in

OpenCritic plaatst opvallende disclaimer op Cyberpunk 2077-pagina


OpenCritic is vergelijkbaar met Metacritic: beide sites verzamelen recensies van allerlei media verspreid over de wereld en komen daarmee tot een gemiddelde. Op moment van schrijven staat het gemiddelde van het vorige week uitgekomen Cyberpunk 2077 op 86 procent op OpenCritic.

Dat is opvallend, omdat veel gamers klagen over de kwaliteit van het spel. Vooral op de standaard PlayStation 4- en Xbox One-consoles stuiten spelers op veel bugs. Recensies die vorige week zijn gepubliceerd, zijn dan ook vooral gebaseerd op de pc-versie van de game. Met krachtige hardware draait die versie relatief stabiel.

Om er voor te zorgen dat consumenten niet misleid worden door het gemiddelde cijfer, heeft OpenCritic nu dus voor het eerst in de geschiedenis van de website een disclaimer geplaatst op de hoofdpagina van de game. Deze waarschuwing is specifiek gericht naar mensen met een Xbox One of PlayStation 4 die de game willen aanschaffen.

Het statement leest: “Let op: er zitten grote verschillen in prestaties, de spelerservaring en recensiescores tussen de pc-, next gen-, Xbox One- en PS4-versies. Het OpenCritic-team en diverse critici vermoeden dat ontwikkelaar CD Projekt Red expres de echte status van de game op Xbox One en PS4 heeft proberen te verbergen. Zo konden er alleen vooraf opgenomen beelden van het spel in reviews gebruikt worden en werden er geen recensie-exemplaren van de PS4- en Xbox One-versies geleverd.”

Het statement wordt volgens de website in februari 2021 weer weggehaald. Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft zich gisteren verontschuldigd voor de staat van de game en claimt dat mensen via Sony en Microsoft hun geld terug kunnen krijgen. Daarbij wil het bedrijf begin volgend jaar diverse updates voor het spel uitbrengen om de spelerservaring te verbeteren.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overcooked! All You Can Eat bevat de Swedish Chef als speelbaar personage

Live om 14:30 uur: Tuesday Tjeerdday