in

Nintendo wil zich meer op nieuwe IP gaan focussen


Dat meldt directeur Shuntaro Furukawa in een interview met het Japanse Nikkei (vertaald door VGC). Het bedrijf wil langlopende franchises zoals Mario en Zelda wel blijven ontwikkelen, maar daarnaast meer compleet nieuwe games uitgeven.

Furukawa: “Nu mensen nog meer tijd thuis besteden, breidt het bereik van entertainment als consumptievorm zich uit. Games zijn geen noodzakelijkheid in het leven. Games moeten interessant zijn zodat consumenten daar voor kiezen tijdens de invulling van hun beperkte tijd. De competitie is hard en ik ben niet optimistisch. Ik onderzoek diverse vormen van vermaak. In de toekomst richten we ons op het ontwikkelen van nieuwe gameseries naast goedlopende franchises als Mario en Zelda.”

In het interview laat Furukawa ook weten dat het bedrijf op dit moment genoeg materialen heeft om nieuwe exemplaren van de Switch te produceren, maar dat dit in de toekomst kan veranderen. Er heerst sinds vorig jaar een tekort aan diverse componenten om spelcomputers te maken. “We hebben genoeg materialen voor de huidige productie van halfgeleiders voor de Switch. Maar in Japan en andere landen is de vraag sinds begin dit jaar erg hoog, en het is mogelijk dat er in de toekomst tekorten ontstaan.”

Furukawa kon nog geen details geven over een mogelijk nieuw model van de Switch, waar al geruime tijd geruchten over de ronde doen. “We werken constant aan nieuwe ideeën voor nieuwe consoles – de markt verwacht dat ook – maar er zijn dingen die we nu niet kunnen doen door huidige beperkingen in technologie en kosten. Onze hardware- en softwareontwikkeling zit in hetzelfde gebouw, communiceren nauw met elkaar en denken aan hoe we nieuwe vormen van entertainment kunnen voorstellen.”

zelda

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Patch voor PlayStation-versie Disco Elysium in de maak

De kaart van de spelwereld van Resident Evil Village is getoond