in

Nintendo verdient te weinig

Eigenlijk is het idd wel bizar. Nah ja, de schoorsteen moet roken ofzo zeggen ze dan 😉 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
slayer1slayer
slayer1slayer
2 jaren geleden

De Nintendo gamers lijken het allemaal kritiekloos en als zoete koek te slikken. Nintendo zou gek zijn als za niet continu met die heruitgaven komen.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door slayer1slayer
Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  slayer1slayer

Ik ben ook een Nintendo-gamer, maar ik gok dat je inderdaad gelijk hebt. Ze komen weg met deze woekerprijzen, want fans kopen het. En dat moet iedereen lekker zelf weten, maar zolang fans (verblind door hun Nintendo-bril) dit maar gewoon voor de volle pond blijven aanschaffen, blijft Nintendo haar absurd hoge prijzen hanteren. Dit vind ik persoonlijk erg jammer, want er zijn nog heel wat Nintendo-games en ook remasters die ik graag wil spelen. Maar als ik dan in bijvoorbeeld de PS4 store zie dat ik voor 60 euro GTA V, Dark Souls remaster, Assassins Creed O, God of War en nog een kleine indie-game kan kopen, dan besteed ik mijn geld daar liever aan dan aan één Nintendo-game.

ik ben erg tevreden met mijn Switch, en het is erg tof om veel games in handheld-modus te kunnen spelen (voor games als Stardew Valley, SpiritFarer en een hoop andere Indie’s echt een dikke meerwaarde). Maar als het gaat om exclusives, dan moet je een gamer zijn die aardig wat te besteden heeft en dit er ook voor over heeft om uit te geven, wil je alle Nintendo-games die je tof vind gespeeld hebben. Want veel goedkoper worden ze na release niet, en wachten tot een generatie ‘uit de mode’ is heeft geen zin, want Nintendo-games hebben de gewoonte alleen maar meer in waarde te stijgen na een vervlogen generatie (ga voor de lol maar eens een Mario Cube-game kopen, absurd).

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Dokter Caspari
Snafu9
Snafu9
2 jaren geleden

Tsjaa ik merk het de laatste tijd ook wel flink hoor. Nu met Zelda weer maar ook Pokemon. Nu is er Pokemon HOME en die is dan 3x zo duur dan het oude Pokemon Bank. Overigens vindt ik het sowieso idioot dat we moeten betalen voor een dienst om Pokemon op te slaan. Dan snap ik wel dat mensen zeggen ja maar in Pokemon HOME kan je meer zoals de GTS. Maarja die zat vroeger gewoon in je game en kon je dus elke Pokemon ruilen die je wilde. Nu moet je ervoor betalen om alle Pokemon te kunnen gebruiken. Het is gewoon een nare ontwikkeling waar Nintendo tot dus ver elke keer mee weg lijkt te komen.

Dan heb ik nog redelijk respect voor Call of Duty de laatste jaren. Die geven nu alle ”DLC” of mappen gratis weg en daarin tegen kan je wel spullen kopen om je personages of favoriete wapens te personaliseren. Wat helemaal geen voordelen oplevert. Dit alles is overigens wel pas verandert toen gamers aan de bel trokken omdat het gewoon niet meer normaal was hoe Call of Duty daarvoor hun content verkocht. Aan de andere kant is er over de prijzen ook wat van je zeggen aangezien een bundel zo 2400 COD points kost omgerekend tussen de 20 a 24 euro. Eigenlijk belachelijk maar het is optioneel.

Dit is eigenlijk ook de reden dat ik deze Zelda links laat liggen. Ik vind het echt belachelijk om €60,- te betalen voor een spel wat al 10 jaar oud is en alleen een HD sausje heeft gekregen. Totaal niet in verhouding met ontwikkelingstijd en verkoopprijs. Als Ubisoft dit met Assassins Creed of een andere uitgever dit zou doen dan worden gamers helemaal gek. Maarja is Nintendo en voor veel mensen was deze Direct gered door deze aankondiging echt totaal idioot allemaal.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Deze game had ik het liefst gekocht met een mooie korting, maar goed dat gaat het toch niet worden. Dus de keuze nu tussen laten liggen of voor de volle pond kopen, want Nintendo en een mooie afprijzing gaat niet samen.

CerandoX.nl
CerandoX.nl
2 jaren geleden

Nintendo-gaming kost gewoon het meest. Met PC Gaming ben je nog goedkoper uit. Games verlagen amper in prijs en je betaald vrijwel altijd de hoofdprijs. Maar ja, als je fan bent dan kun je niet anders.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  CerandoX.nl

Zou PC gaming echt goedkoper zijn ja, haha? Dat maakt ook eigenlijk niet uit, want het klopt wat je zegt: Als fan kun je (helaas) niet anders.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Deze handelwijze legt Nintendo kennelijk geen windeieren. Zelf spreken de games mij niet aan. Op een uitzondering na, vind ik de Nintendo games te kinderlijk ogen. Zelfs een Zelda… Maar goed, destijds (misschien juist om die reden) een Switch gekocht voor mijn dochters en met de gedachte dat ik dan toch ook voor mezelf wat titels zou aanschaffen om het nog eens een kans te geven (want die hype moet toch érgens op gebaseerd zijn…) maar zelfs jaren oude games zijn nog steeds full priced!? Ja doei! Maar het is hetzelfde als met scalpers… Zolang mensen het ervoor blijven betalen…

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

€60,- voor een remaster is redelijk prijzig. Ik denk dat niemand dat ontkent. Echter zijn er gewoon heel veel Zelda fans die de game nog een keer in betere kwaliteit of voor de eerste keer willen spelen. Nintendo zou dus inderdaad gek zijn om daar niet op in te spelen. €40,- was ook een mooie prijs geweest, maar het is Nintendo… Dus wie had dat nou werkelijk verwacht? SS HD is op het moment trouwens ook de beste verkochte game op Amazon.com en daar ook uitverkocht, oftewel de game verkoopt nu al als zoete broodjes. (De SS Joy-Cons zijn trouwens ook overal uitverkocht).

Echter gaat bovenstaande vergelijking wel een beetje scheef, want de Wiimote+ was een vereiste om SS op de Wii te kunnen spelen en omdat bijna niemand dat ding had, moest Nintendo ‘m wel in een pakket doen, samen met de game, om kopers SS überhaupt te kunnen laten spelen (een soort zelfde situatie als m.b.t. DK64). Ze hadden toen dus gewoonweg geen andere keuze. SS HD kan gewoon zonder de SS Joy-Cons gespeeld worden, omdat die game met alle soorten Switch controllers gespeeld kan worden.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
RiRi
RiRi
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Trieste constatering inderdaad maar we hadden eigenlijk niet anders verwacht. Ook treurig dat producten deze dagen binnen enkele minuten zijn uitverkocht. Had die Joy cons graag willen hebben.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  RiRi

Precies. Ik kan me er wel bij iedere re-release druk over gaan maken, maar ik weet toch dat het niet gaat veranderen, dus wat heeft druk maken voor nut?

Toen die SS HD Joy-Cons voorbij kwamen in de Direct wist ik meteen dat ik er snel bij moest zijn, want dit soort dingen zijn altijd meteen uitverkocht. Ik heb ze gelukkig weten te bestellen via Bol.com (€80,-… holy shit), maar ik denk dat er veel mensen -die ze niet hebben kunnen bestellen- teleurgesteld zullen zijn. Ik verwacht wel dat ze straks gewoon ook in de winkels komen te liggen, mits Nintendo ze niet ‘limited’ maakt… natuurlijk…

RiRi
RiRi
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Ok ik ben jaloers haha. Het probleem bij mij is dat ik de Direct de dag erna s’ochtends heb terug gekeken en direct online ben gegaan om ze te bestellen maar het kon nergens? Vervolgens lees ik dat ze overal uitverkocht zijn.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  RiRi

Ik ben het vanaf de Direct meteen in de gaten gaan houden en 2 dagen erna waren ze heel kort (+/- 1 uur) beschikbaar op Bol.com. Toen heb ik gelukkig direct toegeslagen.

Op wat andere sites waren ze ook kort beschikbaar, maar bij Bol weet ik ook echt zeker dat ik ze ga krijgen (op = op), dus vandaar daar ik daarop zat te azen.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

‘Nintendo zou dus inderdaad gek zijn om daar niet op in te spelen.’

Vroeger speelden ze daar op in met ludieke acties (Zelda OOT + MQ bij een pre-order van TWW, Zelda Collection bij de Cube in het Mario Kart DD pakket). Maar nu speelt Nintendo er op in om hun trouwe fans (die waarschijnlijk Zelda SS allang in hun bezit hebben voor de Wii) geld afhandig te maken.

Jij moet toch ook in kunnen zien Piet dat Nintendo je nu gewoon probeert te naaien? Ze zijn weer relevant, ze doen er weer helemaal toe, zorgt kennelijk voor arrogant gedrag. Die Joy-cons zijn driftende flutdingen trouwens. Heb nu zo’n Hori-controller, helaas geen rumble of motion-control in die dingen, maar voor handheld werken ze perfect en ze zijn een stukje goedkoper.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Dokter Caspari
PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Op enkele uitzonderingen na heeft Nintendo nooit anders gedaan. Games en re-releases gaan en gingen altijd voor het volle pond over de toonbank. Daarom ben ik er ook niet meer verbaasd over. Maar inderdaad, het is veel geld, dat ontken ik zeker niet.

Verder heb ik zelf geen last van drift, maar Nintendo moet degenen die er wel last van hebben gewoon helpen/compenseren. Punt. De kop in het zand steken lost niets op.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Njah ze hadden toen nog de virtual console, die wat goedkopere mogelijkheden bood. Maar weet je, ieder bedrijf re-released zijn/haar shit. En dat is verder helemaal prima, moet je kijken hoe vaak Rockstar GTA 3 heeft geport, kijk naar Resident Evil 1 die inmiddels op je wasdroger te spelen is, en ook Minecraft gaat iedere generatie mee.

Het is niet het porten dat ik Nintendo kwalijk neem, het is het prijskaartje dat niet dropt en het voor mij (principieel als ik ben) onmogelijk maakt sommige games aan te schaffen. Ik hoop dat ze nog met een Switch Classics komen, zodat je sommige games voor 30 euro kunt spelen. Maar dat zal voorlopig nog wel even op zich laten wachten gok ik.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Van mij mogen re-releases ook goedkoper zijn, maar Nintendo kennende… Je kunt het zelf wel invullen, denk ik. 😛

WTF Update: boompje omhakken in valheim

Rogue-klasse voor Diablo 4 onthuld