in

‘Nintendo gooit Switch-productie omhoog in verband met verbeterd model’


Het zou gaan om dertig miljoen exemplaren in dit fiscale jaar. Dat claimt het Japanse Nikkei, dat over het algemeen goed geïnformeerd is over de interne plannen van het Japanse bedrijf. Het fiscale jaar is op 1 mei begonnen en loopt tot 31 maart 2022. 

Nintendo heeft nog niet eerder in een jaar tijd zoveel exemplaren van de Switch geproduceerd – daarmee lijkt het bedrijf dus te verwachten dat de vraag naar de console dit jaar toe blijft nemen. De toename in productie zou deels in gang worden gezet vanwege een mogelijk aankomend verbeterd model van de Switch. Daar gaan al geruime tijd geruchten over, maar Nintendo heeft het bestaan van deze krachtigere versie van de Switch tot dusver niet bevestigd.

Nikkei meldt daarbij dat de toename in productie afhankelijk is van de mogelijkheden van fabrikanten in verband met het huidige tekort aan halfgeleiders. Dat zorgt er – naast de populariteit van de producten – ook voor dat de PlayStation 5 en Xbox Series X en S sinds lancering eind vorig jaar moeilijk verkrijgbaar zijn.

Nintendo zelf bevestigt of ontkent Nikkei’s claim niet. “Er is niets dat we kunnen vertellen over productiecijfers en verbeterde modellen.” Aanstaande donderdag maakt Nintendo de cijfers van het afgelopen fiscale jaar bekend. Eind 2020 waren er wereldwijd bijna tachtig miljoen exemplaren van de Switch verkocht.

Nintendo Switch

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Skyrim-mod voegt Skyrim-oma toe als sidekick in de game

Saints Row: The Third Remastered komt op 22 mei naar Steam