in

Chris Avellone van ontwikkeling Dying Light 2 afgehaald


De afgelopen dagen doken er meerdere berichten op waarin wordtgeclaimd dat Avellone seksueel misbruik heeft gemaakt van vrouwen. Zo zou hij iemand dronken hebben gevoerd en onder druk hebben gezet in zijn hotelkamer.

Dying Light 2-ontwikkelaar Techland heeft nu op social media laten weten de ontwikkeling van de aankomende zombiegame voort te zetten zonder Avellone. “We behandelen claims over seksueel misbruik en een gebrek aan respect erg voorzichtig en hebben geen tolerantie voor dit gedrag – dat geldt zowel voor onze werknemers als onze externe consultanten, waaronder Chris. Daarom hebben we samen met Chris Avellone besloten onze samenwerking stop te zetten.”

Avellone was geen werknemer van Techland, maar schreef mee aan de game. Hij heeft ook gewerkt aan games als Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the Old Republic 2 en Planescape: Torment. Verder heeft hij gewerkt aan stripverhalen gerelateerd aan Star Wars en Fallout.

Dying Light 2 is al geruime tijd in ontwikkeling en had eigenlijk afgelopen lente op PlayStation 4, Xbox One en pc moeten verschijnen. De nieuwe releasedatum van de game is nog niet bekend.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eventuele The Last of Us 3 moet emotionele impact maken

Gerucht: Kojima gebruikte geld van Metal Gear Solid 5 voor project P.T.