in

Nintendo werkt aan een nieuwe linker Joy-Con


Deze informatie kan gevonden worden op FCC. Hoewel het woord ‘Joy-Con’ nooit wordt gebruikt zijn er wel afbeeldingen van het apparaat. Bovendien heeft het product de ID BKEHAC015, wat overeen komt met de originele Joy-Cons. Het zou gaan om een geüpdatete versie van het apparaat.

In de verschillende rapporten wordt onder andere verwezen naar aanpassingen die gemaakt zijn aan de wifi-antenne omdat deze soms problemen had met de ontvangst. Er werd zelfs een oplossing gevonden door een handige fan, maar helaas kwam hier wel soldeerwerk aan te pas, dus deze oplossing is lang niet voor iedereen mogelijk.

Naast de antenne worden er ook aanpassingen gemaakt aan het ‘peripheral circuit’. Deze wordt gebruikt om beweging te detecteren. Onder bepaalde hoeken worden bewegingen niet altijd even goed geregistreerd, maar ook hiervoor wordt dus naar de hardware gekeken.

Joy-Con

In het verleden trachtte Nintendo deze problemen op te lossen met wat firmware-updates met wat succes, maar het probleem is niet volledig opgelost. Nu lijkt het erop dat het bedrijf het probleem bij de bron aanpakt. Volgens de rapporten voldoen ze nog steeds aan de eisen van de FCC, maar werkt de Joy-Con nu een stuk beter.

De rapporten zijn allemaal technisch gericht en er wordt niet verwezen naar hoe spelers aan deze verbeterde Joy-Cons kunnen komen.

Het is mooi dat er aan een oplossing wordt gewerkt, maar ik vraag me wel af wat wij moeten doen om aan de nieuwe en verbeterde Joy-Cons te komen. Ik kan mij goed voorstellen dat ze gewoon gekocht moeten worden in de winkels, maar het zou toch mooi zijn als de controllers gewoon ingeruild kunnen worden of iets in die richting. Het zou toch wel onterecht zijn als wij moeten betalen voor een ontwerpfout.”

 – Arran

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De naarste glitches en bugs uit de geschiedenis van games

Donkey Kong Tropical Freeze Switch review – Ondergewaardeerde platformer