in

OlliOlli World Preview

Skateboarden vanaf de bank is weer helemaal terug dankzij de remaster van Tony Hawk 1 + 2. Maar Tony Hawk is niet de enige skateboard game die terug onze huiskamers binnen geboard komt. Later dit jaar kunnen we namelijk aan de slag met OlliOlli World, het derde deel in de populaire OlliOlli serie. Wij mochten de game echter al op ons gemak aan de tand voelen en in deze preview vertel ik jou of de game op je wensenlijst gezet moet worden voor dit jaar.

Wie niet helemaal, of gewoonweg helemaal niet, bekend is met OlliOlli world eerst maar even een kleine opfris cursus. OlliOlli verscheen in 2014 voor de PlayStation Vita en is sindsdien door de jaren heen op zo’n beetje elk platform verschenen. De game werd daarnaast ook nog eens zeer positief ontvangen door zowel critici als gamers en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. OlliOlli2: Welcome to Olliwood verscheen dan ook al in 2015 wederom voor de PlayStation Vita maar ook voor de PlayStation 4. In 2015 verscheen de pc en Android versie en in 2016 verscheen de game voor de Xbox One. En ook dit vervolg kon rekenen op lovende recensies en enthousiaste gamers.

Maar wat is nu precies OlliOlli hoor ik je denken. OlliOlli is een skateboard game gemixt met platformen. Het is daarnaast ook een 2.5D side scrolling game, al oogt de game wel 3D. In de game is het de bedoeling dat je een track (level) voltooid doormiddel van tricks uit te voeren op je skateboard. Maar daarnaast is het ook nog eens opletten geblazen voor de vele verrassingen die je tegenkomt. Het is daarmee absoluut niet te vergelijken met een skateboard game als Tony Hawk. In OlliOlli draait het vooral om het voltooien van een level en daarin een zo hoog mogelijke score te behalen.

Zo moet je in OlliOlli op tijd springen, omdat je anders tussen twee delen van een track in komt, en kun je de meest vette tricks uithalen op bijvoorbeeld ramps en rails. OlliOlli World is in elk opzicht dan ook een vervolg op de vorige twee delen. Maar voor ieder die de vorige twee games grijs gespeelt heeft zal vooral de nieuwe art style direct opvallen. Waar de eerste twee delen vooral een pixel uiterlijk hadden, ziet OlliOlli World er meer uit als een handgetekende game. En die nieuwe art style bevalt mij prima, ondanks dat ik er wel even aan moest wennen.

Maar de art style mag dan een volledige make over gehad hebben, dit kan niet gezegd worden over de gameplay. De gameplay is namelijk nog net zo straks als je gewend bent. Mocht je nog regelmatig een OlliOlli game spelen, dan zul je zeer weinig moeite hebben om ook in OlliOlli World te vetste tricks uit je controller te krijgen. Maar de gameplay is naast retestrak ook simpel onder de knie te krijgen. Als dit je eerste OlliOlli game wordt dan kun je gerust zijn dat je geen lastige knoppen combinaties hoeft te onthouden.

Ook in OlliOlli World draait het erom om een zo’n hoog mogelijke highscore neer te zetten. Dit lijkt in het begin makkelijk, maar naar mate je verder komt in de game wordt het steeds lastiger. Maar het mooie aan OlliOlli World is, is dat het niet uitmaakt of je voor het eerst een OlliOlli game speelt of niet. Het einde halen van een level is nooit te moeilijk en het behalen van missies tijdens een level zijn vooral uitdagend maar nooit onmogelijk.

Wat wel nieuw is in OlliOlli World in tegenstelling tot de vorige delen is dat deze game zich afspeelt in Radlandia, een grote wereld die jij lekker op je eigen tempo kan ontdekken. Daarbij zul je verschillende personages ontmoeten die altijd wel een zijmissie voor je hebben om te voltooien. Maar ook tijdens het skaten is er een vernieuwing te vinden. Tijdens het skaten kom je namelijk geregeld een ander pad tegen, en je kunt zelf kiezen op welk pad je blijft. Blijf je om het onderste pad dan kom je misschien wel meterslange rails tegen en een kwart pijp, maar neem je het bovenste pad dan kom je ineens een gat tegen die je alleen kan overbruggen door middel van een Wallride.

Uiteindelijk is het de bedoeling om zoveel mogelijk tricks achterelkaar uit te voeren zodat je combo’s krijgt. Dit levert uiteraard meer punten op en dus meer kans op de highscore. En er zijn meer dan genoeg tricks om uit te voeren, volgens ontwikkelaar Roll7 zijn het er zelfs ruim honderd. Zoveel heb ik er persoonlijk nog lang niet gedaan in mijn speelsessie met OlliOlli World.

OlliOlli World belooft een waardige opvolger te worden van OlliOlli2. De art style ziet er fantastisch uit, ook al moet je er misschien even aan wennen. En als het op de gameplay aan komt is er geen speld tussen te krijgen, zoals eerder al gezegd: De gameplay is retestrak. Ik kan uiteraard nog veel meer vertellen over OlliOlli World. Zo heb ik het nog niet gehad over de verschillende gebieden die je zult bezoeken tijdens je avontuur of de bonte verzameling aan personages die je zult tegenkomen. OlliOlli World beloofd een waanzinnige game te worden die vooral weer hoog zal scoren onder gamers die graag op jacht gaan naar highscores. Maar ook voor gamers die toe zijn aan een frisse skateboard game en daarnaast ook nog eens fan zijn van platformen kunnen hun hart ophalen zodra OlliOlli World verschijnt.

OlliOlli World verschijnt voor de Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series S|X, PlayStation 4, PlayStation 5 en pc.

(Deze preview is door mijzelf geschreven voor mijn eigen site. Maar ik vond het ook wel leuk om de preview hier te delen  🙂 )

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MonsterCrab
1 jaar geleden

Woah nice! Heb echt enorme zin in deze game. En al helemaal na deze preview.
Blijf vooral doorgaan met previews/reviews plaatsen hier!

Sony is op zoek naar bètatesters voor PlayStation 5-besturingssysteem

Eigen Xbox-controllers maken kan weer met Xbox Design Lab