in

‘Ontwikkeling Final Fantasy 7 Remake: Part 2 heeft prioriteit boven dlc’


Dat meldt regisseur Tetsuya Nomura in een recent interview met Famitsu, vertaald door Video Games Chronicle. Hij geeft daarbij aan dat de toevoeging van de Yuffie-content voor de PS5-versie van Final Fantasy 7 Remake niet bedoeld was als losstaande dlc.

“Door de manier waarop het upgradesysteem werkt, bestempelen we de nieuwe Yuffie-content als ‘dlc’. Maar de oorspronkelijke bedoeling was een nieuwe PS5-versie van FF7 Remake maken en geen dlc uit te brengen. We hebben op dit moment dan ook geen plannen voor meer downloadbare content voor het spel.”

Nomura geeft aan dat de aanstaande PS5-vesie van Final Fantasy 7 Remake het bedrijf wel heeft geholpen met de ontwikkeling van Part 2. “Daardoor hebben we meer geleerd over de ontwikkelomgeving van de PS5. We hebben nu als prioriteit de volgende game te ontwikkelen, dus als we meer dlc willen maken, komt dat waarschijnlijk nadat we (Part 2) hebben afgemaakt.” 

Het is niet bekend wanneer Final Fantasy 7 Remake: Part 2 uitkomt. Final Fantasy 7 Intergrade is de PlayStation 5-versie van het eerste deel en verschijnt op 10 juni. Eigenaren van de PS4-versie kunnen de verbeterde versie gratis downloaden, maar de nieuwe verhalende content rondom het personage Yuffie kan alleen als onderdeel van Intergrade of los gekocht worden.

Nomura gaat niet als regisseur van het tweede deel van de remake optreden – in plaats daarvan zal hij de franchise in bredere zin begeleiden als creative director. Zo overziet hij ook de pas aangekondigde mobiele FF7-games. 

Over Final Fantasy 7: The First Soldier, de mobiele battle royale-game die later dit jaar op iOS en Android verschijnt, vertelt Nomura dat het zich dertig jaar voor de gebeurtenissen van FF7 afspeelt.  “Het is een genre waar we geen ervaring mee hebben en ook een genre dat veel FF7-fans misschien nog niet eerder hebben uitgeprobeerd, dus hopelijk kunnen we samen deze nieuwe uitdaging aangaan.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Microsoft brengt Auto HDR-functie naar meer dan duizend pc-games

Shigeru Miyamoto heeft Super Nintendo World officieel geopend