maar jij moet er nog wel echt plezier uit halen als je het maakt en als het elke keer last minute wordt levert dat meer stress dan plezier op. Zo probeer ik ook al een tijdje een nieuw stukje voor hier te maken. Heb al verschillende concepten bedacht en net zo hard weer in de prullenbak gegooid omdat het er toch niet uit kwam. Ergens wel jammer maar ja omdat ik ook zie dat het geen moetje is, is het niet anders 🙂

Luigi1985
1 jaar geleden

Leuk stukkie. The Offspring vind ik ook wel leuk. Je hebt me in ieder geval veel bands laten zien waar ik nooit eerder van gehoord heb. Thanks. Wie weet gooi ik ooit een occasionele Musical Monday online om het ‘gat’ op te vullen.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

jammer dat er voorlopig even een stop op zit. ik las het soms, lag aan de muzikant van dienst 🙂
hopelijk vind je wat meer ruimte voor de rest van je shannanigans! 😉

Screenshot Sunday #90

Wat spelen we dit weekend? 4 en 5 februari