in

Nintendo overweegt animatiefilms over andere franchises buiten Mario


Het was eerder al bekend dat Nintendo samenwerkt met Despicable Me-studio Illumination aan een animatiefilm gebaseerd op Super Mario. Deze film moet voor zover bekend volgend jaar uitkomen.

Volgens Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa blijft het daar niet bij. Hij meldde dat het bedrijf onderzoek doet naar het maken van geanimeerde content gebaseerd op andere Nintendo-franchises. “Animatie – in het algemeen – is iets waar we naar kijken, en niet alleen voor deze franchise.” Daarbij is het wel belangrijk dat het bedrijf partners vindt die de franchises “erg goed begrijpen”.

Er werden geen namen van andere franchises genoemd die mogelijk van een animatiefilm of -serie kunnen worden voorzien, maar op internet dromen fans weg van dergelijke producties gebaseerd op Metroid, F-Zero en The Legend of Zelda.

Over de aankomende Super Mario-animatiefilm vertelde Furukawa ook het een en ander. Zo is Mario-bedenker Shigeru Miyamoto de producent en helpt hij veel mee met de productie. Tegelijkertijd trekt Nintendo een grens wat betreft de hoeveelheid Nintendo-werknemers die aan het project meehelpen, zodat het geen invloed heeft op game-ontwikkeling.

mario maker 2

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mass Effect: Legendary Edition krijgt een day one-patch van 11,8 gb

Rechtszaakdocumenten geven inzicht over wat Epic aan Fortnite verdient