in

‘Nintendo lanceert dit jaar nieuw Switch-model met 4K-output’


Bloomberg claimt in een reportage dat te hebben vernomen van mensen die “bekend zijn met de plannen”. De productie voor de console zou mogelijk al in juni beginnen. Er zouden in eerste instantie een miljoen exemplaren per maand kunnen worden gemaakt. Een releasedatum is niet bekend.

Naast een 4K-output voor wanneer de console in de dock geplaatst wordt om op televisie te spelen, zou het apparaat zelf ook een groter Samsung oled-scherm krijgen van 7 inch. De huidige Switch heeft een scherm van 6,2 inch. Het nieuwe scherm zou net als de huidige Switch-modellen games in 720p weergeven. 

Het zou gaan om een zogenaamd stijf oled-scherm, dat iets goedkoper is om te produceren dan schermen op moderne smartphones. Dit scherm moet een beter contrast kunnen tonen dan het scherm op de huidige versies van de Switch, alsmede een langere batterijduur bieden.

Volgens Bloomberg is het nieuwe Switch-model onderdeel van Nintendo’s plan om de verkoop van de Switch zo hoog mogelijk te houden tijdens de aankomende feestdagen. Journalist Imran Khan claimt op Twitter dat hij heeft vernomen dat er meerdere ontwikkelaars met een development kit gebaseerd op het nieuwe model zijn.

Het bedrijf zelf heeft nog niets bevestigd. Er gaan al geruime tijd geruchten over een nieuw model. Het is onwaarschijnlijk dat het model deze maand aangekondigd wordt – vermoedelijk wil Nintendo de huidige verkoop van de Switch tijdens de release van Monster Hunter Rise niet in de weg staan. Daarbij komt er op lancering een speciale editie van de Switch uit gebaseerd op de aankomende game.

Nintendo Switch

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vond jij de Outriders demo tof?

Release date Narita Boy