in

Openingsdag nieuwe vestiging merchandise en game store Joydo

Zoals jullie misschien wel weten ga ik regelmatig met veel plezier naar fysieke game winkels. Online bestellen is natuurlijk erg makkelijk, maar voor een verzamelaar is er niets zo leuk als kasten vol spellen doorzoeken en kwijlen van de bijzondere items in de vitrinekasten.

Ik heb een paar favoriete winkels waar ik graag kom en dat zijn wel vaker de kleinere shops die geen onderdeel zijn van een keten. Één daarvan is Joydo, voorheen Iron Gameshop. Die begon als webshop, maar opende een paar jaar geleden een winkel in Dieren, nabij Arnhem.

Waarom kom ik daar graag? Natuurlijk vanwege het aanbod. Naast spellen voor allerlei consoles, hebben ze een groot aanbod aan Funko’s, Pokémonkaarten en figurines. Dat alleen al maakt het het waard voor me om de winkel te bezoeken. Daarnaast is het personeel erg vriendelijk en toegankelijk en nooit te beroerd voor een praatje. Gewoon lekker gezellig. Hou ik van.

Die winkel was niet gigantisch groot, maar stond wel vol met van alles. Ik kwam dan ook nooit met lege handen thuis. Blijkbaar was het tijd voor een upgrade, want gisteren was de opening van de nieuwe winkel, die een stuk groter is en wat praktischer is ingedeeld. Sowieso zit de nieuwe winkel nu meer in de loop, waardoor het meer opvalt. De vorige reed ik niet altijd heen zonder verkeerd te rijden.

Ik was verre van de enige die het wist te vinden, want het was druk, heel erg druk. Ik kwam rond het middaguur aan en toen kon je al over de hoofden lopen. Het duurde zeker tot drie uur of half vier voordat het wat rustiger werd. Zelf kan ik me makkelijk een paar uur vermaken in zo’n winkel. Ik wou ook wat foto’s maken, maar omdat sommige mensen er niet van houden om gefotografeerd te worden, wilde ik wachten tot ik er een paar kon maken zonder dat er klanten op stonden. Daar heb ik in sommige gevallen wel een tijdje op moeten wachten, maar het was het zeker waard.

De eigenaars hadden ook een paar acties opgezet. Zo kon je op de foto met Pikachu, had je de mogelijkheid om een prijs te winnen door de snelste tijd neer te zetten met Super Mario Kart en kregen de eerste honderd klanten een goodie bag. Erg tof!

Er zijn allerlei coole en schattige figures en beeldjes te vinden van zowel games als anime.

Ik heb nog een poging gewaagd, maar mijn Super Mario Kart skills waren niet goed genoeg.

Ze hebben wat meer retro games dan modernere, maar dat begint wel wat meer te komen.

In de vitrinekast staan onder andere een aantal japanse spellen, wat ik zelf erg interessant vind. Sterker nog, één spel op de foto ligt daar nu niet meer, ghehehe.

Een hele wand met Funko’s, voor elk wat wils.

Niet alleen hebben ze video games, maar ook bord- en kaartspellen.

Natuurlijk ben ik weer met van alles thuis gekomen, want daar zijn die winkels voor. Als eerste heb ik een paar nederlandstalige issues van AniWay opgepikt, voornamelijk omdat ik bekend was met de anime op de covers (en een paar die ik er gewoon gaaf uit vond zien).

Drie maal kaartspellen. Eigenlijk nog geeneens om te gebruiken, maar meer omdat ik ze er tof uit vind zien. Kijk die Wooloo eens schattig huppelen. Mogelijk blijven deze gewoon in de verpakking zitten.

Ik had al een paar SNES-style 8bitdo controllers voor de Switch, maar ik wilde er toch nog eens een modernere pro controller voor hebben. Deze Pikachu editie vond ik erg mooi. Binnenkort maar eens kijken of het lekker speelt.

Zie hier de kracht van Screenshot Sunday! Rustler had ik een paar weken geleden nog nooit van gehoord, tot Kunstschilder1987 er een paar foto’s van instuurde. De Game Boy Color game is Dragon Quest III, die nu dus niet meer in de vitrinekast ligt. Maar aanwinst van de dag was Final Fantasy USA: Mystic Quest voor de Super Famicom, bij ons uitgebracht als Mystic Quest: Legend op de Super Nintendo. Erg blij mee.

Dit was een erg geslaagde dag en ik ben blij dat ik op openingsdag langs ben geweest. Ik wens ze erg veel succes met hun nieuwe winkel. Tot de volgende keer!

Winkel: Joydo Games & Merchandise
Adres: Wilhelminaweg 15b, Dieren
Let op: Maandag gesloten

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Dat ziet er echt interessant uit. Ik wil nog wel een keer naar zo’n winkel of beurs voor de merchandise. Met fysieke spellen heb ik dan niet zo veel, ik heb niet echt de ruimte er voor maar vind het wel cool om naar die merch te kijken. Hier in de lokale Gameshop Twente hebben ze wel aardig wat spullen maar elke keer als ik er kom is het zo stervensdruk dat je niet de mogelijkheid krijgt om even rustig te kijken naar interessante merch. Denk dat ik ook maar een keer naar zo’n type winkel moet op een rustige dag of een naar een grote beurs. Vind het wel interessant om te zien.
Mooi om te zien dat jij je vermaak hebt en met een mooie verzameling bent thuis gekomen 🙂

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

Ik ben nog niet in de winkel geweest sinds de ppening van dit pqnd, maar heb regelmatig met joydo te maken. Voor zowel koop als inkoop vind ik ze geweldig en wanneer ik iets zoek kijk ik hier als eerste op de webshop. Echt een aanrader gerund door hele fijne mensen 🙂

Luigi1985
1 jaar geleden

Nice. Ken de winkel niet. Mijn ouders wonen daar een km of 7/8 vandaan. Misschien een keer langsrijden als ik daar toch ben.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Snap ik. Nee, ik ben in de buurt van Dieren, of zoals ze in Engeland zeggen Animals, opgegroeid. Maar anders had ik t ook niet gekend hoor.

Back to the Past with Coola deel 6

Screenshot Sunday #96