in

Zie jij games op Netflix zitten?

Vanaf volgend jaar zal Netflix games aanbieden op de streamingservice. 

Volgens Bloomberg heeft het bedrijf voormalig Facebook Oculus- en EA Mobile-topman Mike Verdu aangenomen om de boel draaiende te krijgen. Netflix is nog niet van plan extra geld te vragen voor de toevoeging, maar kan dat op den duur wel gaan doen. 

Wat voor games er op het platform komen en op welke manier deze beschikbaar worden gesteld is nog onduidelijk. Hoewel Netflix genoeg ervaring heeft met het streamen van content, is het streamen van volwaardige games wel een stukje lastiger. 

Ik zelf heb Stadia ooit kort geprobeerd toen Destiny 2 nog een betaalde game was. Bij Stadia Pro kreeg je de game ‘gratis’. Stadia Pro werd ook nog eens gratis aangeboden middels een trial-systeem. Ik dacht: sure, why not? Ik was op dat moment slecht verbonden met het internet en het was amper speelbaar. “Stadia is inderdaad niet goed”. Dacht ik…

Tot ik weer thuis was op mijn goede internet. Aan de kabel startte ik Destiny 2 nog een keer op en… WOW! Wat werkt Stadia goed! Ik was sinds VR niet meer zo onder de indruk van technologie geweest. Ik was al eigenaar van Destiny 2 op Battle.net, dus ik kon de game prima vergelijken met een ‘lokale’  versie. Het verschil was bijna niet te merken. Ook de input lag was amper aanwezig.

Uiteindelijk kreeg ik erg veel zin in cloudgaming. Het gemak van geen downloads, alles direct speelbaar met een druk op de knop, zie ik zeker zitten! Mijn meeste vertrouwen qua platform zit momenteel in Stadia. Daar zijn wel wat kanttekeningen nodig. Google staat er bekend om projecten de nek om te draaien.

Mijn (draadloze) verbinding thuis is echter niet klaar voor cloudgamen. Daarbij is de bibliotheek van Stadia dat ook nog niet. Daarom wacht ik nog even af. Maar zodra een cloudgaming-platform volwassen genoeg is, en mijn internet ready is, ga ik zeker in cloudgaming duiken! Daarbovenop wordt het met 5G straks nog beter om het eens in de trein te proberen. 

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met games streamen. Ben je al fervent xCloud-gebruiker? Speel je maandelijks op Stadia of zie je gamen op Netflix wel zitten? Misschien heb je wel helemaal niks met het concept. Laat het weten!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Ik zit hier zeker net op te wachten. Want wat ik verwacht is een hoop mobile achtige games. En die spelen mensen wel op hun mobiel. En als je een soort netlfix voor games wil heb je de Xbox ganepass natuurlijk.

SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden

Tja lastig, mijn zoontje kijkt regelmatig Netflix, en als het mogelijk is om ook games te spelen op Netflix dan zou hij dat wel leuk vinden denk ik.

Ligt er dus echt aan welke doelgroep Netflix wil bereiken. De “echte” gamers laten het links liggen. Maar misschien is er wel een slapende doelgroep die nu veel Netflix series kijken, en die misschien ook wel te porren zijn voor wat simpele casual games. Potje bowlen, of tennis ofzo.

Netflix zal vast onderzoek hebben gedaan voordat ze hieraan zijn begonnen.

BrutalRage
BrutalRage
1 jaar geleden

Ik weet nog dat mensen zo reageerde op Netflix. Ik heb nu de xbox pass en ik moet zeggen, wat een genot. Speel games die ik zelf niet snel zou halen. En elke maand leuke verassingen. Ik ben erg benieuwd.

Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Ik persoonlijk zit we niet echt op te wachten. Er is al genoeg en dus ook keuze genoeg. Enigste wat ik hoop dat ze het wel zo doen dat je ervoor kan kiezen wel of geen game service. Want ben niet van plan meer abbo geld te betalen voor iets waar ik geen gebruik van wil of ga maken.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik zit er zeker niet op te wachten want heb al genoeg consoles en games die ik kan spelen.

Mocht t een succesformule worden dan laat ik me graag verassen.

Rainking
1 jaar geleden

Ik heb zelf geen interesse in cloudgaming. De hardcore verzamelaar in mij heeft een voorkeur voor fysieke spellen en dat zie ik (zolang het nog mogelijk is) niet gauw veranderen. Ik heb vorig jaar Stadia wel even uitgeprobeerd, maar dat was alleen maar om een paar video’s te maken van een paar demo’s. Het viel me wel op dat het allemaal erg lekker liep. Nou zal dat Pac-Man multiplayer spel niet echt veel van de verbinding eisen, maar Immortals: Fenyx Rising leek me wel wat meer trekken van het systeem. Die liep ook hartstikke soepel, daar stond ik toen wel van te kijken na alle hate reacties die ik sinds de launch had gelezen. Nou was het natuurlijk ook geen vechtspel of een twitch shooter, dus wat dat betreft heb ik geen volledige ervaring met de dienst, maar ik was aangenaam verrast. Still not buying it, though, lol.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb een beetje dezelfde ervaring als jij. Cyberpunk speelt prima op Stadia. Maar Celeste is letterlijk onspeelbaar. Als Google dit al niet voor elkaar krijgt, dan heb ik er bij Netflix helemaal een hard hoofd in.

HanTheMan
1 jaar geleden

Erg benieuwd wat ze dan te bieden hebben.
Mochten het originele games zijn (netflix originals) met een sterk verhalend karakter dan ben ik hier zeker voor te porren.
Maargoed eerst zien/spelen

haay1971
haay1971
1 jaar geleden

Sinds de release van Cyberpunk 2077 op Stadia ben ik een Pro subscriber en het platform bevalt me uitstekend! Heb enkele mooie games in de aanbieding gekocht en krijg verder elke maand weer een paar gratis games erbij. Het nooit hoeven wachten op het downloaden van nieuwe patches, net wanneer je ff een uurtje vrij hebt om te spelen, is wel erg fijn! Met mijn gigabit glasvezel internet thuis loopt het ook als een speer. Heerlijk dat ik naadloos kan wisselen tussen gamen op TV via de Stadia controller, of op PC met muis en toetsenbord. Sommige games kan ik gewoon echt niet met controller spelen, en dat ik dan de optie heb om op m’n PC met muis en toetsenbord te spelen is geweldig.

Raziel
Raziel
1 jaar geleden

Nee, ik zit hier niet op te wachten. Ben bang dat dit de neergang van gaming gaat betekenen. Alles moet zo generiek mogelijk worden, want elke game zal voor iedereen moeten zijn.
Nee, slechte zaak in mijn ogen

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Raziel

Analyse: Death Stranding: Director’s Cut

Review: Metroid: Samus Returns: een van de beste 3DS-games