in ,

Nintendo’s Gamestudio laat Switch-spelers zelf games maken

Nintendo heeft vanochtend Gamestudio aangekondigd voor de Nintendo Switch. Deze software laat spelers hun eigen games maken, om ze vervolgens online met anderen te delen.
 
De game – die in Engelstalige landen Game Builder Garage heet – laat jong en oud eigen spellen ontwikkelen met behulp van kleurrijke wezens genaamd Nodon. Tientallen verschillende Nodon hebben allemaal hun eigen functie – door ze met elkaar te verbinden, ontstaan er verschillende gameplaymogelijkheden.
 
Zo kunnen spelers een menselijk ogend personage maken die met de analoge stick bestuurd kan worden door een Stick Nodon met een Person Nodon te verbinden. Op deze manier leert men op een speelse manier games te programmeren, van platformers tot kartracers.
 
Gamestudio heeft een leermodus waarin de bassiconcepten van visueel programmeren worden uitgelegd. Ook is er een modus waarin spelers vrij kunnen programmeren. Alle lessen die zijn opgedaan in de leermodus kunnen hier naar eigen inzicht worden toegepast.
 
Via internet kunnen gemaakte spellen worden gedeeld en creaties van andere spelers worden gespeeld. De games van andere spelers kunnen worden geopend in de vrije programmeermodus, om zo te bekijken hoe iemand een spel precies heeft gemaakt.
 
Gamestudio wordt bestuurd met een Joy-Con-controller, een Switch Pro Controller of de knoppen op de Nintendo Switch Lite. Ook kan er een muis via de usb-poort van de Nintendo Switch-dock worden aangesloten.
 
Gamestudio komt op 11 juni uit via de Nintendo Switch eShop en gaat 29,99 euro kosten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Ik ben heel benieuwd. Kan best leuk worden.

Mass Effect Legendary Edition draait in 120 fps op Xbox Series X

Nintendo Switch is afgelopen fiscaal jaar bijna 29 miljoen keer verscheept