in

NOC*NSF ondersteunt oprichting brancheorganisatie voor esports


Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Een groep Nederlandse esportsorganisaties wil Nederland wereldwijd koploper maken in esports. Onderdeel van dit plan is om Nederland bij de tien beste landen qua esports te laten behoren, alsmede het creëren van motivatie voor gezond gamen en blijven bewegen. Via de website top10esportsland.nl wil men deze doelen extra kracht bij zetten.

NOC*NSF is een organisatie met als doel de topsport in Nederland te bevorderen. Algemeen directeur Gerard Dielessen laat aan het AD weten enthousiast te zijn over het initiatief. “Het opzetten van een brancheorganisatie zal de toenadering met de sportsector versnellen, waardoor we kunnen werken aan de verdere ontwikkeling van esports in Nederland. NOC*NSF en de sportbonden spreken dan ook hun steun uit aan de conferentie van 18 mei en de daaropvolgende ontwikkelingen.”

Alle organisaties die zich in het initiatief kunnen vinden, kunnen meewerken aan het plan. Dat kan vanaf het moment dat de startconferentie wordt gehouden op 18 mei om 13:00 uur. Vorige maand moedigde het Internationaal Olympisch Comité de olympische wereld al aan virtuele sport aan te moedigen en meer betrokkenheid te tonen.

eSports

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Misschien toch even het lettertype aanpassen

Hitman-ontwikkelaar opent studio in Barcelona