in

Nintendo Switch-games in 2020 – Zekerheden en verwachtingen


Zekerheid:

Tokio Mirage Sessions #FE Encore – 17 januari

De eerste grote game van januari is zoals veel zekerheden dit jaar een port. Tokio Mirage Sessions #FE verscheen tegen het einde van de levenscyclus van de Wii U en verdient daarom best een tweede kans. Deze cross-over tussen Shin Migami Tensei en Fire Emblem werd in 2015 geprezen om het diepgaande en explosieve vechtsysteem dat de rpg- en strategiefranchise op knappe wijze samenvlecht. Het verhaal gaat over twee jongeren die in een dimensie worden gezogen waar nare wezens zich tegoed doen aan talenten van mensen, een typisch jrpg-verhaal dus. Hopelijk weet de Encore-versie voor de Switch, naast nieuwe muziek, een nieuw personage en een uitgebreider verhaal, ook de soms eentonige kerkers wat op te leuken.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX – 6 maart

Om de vijftiende verjaardag van de Pokémon Mystery Dungeon-franchise te vieren verschijnt er begin maart een remake van de eerste delen: Rescue Team DX. Dankzij een demo, die gratis te downloaden is én je savegame overzet naar de volledige versie, hebben we de game zelfs al even kunnen spelen. De basis is vrijwel onveranderd: een mens wordt plotseling wakker als pokémon en redt samen met zijn of haar team pokémon in nood in willekeurig gegenereerde kerkers, maar dan in een prachtige prentenboekstijl. Enkele verbeteringen maken de game daarnaast gestroomlijnder en toegankelijker voor nieuwkomers. Dat is geen slechte zaak gezien de game dieper gaat dan aanvankelijk lijkt. Hopelijk blijft Rescue Team DX anno 2020 overeind staan tussen al dat gamegeweld, maar de charme van het origineel is in ieder geval aanwezig.

Animal Crossing: New Horizons – 20 maart

Acht jaar na de laatste volwaardige Animal Crossing-game verschijnt eindelijk Animal Crossing: New Horizons. Ditmaal trekken spelers naar een eiland, waar ze zoals gewoonlijk een nieuw dorp bouwen en allerlei personages ontmoeten. Ongetwijfeld beïnvloed door het succes van Stardew Valley voert New Horizons een aantal interessante vernieuwingen door. De belangrijkste is het craftingsysteem, dat spelers erop uit stuurt om grondstoffen te verzamelen om gereedschappen of meubels te maken voor hun huis. In de multiplayermodus kunnen vier spelers daarnaast samen op één Switch het eiland verkennen, en online zelfs acht spelers. Gezelligheid alom dus.

Pokémon Sword en Shield: The Armor Island- en The Crown Tundra-dlc – Juni en herfst 2020

In plaats van een verbeterde derde versie van Pokémon Sword en Shield, brengt Game Freak dit jaar de uitbreidingen The Armor Island en The Crown Tundra uit. Beide uitbreidingen zijn nieuwe locaties die aan de Galar-regio worden toegevoegd. Armor Island is een tropische omgeving aan de kust waar spelers een nieuwe rivaal ontmoeten, trainen in de dojo van Mustard en een nieuwe legendarische pokémon ontmoeten die ”een sleutelrol speelt in het verhaal”. The Crown Tundra is een koud gebied waar spelers op expeditie gaan in koude tunnels, waaronder in co-op om legendarische pokémon te vangen. Beide uitbreidingen voegen tweehonderd nieuwe pokémon, meer dan honderd kledingstukken en Wild Area-achtige gebieden toe waar spelers de camera vrij kunnen besturen en andere spelers ontmoeten.

Xenoblade Chronicles Definitive Edition – 2020

Een van de interessantste ports dit jaar is Xenoblade Chronicles Definitive Edition. Monolith Soft bracht de game in 2011 uit voor de Wii en dit jaar verschijnt – na eerder al een 3DS-versie uit te hebben gebracht – de definitieve voor de Switch. De rpg is om veel redenen bijzonder, zoals de boeiende wereld die bestaat uit de lichamen van twee ooit strijdende titanen en het ontzettend diepgaande vechtsysteem. Xenoblade Chronicles X en het vervolg bouwden voort op deze ijzersterke fundering, dus het is maar de vraag is of de Definitive Edition nog meekan met de rest van de line-up dit jaar. We gaan het ergens in 2020 zien.

No More Heroes 3 – 2020

De laatste grote Switch-game die we dit jaar mogen verwachten is No More Heroes 3, een vervolg op de absurde actiegames voor de Wii. En met Suda51 aan het roer kunnen we dezelfde dosis gekkigheid en hack ’n slash-actie als voorheen verwachten. We weten helaas nog bijster weinig van de game, behalve dat het zich wederom afspeelt in Santa Destroy, waar Travis Touchdown een vliegende stad ontdekt. Ook vertelt een unieke trailer het verhaal over de vriendschap tussen een jongen en een alien, waarvan de laatste jaren later terugkeert als tiran. Tijd voor Travis om zijn Beam Katana er weer bij te pakken en buitenaards gespuis op te ruimen dus.

Waarschijnlijk:

Meer Wii U-ports

Momenteel zijn er nog weinig aanwijzingen voor andere nieuwe Switch-games, maar waarschijnlijk brengt Nintendo dit jaar een nieuwe lading Wii U-ports uit. Volgens een semi-betrouwbare ingewijde kunnen we er dit jaar twee verwachten, en de lijst met overgebleven titels wordt steeds kleiner. Onze gok is dan ook dat in ieder geval Super Mario 3D World wordt uitgebracht, en een van de HD-Zelda-games: Twilight Princess HD en The Wind Waker HD. Nintendo zou natuurlijk écht een gewaagde zet kunnen doen en Nintendo Land tot leven wekken.

Super Mario 3D World

Metroid Prime Trilogy

Er gaan al tijden hardnekkige geruchten over een Metroid Prime Trilogy voor de Nintendo Switch, maar vanwege het uitstel van Metroid Prime 4 hield Nintendo die waarschijnlijk nog even achter de hand. Dit jaar verwachten we echter dat de game eindelijk verschijnt, gezien de verzameling al af zou zijn en Metroid Prime 4 inmiddels een stukje dichterbij is. Een release in het najaar als opwarmer voor het vierde deel van de ijzersterke Metroidvania-reeks zou uitstekend zijn.

Metroid Prime

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Toegegeven: de kans dat Breath of the Wild 2 dit jaar verschijnt achten we niet zo groot. De game werd afgelopen zomer aangekondigd en gezien de schaal van Zelda-games is 2021 aannemelijker. Anderzijds staat de wereld van Breath of the Wild al als een huis en kan de game zomaar een Majora’s Mask-achtig vervolg worden in een vergelijkbare wereld, maar met een hele andere toon en focus. Verder ontbreekt er nog een échte najaarsklapper om tegen de PlayStation 5 en Xbox Series X op te boksen, en Breath of the Wild 2 is in dat scenario de ultieme game.

Bayonetta 3

De ontwikkeling van Bayonetta 3 is gehuld in mysterie. De game werd eind 2017 aangekondigd met een teaser, maar sindsdien verschijnt er maar mondjesmaat informatie en is een releasedatum nog steeds niet aangekondigd. De actiegame zou een stilistische make-over krijgen, dus wellicht dat de ontwikkeling daarom langer duurt dan verwacht. Verder gaf Hideki Kamiya, regisseur van Resident Evil 2, Devil May Cry en de originele Bayonetta, recent aan dat de ontwikkeling ‘goed verloopt’ en zegt PlatinumGames dat het een belangrijk jaar wordt voor de studio. Laten we daarom hopen dat het derde deel in deze unieke actieserie spoedig verschijnt.

Pikmin 4

Een titel die al veel langer op zich laat wachten is Pikmin 4. Sinds de aankondiging in 2015 hebben we vrijwel niks meer van de game gehoord, behalve dat de game ‘progressie maakt.’ Ook die uitspraak van gamelegende Shigeru Miyamoto is alweer drie jaar geleden, dus eigenlijk is het de vraag of de game überhaupt nog verschijnt. Als de game inderdaad uitkomt, dan moet het wel dit jaar gebeuren. Kom op Miyamoto, je kunt het.

Super Mario Odyssey 2

Deze laatste is een wilde gok: Super Mario Odyssey 2. Er gingen geruchten over eventuele Super Mario Odyssey-dlc, maar veel logischer is dat Nintendo die nieuwe ideeën bewaard heeft voor een tweede deel. In lijn met Super Mario Galaxy 2 op de Wii kan het vervolg voortbouwen en het Odyssey-universum uitbreiden met allerlei toffe locaties, met ieder een eigen gimmick. Ook Cappy, de pet die mensen en dieren kan ‘overnemen’, kan in theorie op oneindige manieren toegepast worden. Het is wellicht nog wat vroeg, maar Super Mario Odyssey 2 kan zomaar de verrassing van 2020 zijn.

Super Mario Odyssey

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Games op Xbox Series X komen in eerste instantie ook op Xbox One uit

Rockstar legt uit waarom GTA4 niet meer te koop is via Steam