in ,

Nieuwe Pokémon-games voor Switch onthuld

Er zijn vanmiddag nieuwe Pokémon-games onthuld! Hierboven zie je de eerste trailer van openwereldgame Pokémon Legends: Arceus:

Meer informatie:

De game speelt zich net als Pokémon Diamond en Pearl, en de vandaag aangekondigde remakes, af in de Sinnoh-regio. Het spel moet als een soort prequel functioneren.

De game moet een open wereld bieden. Volgens de trailer zijn mensen van over de hele wereld afgereisd naar Sinnoh om een nieuwe stad te bouwen. Het doel is om de allereerste Pokédex te maken. Spelers kunnen Poké Balls werpen en vechten met pokémon. De starters zijn Rowlet, Cybdaquill en Oshawott. Logischerwijs moet de legendarische pokémon Arceus ook een belangrijke rol spelen.

Het is niet voor het eerst dat er openwereldelementen in Pokémon-games voorkomen. In Pokémon Sword en Shield was er al een gebied te bezoeken dat volledig open en vrij was. Het lijkt er echter op dat Legends: Arceus volledig openwereld is.

Pokémon Legends: Arceus moet ergens aan het begin van 2022 op Nintendo Switch uitkomen.

Maar dat is nog niet alles! Zie hier:

Er zijn Switch-remakes van Pokémon Diamond en Pearl aangekondigd: Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl.

Dat deed The Pokémon Company tijdens een Pokémon Presents-video die vanmiddag werd uitgezonden om het vijfentwintigste bestaansjaar van de franchise te vieren.

De remakes hebben een unieke grafische chibi-stijl. De spellen worden niet door Game Freak, maar door Ilca ontwikkeld, de studio achter Pokémon Home.

Alle pokémon uit de oorspronkelijke Diamond- en Pearl-games zitten in de remakes. Beide games komen tegelijk ergens later dit jaar uit op Nintendo Switch – een precieze releasedatum is er nog niet.

Pokémon Diamond en Pearl verschenen oorspronkelijk in 2007 op de Nintendo DS. De spellen spelen zich af op Sinnoh, een eiland gebaseerd op het Japanse eiland Hokkaidō.

En tot slot ook een nieuwe trailer van New Pokémon Snap:

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
33 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rutgie
3 jaren geleden

Ik snap niet hoe je hyped kan zijn van deze trailer van Arceus. Het is iets waar fans al jaren om smeken en wat zie ik in de trailer: een dramatische fps, oninteressante graphics en een hele lege wereld. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het track record van Pokémon de laatste jaren. Nee, ik ben absoluut niet overtuigd.

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rutgie

De stream zelf haperde ook gewoon, ook tijdens andere delen, zoals de gen4 remake aankondiging. Als de trailer van deze game apart geüpload wordt, dan krijg je denk ik wel een iets beter beeld + het is natuurlijk geen final game footage (wat natuurlijk ook meteen de “legere” wereld verklaart, al vond ik ‘m persoonlijk helemaal niet zo leeg).

Oninteressante graphics is een mening, want ik vind zo juist goed bij Pokémon passen en ze doen met ook denken aan BotW, wat ik altijd positief vind.

Silverwolf
3 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Ik begrijp Rutgie wel. Dit is een game die ik absoluut wil spelen, maar ik vrees het ergste.

Het YT-account heeft deze game apart geupload. De FPS en leegte van de wereld lijken enorm tegen te gaan vallen. Ik hoop dat ze mij het ongelijk bewijzen.

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  Silverwolf

Het duurt nog meer dan een jaar voordat de game uitkomt, dus hou hoop! 😛

Rutgie
3 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

@Piet, je kunt het recht proberen te praten, maar Pokémon heeft al langere tijd last van fps-problemen, dus ik denk niet dat er snel verandering in komt.

Over de lege wereld moet ik je gelijk geven. Misschien dat dit nog beter wordt.

Zelda heeft mijns inziens wel mooiere graphics met meer level of detail dan Arceus nu laat zien. Ik vind Zelda een prachtige game om te zien, maar ik was hier niet omver geblazen.

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rutgie

Tijdens het spelen van SS heb ik er anders niet veel last van gehad. Ze zijn er inderdaad wel, maar niet storend veel, imo. Verder geldt voor alle aspecten van de game: Er is nog een jaar ontwikkel/verbeter tijd. We zullen af moeten wachten hoe het eindproduct er uit komt te zien.

Na de eerste gameplay beelden van BotW klaagde mensen ook over het te groene gras, de lege vlaktes, de hiccups, etc. en we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Misschien heb ik teveel vertrouwen in GameFreak (en Nintendo), maar ik denk dat dit echt een geweldige game gaat worden. Nogmaals: Voor mij, als echte Pokémon fan vanaf het eerste uur, is deze game een droom die uitkomt.

Laatst bewerkt 3 jaren geleden door PietS.
Rutgie
3 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Ik ben ook fan van het eerste uur, maar ben de laatste jaren te vaak teleurgesteld door Game Freak. Ik heb SS niet eens gekocht, daarvoor altijd braaf elke generatie in huis gehaald, maar na de Alola-regio was ik er helemaal klaar mee. Nu maken ze eindelijk de game waar jij en ik al jaren van dromen en dan is dit wat ze presenteren. Game Freak kennende, wijkt de trailer niet eens zoveel af van het uiteindelijke product.

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rutgie

Ik snap wel wat je bedoelt, maar ik ben een stuk positiever m.b.t. deze game en denk dat het eindproduct gewoon top zal zijn, vooral omdat ze (Game Freak) zich nu voor het eerst kunnen bewijzen m.b.t. een open wereld Pokémon game. Ik ben zeer benieuwd!

Snafu9
Snafu9
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rutgie

Vergeet niet dat deze game al meer dan 5 a 6 jaar in ontwikkeling is. We mogen er dan zeker wat van verwachten wat je ook zegt. De standaard voor open wereld games is ook wel groot geworden door de vele goede games die zijn uitgekomen de laatste jaren. Pokemon zal dus echt zijn eigen smoel moeten neerzetten hiermee. Of ze dat gaat lukken dat vraag ik me af met Game Freak. Maar laten we het een kans geven de komende tijd. Wild Area is ook duidelijk een vuurdoop geweest voor Pokemon of dat zou aanslaan.

Maar ze kunnen in deze game niet aankomen met vul je Pokedex kom terug en je hebt het spel uitgespeeld. Mooiste zou zijn dat je bepaalde missies moet spelen met bepaalde Pokemon op een bepaald level hierdoor moet je de wereld gaan ontdekken om die Pokemon te vinden die je nodig hebt. Daarna moet je nog eens de missie uitspelen. Aangezien de Sinnoh regio moet worden opgebouwd zie ik dit soort missies wel werkelijkheid worden.

Nu kan ik me voorstellen dat het een lege vlakte lijkt maar ik begrijp ook dat je het niet voor elkaar kan krijgen om grote Pokemons van ver af al weer te geven net zoals dit gebeurt in BotW. Hier zijn wel stilstaande gebouwen te zien zoals Shrines en de Towers maar vijanden worden vanaf een bepaalde afstand ineens zichtbaar. Ik verwacht deze techniek ook bij Pokemon.

Snafu9
Snafu9
3 jaren geleden

De Diamond en Pearl remakes zijn werkelijk fantastisch! Heel goed dat ze het stijltje hebben gehouden in de DS stijl! Dit doet bij zoveel mensen nostalgische gevoelens los komen! Ook zeker bij mij. Elke remake heeft tot nu toe echt veel nieuwe features toegevoegd! Ik ben heel erg benieuwd wat ze nu hebben verzonnen. Ook ga ik er vanuit dat er meer Pokemon te vinden zijn dan in de oorspronkelijke games. Anders hebben we weer zo weinig vuur Pokemon hahaha. Daarnaast die muziek! Ik ging direct weer terug naar vroeger heerlijk.

Dan de meest verrassende aankondiging die ze konden doen Pokemon Legends: Arceus. Waar komt die ineens vandaan en wat ziet het er vet uit! Ik werd helemaal hyped toen ik het zag en dat is lang geleden bij Pokemon. Eindelijk een BotW x Pokemon game. Ik laat het de komende tijd op me af komen wat hier van gaat komen. 1 ding is zeker voor deze game is een lange ontwikkelingstijd genomen. Ik herinner me nog een interview rond 2016 en toen hebben ze al gezegd we zijn bezig met een openwereld Pokemon game. Dat is dus deze game! Ik kijk er erg naar uit de komende tijd naar meer nieuws over deze game

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  Snafu9

Iemand hier die mijn enthousiasme deelt! Nice! 😀

Laatst bewerkt 3 jaren geleden door PietS.
mvoske
mvoske
3 jaren geleden

Ik ben echt positief verrast! Ik kijk uit naar beide games, maar toch vooral verrast door Legends, deze zag ik niet aankomen. Toegegeven, de frame rate ma nog wel wel wat beter, maar er is nog tijd.

Gourami
Gourami
3 jaren geleden

Beetje mixed feelings ben niet weg geblazen ofzo en ook heb ik niet van wow dit is vet, maar andere kant ben ook niet teleurgesteld. Gewoon lijken me het 2 leuke Pokemon games te gaan worden, niet meer en niet minder. En tsja het grafische stijltje moet je van houden.

wiebeamalur
wiebeamalur
3 jaren geleden

HYPE! Vind de grafische stijl van de remakes echt prachtig!

En die openwereld game zag ik niet aankomen, heel gaaf! Zijn er nog wel turn based gevechten in de legends game of?

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Ja, die zitten er nog in! Ze hebben wat gameplay laten zien. Ziet er ook heel tof uit!
Er lijken meerdere manieren van vechten te zijn, afgaand op de uitgebrachte beelden.

Snafu9
Snafu9
3 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Zoals ik het nu zie lijkt het erop dat Pokemon in het eerste stadium zo te vangen zijn. Zou ook kunnen zijn dat dat kan tot een bepaald level. Maar later zie je ook een gevecht tussen een vol geëvolueerde Pokemon zonder trainer.

Ik lees trouwens ook dat in de remakes de oorspronkelijke Pokemon zitten. Lijkt er daarbij op dat er geen nieuwe Pokemon bijkomen. Vind ik een aardig gemiste kans en dat maken remakes vaak ook beter. Zou een eerst smetje zijn erop maar we gaan vol goede moed verder

Dokter Caspari
3 jaren geleden

De remake zie ik heel graag komen, tof nieuws, heb deze titels namelijk niet gespeeld omdat ik nooit een DS heb gehad. Zin in!

Legends… tjah. Als je een open-wereld Pokémon-game wilt maken doe het dan gelijk goed of doe het niet. Dit ziet er echt super bagger uit ; stilstaande copy-paste Pokémon, lege spelwereld, oersaai kleurenpallet, lage FPS en statische en houterige animaties. Ik gok dan ook niet dat dit een RPG gaat worden. Ik denk dat het een verzamel spel is waarbij je Pokémon moet vangen om je Dex te vullen. Dit vangen kan waarschijnlijk op verschillende manieren. Maar af te zien van de beelden, kún je Pokémon inzetten om aanvallen voor jou uit te voeren. Helaas ontbreekt van een degelijk vechtsysteem ieder spoor. Ik zie te veel alarmbellen bij deze titel. Laten we hopen dat ik het mis heb.

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Tijdens de presentatie hebben ze de game letterlijk aangekonigd als een ‘Action-RPG Adventure’ game en als je alle beelden hebt bekeken, dan heb je 2 soorten gevechten kunnen zien. Namelijk gevechten in realtime en gevechten op de ouderwetse Pokémon RPG manier. Je hebt dus hoogstwaarschijnlijk niet alle beelden bekeken (en audio beluisterd). 🙂

Verder komt de game pas over meer dan een jaar uit, dus het was natuurlijk geen final game footage wat we te zien hebben gekregen.

Laatst bewerkt 3 jaren geleden door PietS.
Snafu9
Snafu9
3 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Eerste alinea ben ik het met je eens maar de 2de alinea niet zo zeer. Als Pokemon wat laat zien dan verschilt dat niet veel van hoe de werkelijke game eruit gaat zien. Performance zal nog wel wat aan gesleuteld worden maar ik verwacht dat de graphics en de stijl niet veel verandert zullen worden. Denk dat dit jaar de focus vooral ligt op het vullen van de wereld en de zijmissies. Misschien nog wel voice-over mocht dat in deze game zitten. Aller vetste zou zijn dat je door de Sinnoh regio op te bouwen meer content vrij speelt. Zoals een Battle Frontier te moeten bouwen en daarna dus die helemaal kan spelen.

Laatst bewerkt 3 jaren geleden door Snafu9
PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  Snafu9

In mijn 2e alinea doel ik ook op performance en invulling van de wereld. De graphics en de stijl van de game zijn, in mijn ogen, prima zoals ze zijn.

Laatst bewerkt 3 jaren geleden door PietS.
Lightwriter
Lightwriter
3 jaren geleden

Ik moet zeggen dat ik liever wat meer consistentie had gezien wat betreft de grafische stijlen waar ze gebruik van maken in de Switch games. Vooral deze twee laatste aankondigingen voelen vrij rough tbh..

Mr. Grand
Mr. Grand
3 jaren geleden

Op papier de droom game waar veel fans al jaren om roepen.
Maar dan komen ze met zo’n waardeloze trailer, die game ziet er echt niet uit wat een teleurstelling.

Snafu9
Snafu9
3 jaren geleden
Antwoord aan  Mr. Grand

Het duurt zeker nog een jaar voordat de game uitkomt. Heb geduld er zal zeker nog het 1 en ander worden aangepast. Ik denk dat je over de stijl wel zeker van kan zijn dat deze zo blijft. Maar er zal zeker nog naar performance en omgeving worden gekeken.

Zelf denk ik ook dat deze trailer er expres is uitgeperst voor het 25 jarige bestaan. Als wij alleen de trailer van de Diamond en Pearl remake zouden zien werd het internet echt boos op Pokemon. Nu is iedereen helemaal hyped omdat het erop lijkt dat eindelijk de game uitkomt waar iedereen al zolang op hoopt waaronder ik ook. Daarnaast heb ik het gevoel dat GameFreak veel steun krijgt uit de studio van Zelda Breath of the Wild. En lijkt het erop dat ze het complete blauwdruk ervan hebben mogen gebruiken.

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
PietS.
PietS.
3 jaren geleden

Pokémon Legends Arceus is wat mij betreft 1 van de beste/vetste game aankondigingen van de afgelopen jaren. Daar kijk ik nu al zo erg naar uit… Niet normaal! ❤️ Pokémon x BotW, laat maar komen! Die game gaat (samen met de Switch) sky high. Let maar op!

De gen4 remakes zijn ook zeer welkom. Net zoals bij Link’s Awakening voor de Switch, hou je wel of niet van het grafische stijltje. Ik vind het origineel en tof!

Iedereen op de Pokémon hype train!! *tjoe tjoe*

Laatst bewerkt 3 jaren geleden door PietS.
CertifiedLoverBoy
CertifiedLoverBoy
3 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Ik snap de Hype aangezien dit een veelgevraagde game is. Een echte Pokémon rpg. Maar wat we gezien hebben zag er wel ruk en laggy uit. Eerst nog waarmaken die handel want ik zie de beperkte hardware al om de hoek staan.

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  CertifiedLoverBoy

Kijk naar BotW. Die game is ondertussen 4 jaar oud en heeft hier en daar wat schoonheidsfoutjes, maar verder is ie helemaal top! Ik denk dat je dat ongeveer als verwachting aan kunt houden.

Laatst bewerkt 3 jaren geleden door PietS.
Rutgie
3 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Van Arceus BotW-niveau verwachten is onrealistisch, omdat die trailer niet goed was, de laatste Pokémon-games slecht waren en Arceus niet ontwikkeld wordt door het Zelda-team, maar door een hele andere ontwikkelaar dan Nintendo.

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  Rutgie

Het is een WIP trailer, meer niet. Jij vond de laatste Pokémon games misschien slecht, maar dat wil niet zeggen dat iedereen dat vindt. Ik heb met namelijk prima vermaakt met Pokémon Sword en bijbehorende DLC’s. Verder gaan er geruchten de ronde over dat Arceus de BotW engine gebruikt en daarnaast houdt Nintendo nog altijd het oog op het project.

insidepu
insidepu
3 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Ik vind het idee van een open wereld Pokémon RPG uiteraard helemaal te gek, maar wat we hebben gezien maakt mij echter niet heel enthousiast, dit zag er toch wel vrij “amateuristisch” uit. Als je me had gezegd dat iemand dit zelf had gemaakt had ik het ook geloofd.

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  insidepu

Serieus? Dat had ik dus helemaal niet en velen met mij niet. Heel het internet ontploft momenteel. Kijk maar eens op Twitter of Reddit, bv. Niet normaal!

insidepu
insidepu
3 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar dit veranderd niks aan wat ik gezien heb.

Het verbaast me overigens niet hoor, een Open World Pokémon RPG zou hoe dan ook enorme hype krijgen.

PietS.
PietS.
3 jaren geleden
Antwoord aan  insidepu

Nee, snap ik. Ieder z’n mening uiteraard! Het was meer ter informatie. 🙂

Wat spelen we dit weekend? 27 en 28 februari

Wat spelen we dit weekend? 27 en 28 februari