in

Nintendo heeft Pokémon-leaker gevonden


In november gingen er geruchten rond dat Nintendo een van de verantwoordelijke personen van de leks hadden opgespoord en een aanklacht ging indienen. Nu heeft Nintendo samen met de The Pokémon Company een officieel statement afgelegd in de zaak tegenover het platform VGC.

In het statement wordt gezegd dat ze inderdaad de lekker hebben opgespoord. Het gaat om een redacteur van het Portugese platform FNintendo die een paar maanden voor de release een reviewexemplaar van Nintendo had gekregen en de foto’s voor het embargo afliep online had verspreid. In het statement zegt de uitgever ook alle relaties met het platform te hebben verbroken, vanwege de breuk van vertrouwen.

FNintendo heeft ook gereageerd op het statement. Ze bieden hierin hun verontschuldigingen aan Nintendo en The Pokémon Company en zeggen dat ze de verantwoordelijke redacteur te hebben ontslagen. FNintendo hoopt ook dat de band tussen hun en Nintendo ooit hersteld kan worden.

pokemon sword shield

In de maanden voor de release van Pokémon Sword en Shield werden er een aantal foto’s van de Pokémon-games gelekt. Hierin waren gameplay-beelden te zien, maar ook pokémon die nog niet officieel door Nintendo en The Pokémon Company waren aangekondigd. De gelekte foto’s verspreiden zich razendsnel over het internet. Nintendo was hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee en kondigde aan om het lek te onderzoeken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Animal Crossing krijgt kloon voor de pc

Nieuwe PlayStation-reclame voor Valentijnsdag is erg vreemd