in , ,

Nintendo Pro Controller: Amateuristische troep?

De Nintendo Switch is al enkele jaren in mijn bezit en vele games passeerden de revue. Van ontspannen games als Stardew Valley tot grootse avonturen zoals Super Mario Odyssey en Breath of the Wild. Ook vlotte, lastige platformers zoals Celeste en sommige Super Mario Maker 2 levels zijn veel gespeeld op de console. Tussendoor speel ik regelmatig een potje Tetris 99.

In die jaren is mij echter opgevallen dat ik onbewust veel in handheldmodus speel, zelfs regelmatig als ik in mijn eentje in de woonkamer zit en een mooie televisie tot mijn beschikking heb. Ik ben erachter waarom: de Nintendo Switch Pro Controller is mwehh.

Een potje Mario Kart of een game als Breath of the Wild gaat prima, maar speel je bijvoorbeeld Super Paper Mario & The Origami King met de Pro Controller, dan merk ik al een verschil. Zoals jullie misschien weten (of misschien niet), is het zaak om goed te timen om de maximale schade toe te brengen aan je tegenstander. In handheldmodus gaat dat prima, maar met de Pro Controller gaat de prima score snel achteruit, omdat het simpelweg langer lijkt te duren voordat de knop reageert, of moet je de knop dieper indrukken? 

Bij het spelen van Super Mario Maker 2 levels heb ik er eveneens last van en laten we helemaal niet beginnen over Celeste, want die game lijkt onmogelijk met Nintendo’s professionele controller. Het lijkt wel alsof je niet snel genoeg de knoppen kan indrukken, omdat ze zo stroef voelen. Hetzelfde geldt voor Tetris en dan soms nog erger: de D-Pad zorgt soms dat ik in plaats van slechts een blokje, wel twee of drie blokjes ineens naar beneden laat vallen.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nergens anders met een andere Pro Controller heb gespeeld, dus misschien heb ik gewoon een verkeerd exemplaar, of is het iets dat bij andere mensen ook speelt. Het is jammer, want buiten de stroeve knoppen, ligt de controller super fijn in de hand. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Ik vind de Pro controller wel prima eigenlijk, meeste Switch games leunen niet heel erg op timing. Voor die games die wel op timing leunen (Tetris 99 bijv. Celeste, Katana Zero etc) kan ik je de SNES Online controller aanraden. Ik heb die controller speciaal gekocht voor Tetris 99. En alleen met die controller is het me gelukt om Tetris 99 te winnen.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

Ik speelde in het begin ong. 50% docked en 50% undocked, maar de laatste tijd speel ik bijna alleen maar docked. Ik gebruik de Pro Controller al vanaf het begin af aan en heb er dus al honderden uren mee gespeeld en ik moet zeggen… Hij is licht, gaat HEEL lang mee, de HD rumble voegt bij een aantal games echt iets toe en de knoppen voelen prima aan, dus ik ben er zeer tevreden over. Verder geen poespas, maar gewoon een simpele controller die doet wat ie moet doen.
Ik zou wel graag een officiële Zelda versie willen hebben, maar die is helaas (nog) niet uitgebracht.

Over de Joy-Cons ben ik dan weer iets minder te spreken. Als je er 1 gebruikt, voelt het allemaal toch wat ielig aan en het ligt niet bepaald lekker in de hand. Nee, geef mij die Pro Controller maar!

Uiteraard wel gewoon een +’je voor je tekst, want het is goed geschreven en meningen verschillen nu eenmaal.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Zo heb ik dat niet ervaren, moet ik zeggen. Het kan ook zijn dat ik onbewust harder druk tijdens het spelen van sommige games, maar niet dat ik het expres moet doen, o.i.d.

redadidas
redadidas
2 jaren geleden

Zelf geen ervaring met de Pro Controller, maar ik ervaar een zelfde soort ‘vertragend’ probleem als ik met de Joy Cons in docked mode speel. Daarnaast heeft vorige week mijn rechter Joy Con het gedeeltelijk begeven. Gecombineerd werken ze nog wel, maar los van elkaar lukt het niet om de rechter te connecten doordat de SL knop niet meer werkt. Als oplossing een goedkope PDP ‘Pro’ controller gekocht. Speelt ook nog is fijner dan met zo’n kleine fragiele controller.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  redadidas

Docked heb je altijd iets meer input delay dan undocked (met joy-cons gekoppeld). Bij het vissen in Animal Crossing merkte is dat best goed, aangezien het dan echt om milliseconde werk gaat. Undocked ving ik bijna alle zeldzamen vissen in 1x. Docked… Nog niet bijna…

redadidas
redadidas
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Haha ja, daar was het ontzettend frustrerend bij.

Kwolly
Kwolly
2 jaren geleden

Ik vind de pro een prima controller en heb nooit problemen gehad met trage reactie.

Het enige wat ik erop aan te merken heb is het gebrek aan analoge triggers en dat de d-pad wat beter had gekund (zeker voor Nintendo begrippen)

RuanMoleman
2 jaren geleden

De knoppen hebben sowieso meer travel dan die van de joycons. Ik zit precies aan de andere kant van het spectrum en vind de Pro controller een van de beste controllers ooit gemaakt

MichelMusters
2 jaren geleden

Ik vind de Pro Controller juist heerlijk! Gebruik ‘m al sinds lancering en nooit problemen mee gehad eigenlijk

paul_junior
paul_junior
2 jaren geleden

Ik vind het er fijnste controller tot nu toe. Ik ervaar het probleem met vertraging ook helemaal niet. Laatst Hollow Knight er nog mee afgerond. M’n linker joycon heeft helaas drifting problemen, dus ik speel eigenlijk alleen maar met de pro controller.

mvoske
mvoske
2 jaren geleden

Ik ben ook juist een fan van de Pro-controller. Ik vind hem vooral lekker in de hand liggen, waarbij de batterij lang meegaat. Toch denk ik dat ik een beetje jouw punt begrijp. In tegenstelling tot de Joy-Cons moet je de grotere knoppen iets ‘dieper’ ingedrukt houden, al ervaar ik dit niet als een minpunt. Met al die drifting-problemen zou ik eerder de Joy-Cons omschrijven als amateuristische troep 😉

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

De Mayflash is evt ook een optie. Kun je alles aansluiten wat je wilt:
https://www.amazon.nl/Mayflash-Magic-NS-Wireless-Controller-Nintendo/dp/B079B5KHWQ/

Dunke
2 jaren geleden

Grappig, ik hoor juist vaak dat de Pro controller de fijnste controller op de markt is. Zelf geen ervaring mee, aangezien ik er nog steeds geen heb.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dunke

Dat vind ik persoonlijk ook, maar daar kan en mag iedereen een andere mening over hebben.

Humoristische game 3 Out of 10 komt naar Switch

Factorio-update laat game crashen