in , ,

Nintendo Pro Controller: Amateuristische troep?

De Nintendo Switch is al enkele jaren in mijn bezit en vele games passeerden de revue. Van ontspannen games als Stardew Valley tot grootse avonturen zoals Super Mario Odyssey en Breath of the Wild. Ook vlotte, lastige platformers zoals Celeste en sommige Super Mario Maker 2 levels zijn veel gespeeld op de console. Tussendoor speel ik regelmatig een potje Tetris 99.

In die jaren is mij echter opgevallen dat ik onbewust veel in handheldmodus speel, zelfs regelmatig als ik in mijn eentje in de woonkamer zit en een mooie televisie tot mijn beschikking heb. Ik ben erachter waarom: de Nintendo Switch Pro Controller is mwehh.

Een potje Mario Kart of een game als Breath of the Wild gaat prima, maar speel je bijvoorbeeld Super Paper Mario & The Origami King met de Pro Controller, dan merk ik al een verschil. Zoals jullie misschien weten (of misschien niet), is het zaak om goed te timen om de maximale schade toe te brengen aan je tegenstander. In handheldmodus gaat dat prima, maar met de Pro Controller gaat de prima score snel achteruit, omdat het simpelweg langer lijkt te duren voordat de knop reageert, of moet je de knop dieper indrukken? 

Bij het spelen van Super Mario Maker 2 levels heb ik er eveneens last van en laten we helemaal niet beginnen over Celeste, want die game lijkt onmogelijk met Nintendo’s professionele controller. Het lijkt wel alsof je niet snel genoeg de knoppen kan indrukken, omdat ze zo stroef voelen. Hetzelfde geldt voor Tetris en dan soms nog erger: de D-Pad zorgt soms dat ik in plaats van slechts een blokje, wel twee of drie blokjes ineens naar beneden laat vallen.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nergens anders met een andere Pro Controller heb gespeeld, dus misschien heb ik gewoon een verkeerd exemplaar, of is het iets dat bij andere mensen ook speelt. Het is jammer, want buiten de stroeve knoppen, ligt de controller super fijn in de hand. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

16 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Humoristische game 3 Out of 10 komt naar Switch

Factorio-update laat game crashen