in

Nieuw Nintendo Switch-model met oled-scherm komt op 8 oktober uit


Het nieuwe model is qua afmetingen vergelijkbaar met de reguliere Nintendo Switch, maar heeft een groter scherm van 7 inch met oled-technologie. Dit moet betere kleuren en een hoger contrast opleveren. Ook bevat de hybride console een LAN-poort, 64 GB systeemgeheugen en ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio. Tot slot bevat de console een brede, verstelbare standaard. Ook het dock waarin het systeem wordt geplaatst is vernieuwd.

Nintendo laat weten dat de functies van het nieuwe Switch-model verder gelijk blijven: zoals gewoonlijk kan de Switch overal mee naartoe genomen worden om er ter plekke op te gamen, maar kan hij ook via de dock aan de televisie gekoppeld worden. Verder werken de Joy-Con-controllers op dezelfde manier.

Er wordt geen melding gemaakt van verbeterde grafische capaciteiten of een 4k-resolutie. Eerdere geruchten over een zogenaamde ‘Switch Pro’ maakten daar wel melding van.

De nieuwe Switch met het oled-scherm komt op 8 oktober uit in twee edities. Eentje met witte Joy-Cons en eentje met neonrode en neonblauwe Joy-Cons. Alle oude Joy-Cons werken er ook op, alsmede alle Switch-games. Op 8 oktober komt ook de Switch-game Metroid Dread uit.

Nintendo geeft in Europa geen officiële adviesprijzen, maar de nieuwe Switch kost in de Verenigde Staten 349,99 dollar – 50 dollar meer dan de reguliere Switch. Het is dan ook nagenoeg zeker dat er in Europa ook 50 euro bij de standaard prijs opgeteld moet worden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Pokémon Go heeft meer dan 5 miljard dollar in omzet opgeleverd’

Het introfilmpje van Lost Judgment