in

Wereldwijd zijn er 79,87 miljoen exemplaren van de Switch verscheept


Dat heeft Nintendo laten weten tijdens het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers van het laatste kwartaal van 2020.  Aan het einde van het derde kwartaal van vorig jaar stond de teller nog op 68,3 miljoen exemplaren – dat betekent dat er in het laatste kwartaal van vorig jaar 11,57 miljoen exemplaren van de hybride console zijn verscheept.

Vanwege dit grote succes heeft Nintendo de totale hoeveelheid Switch-consoles die het in het hele fiscale jaar verwacht te verschepen naar boven bijgesteld. Nintendo verwachtte eerst dat het in dit fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2021, 24 miljoen exemplaren van de Switch zou verschepen, maar heeft dit nu bijgesteld naar 26,5 miljoen exemplaren.

Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal wereldwijd 75,85 miljoen games verscheept. Mario Kart 8 Deluxe is nog altijd de bestverkochte Switch-game met in totaal 33,41 miljoen verkochte exemplaren. Daarna volgen Animal Crossing: New Horizons (31,18 miljoen), Super Smash Bros. Ultimate (22,85 miljoen), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (21,45 miljoen) en Pokémon Sword en Shield (20,35 miljoen).

Het bedrijf gaf ook de eerste verkoopcijfers voor enkele recentelijk uitgekomen Switch-games. Zo is Mario Kart Live: Home Circuit 1,08 miljoen keer verkocht en Hyryle Warriors: Age of Calamity 2,84 miljoen keer. Het cijfer van die laatste game is zonder Japanse verkoopcijfers erbij opgeteld.

Een compleet overzicht van alle verkoopcijfers van Nintendo is in dit document te vinden.

Nintendo Switch

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fortnite voegt G.I. Joe Snake Eyes toe

Super Nintendo World wordt exact nagemaakt in Minecraft