in

Oculus Quest 2 onthuld met ‘bijna 4K’-scherm


In de video’s zijn de specificaties van de Quest 2 te zien, de opvolger van de Oculus Quest uit 2019. Dit was een draadloze headset die zonder pc vr-games kon afspelen, maar ook met een kabel aan een computer kon worden gehangen om technisch zwaardere games te kunnen spelen. Ook de Quest 2 krijgt deze functionaliteit.

De Quest 2 wordt voorzien vanQualcomm’s Snapdragon XR2, dat specifiek is ontworpen voor AR en VR. Volgens een van de video’s heeft de Quest 2 ‘bijna 4K’, wat neerkomt op ‘bijna 2K per oog’. Volgens de video’s is dat vijftig procent meer pixels dan de eerste Quest. Ook heeft de Quest 2 256 GB opslag (dat was 128 GB) en 6 GB RAM (voorheen 4 GB).

De Quest 2 zou lichter en kleiner zijn dan zijn voorganger en heeft een nieuwe hoofdband, waardoor je hem makkelijker op en af kunt zetten. Daarnaast werken alle oorspronkelijke Quest-games op de Quest 2.

Facebook, eigenaar van Oculus, maakte eerder dit jaar bekend dat het voortaan verplicht wordt om een Facebook-account te koppelen aan headsets van Oculus. Dat zal bij de Quest 2 dus ook het geval zijn.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spelers kunnen stemmen op dialoogopties in multiplayer Baldur’s Gate 3

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 is supersnel een miljoen keer verkocht