in , , ,

Ook ik ben overstag

Na het artikel van Ruan ben ik toch maar eens wat soul searching gaan doen en kriebelde het om een Xbox te kopen. Nu was ik vanmorgen bij de mondhygiëniste en om dat vervelende consult te compenseren besloot ik even Venlo in te gaan alwaar ik, vastgebonden met staalkabels en een slotje, een pallet Xbox Series S consoles zag staan. En eentje riep mij om bevrijd te worden. Nadat ik een verveelde en onvriendelijke medewerker van de Mediamarkt bereid gevonden had om mij te helpen heb ik de witte baksteen afgerekend.

Ik nam er toch ook maar een Gamepass bij, ja je weet ik ben niet van de passen maar ik wilde ‘t toch uit proberen. Op de weg terug overdacht ik de exclusives die de laatste tijd op de PS5 waren geweest en hoewel ik Horizon Forbidden West aardig vond zijn games als Deathloop en Ghostwire: Tokyo totaal niet mijn ding en stelde qua executie nogal teleur dus een andere console erbij moest prima kunnen, maakte ik mijzelf wijs.

De console staat prachtig naast de PS5 die er nu een beetje als kaasfondue bij staat en hij is enorm stil. Het menu is wel een ding, ik weet dat MS sinds 1983 niet in staat is gebleken een goed besturingssysteem voor PC te maken maar het systeem op de Xbox laat nogal te wensen over, wellight onwennigheid van mijn kant maar reclame op het dashboard is dat nou nodig?

Als voormalig ICT’er blijf ik geboeid door innovatieve techniek dus als eerste wilde ik de Power of the Cloud ervaren en wat beter dan het veelgeprezen Crackdown 3 met z’n cloud based distruction model uitproberen in samenwerking met mijn kersverse Delta glasvezel internet. Geen idee waar het in de ontwikkeling van deze technologie is fout gegaan maar het wist de hype niet waar te maken. Toen naar Forza en de veelgeprezen drivatar die toch verrassend veel aanvoelt als de AI van vrijwel iedere race game, geen wonder dat je er niets meer van hoort. Tot nu toe was ik niet erg onder de indruk maar er is een game waar een favoriete studio van mij zijn stempel op heeft gedrukt, Remedy Entertainment.

Wat kan ik zeggen over CrossfireX…wtf is daar mis gegaan?!
Dan maar Halo, Halo is goed, nee een hoeksteen van de baksteen en dat moet een meesterwerk zijn. Wat ik speelde was een degelijke shooter die wat verouderd aanvoelt in een gamewereld die zo gevarieerd is als de architectuur in de Bijlmer en zo aantrekkelijk is als Hoofdorp. De enige biotoop bestaat uit een handjevol assets die er niet eens goed uitziet maar ondertussen het matige verhaal prima complimenteren.
Hoe dan ook, de Xbox is geweldig. Allemaal een fijne 1 april gewenst.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.2/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Haha nice.

Rainking
1 jaar geleden

Ja, joh! Ben ik nou zó goedgelovig dat ik er in ben gestonken? Well played, sir. Well played indeed.

Mocht ik zelf nog in de huidige generatie Xbox consoles duiken, dan gaat het toch meteen de asbak worden.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  tielo

Ja, ik wacht de exclusives nog even af. Met een beetje mazzel is de nieuwe Fable weer erg goed. En hopelijk nog wat andere spellen. Maar ik heb er geen haast mee. Komt wel.

RuanMoleman
1 jaar geleden

Dat ging makkelijk haha. Ik kan je helemaal vinden wat betreft het menu. Het is een beetje om te janken. Games staan niet voorop maar andere zooi.

Ook zijn alle dingen meer clicks van elkaar verwijderd t.o.v. ps5 heb ik het idee

Edit: anders lees ik de laatste zien niet :’)

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door RuanMoleman
babayaka1972
babayaka1972
1 jaar geleden

Je bent overstag, naar in je stuk klaag je alleen maar over microsoft enz enz.
En windows is een prima os, je moet er alleen mee weten te werken.

Het nadeel aan Xbox Game Pass

Wat spelen we dit weekend? 2 en 3 april