in

‘Nintendo heeft uur lang gelachen om Microsofts voorstel tot overname’


Dit blijkt uit een nieuw artikel van Bloomberg waar naar de geschiedenis van het Xbox-merk wordt gekeken. Het was al lang bekend dat Microsoft aan het begin van deze eeuw interesse had in het overnemen van Nintendo en dat de bedrijven zelfs met elkaar in gesprek waren, maar het artikel geeft meer details over deze onderhandelingen.

Kevin Bachus en Bob McBreen, twee leden van het oorspronkelijke Xbox-team, blikken in het artikel terug op de onderhandelingen. “Steve (Ballmer, de toenmalige Microsoft-CEO) liet ons met Nintendo meeten om te kijken of ze gekocht wilden worden”, aldus Bachus. “Ze lachten zich kapot. Stel je voor dat iemand een uur lang om je moet lachen. Zo verliep de meeting min of meer.”

Volgens McBreen kwamen Nintendo-werknemers in januari 2000 langs bij Microsoft om over een samenwerking te praten. “We gaven alle technische specificaties van de Xbox. Onze pitch was dat ze slechte hardware hadden, en dat was ook in vergelijking met de PlayStation. Het idee was als volgt: jullie zijn beter in het maken van games met Mario enzo. Waarom laten jullie ons niet de hardware maken? Maar het mocht niet zo zijn.”

Nintendo GameCube

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The King of Fighters 15-onthulling plotseling uitgesteld

Crytek is bezig met een nieuwe sandbox shooter