in

“Nintendo, maak van mijn Switch een Retro Switch!”


Nee, ik wil geen SNES Mini en zeker geen PlayStation Classic of N64 Classic. Ik wil wel retrogames spelen, maar ik wil er geen tien miniconsoles voor aanschaffen. Het Nintendo Online-abonnement neem ik nog wel een keer en de NES-controllers zie ik ook best zitten, maar waarom moet het allemaal zo moeilijk en zo dubbel?

Geld

Natuurlijk, er moet geld verdiend worden, ook door Nintendo. Tijdens de vorige generaties deed men dat door de Virtual Console en nu ziet men brood in miniconsoles. Ontzettend slim, want niet voor niets volgden Sony, Sega en Commodore op de voet, maar de consument moet er flappen voor neertellen. Flappen die ze misschien al eerder hebben neergeteld voor dezelfde games en flappen voor games die ze misschien helemaal niet willen spelen. Toch is men voor een beetje nostalgie best bereid om de portemonnee te trekken.

Als consument ben ik zeker bereid geld te betalen voor de pareltjes van vroeger, maar dat geldt vooral voor de generatie SNES/16-bit Megadrive. Die hebben mijns inziens de tand des tijds het best doorstaan. Op enkele uitzonderingen na zijn de games uit de daarop volgende generatie – ik noem het even de eerste 3D-generatie – al lang en breed overtroffen. Dat terwijl de 2D-games tijdens het SNES-tijdperk al op hun opperbest waren.

Toch zijn er best N64- of PlayStationgames die ik niet (meer) heb en nog wel eens zou willen spelen. Echter wil ik er geen honderd euro voor neertellen om ze samen met zeventien oninteressante games erbij aan te schaffen. Het zou toch ook anders kunnen?

Onderweg

Die oude vertrouwde Virtual Console was zo gek nog niet. Het kanaal bood je voor zachte prijzen fantastische titels aan, zelfs van Sega en NeoGeo. De bibliotheek was ontzettend groot en mijn Wii staat ook vol met dit soort games, maar ik wil ze liever niet meer op de Wii spelen, maar op de Switch!

Wat is er nu leuker dan deze games in handheldmode te spelen? In de trein een kwartiertje Super Mario World, of even Streets of Rage spelen tussen het eten en de sportschool. Ik ben dol op mijn Nintendo Switch juist omdat je m even snel aan kan zetten en overal lekker kan spelen. Zo’n mini is natuurlijk een mooi hebbedingetje, maar het staat ontzettend in de weg. Zeker als je ze allemaal koopt. De drempel om dan even een game te spelen is een stuk hoger als je steeds een console moet aansluiten.

Fantasie

Dus Nintendo: stop met die mini’s en breng de Virtual Console terug! Of zorg ervoor dat er ook SNES-, N64- en GC-titels aan Nintendo Online worden toegevoegd. Misschien kunnen de concullega’s van Sony en Sega ook nog even gebeld worden of ze hun titels beschikbaar stellen? Misschien willen ze de controllers ook nog wel even doormidden hakken, zodat ze ook aan de Switch bevestigd kunnen worden om het retrogevoel compleet te maken?

Voor mij is de optie zonder de halve controllers al meer dan prima, maar om de echte die hards en hebbedingfanaten ook tevreden te houden, mogen jullie er best bevestigbare halve PlayStation-, Megadrive- en N64-controllers bij uitbrengen. Al is die laatste iets minder makkelijk in twee helften te verdelen. Ik ga er in ieder geval vanuit dat ik volgend jaar in de trein Metal Gear Solid en Super Metroid kan spelen. Op mijn Nintendo Retro Switch…

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis nieuwe quests voor Assassin’s Creed Odyssey

Alles over Red Dead Redemption 2 op InsideGamer