in

Nederlandse gamemakers lanceren investeringsfonds Midgame Fund


Dat blijkt uit een persbericht. Het investeringsfonds gaat onder de naam Midgame Fund en is bedoeld om geld, kennis en netwerk te kunnen teruggeven aan de Nederlandse game-industrie. 

Het mikpunt van het initiatief is om de ontwikkeling van games van Nederlandse bodem te stimuleren. Volgens het bericht zijn haast alle Nederlandse gamesuccessen de afgelopen jaren volledig gefinancierd vanuit het buitenland. Volgens initiatiefnemer en gamemaker Adriaan de Jongh heeft dit te maken met gebrek aan investeringsfondsen en overheidsondersteuning. 

Midgame Fund wordt onder andere gesteund door Rami Ismail, gamemaker en ambassadeur voor diversiteit binnen de game-industrie . Verder worden ook Derk de Geus van Paladin Studios en Herdjie Zhou van Lucky Kat beschreven als investeerders van het project. 

Midgame Fund neemt vanaf maandag pitches aan. Per game kan beroep worden gedaan op bedragen tussen de 10.000 euro en de 150.000 euro. Op de website van het investeringsfonds wordt uitgelegd waar je als ontwikkelaar aan moet voldoen en hoe je precies kunt pitchen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Artikel: Resident Evil Vs. Resident Evil

Beyond a Steel Sky verschijnt later dit jaar voor consoles