in

Openingsdag nieuwe vestiging Player2 Geek & Gamestore

Wellicht kun je je nog herinneren dat ik in maart naar de openingsdag van de nieuwe winkel van Joydo ben geweest. Een tijdje geleden kondigde Player2 Gamestore aan dat ook zij zouden gaan verhuizen. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik het leuk vind om naar game winkels te gaan. Er was alleen één probleem. De opening was op een vrijdag. De oplossing? Lekker een dag vrij nemen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo heel vaak in de oude winkel langs ben geweest. Dat zal hooguit twee of drie keer zijn geweest. Wel heb ik vaker wat bij hun webshop besteld en dat was altijd een goede ervaring. Als een webshop me bevalt, dan hou ik de nieuwe items altijd een beetje in de gaten.

Als je wel eens bij de oude winkel bent geweest en de eerste foto bekijkt, dan heb je waarschijnlijk hetzelfde idee als ik. “Oeh, het lijkt wel kleiner dan eerst.” Maar schijn bedriegt, want verderop in de winkel is de ruimte een stuk breder.

Het fijne van een winkel vind ik dat je soms van alles kan verwachten, van oldschool retro tot het nieuwste van het nieuwste.

Je ziet wel vaker dat er behoorlijk uitgebreid wordt qua aanbod en dat is natuurlijk slim. Anime is hartstikke populair tegenwoordig en aangezien er wel vaker crossovers zijn met games is dat perfect om ook in je winkel aan te bieden.

Zo zijn figures en figurines natuurlijk hartstikke tof om te zien en uit te stallen. Zo’n kast vol ziet er dan ook erg cool uit.

Iets wat me de laatste tijd veel opviel is dat je tegenwoordig veel bouwkits hebt. Een soort van Revell modelbouw, maar dan zonder lijm. Gewoon in elkaar klikken. Kijk, dat klinkt goed te doen.

Natuurlijk is er ook andere merchandise te vinden, zoals pluches, board games, mokken en deurmatten. Altijd leuk.

Bij de balie kon je een heuse Player2 brownie nuttigen. Erg leuk detail.

Ik wens Player2 erg veel succes en plezier op hun nieuwe stekkie. Het is een hele mooie winkel geworden en ik zal hier zeker vaker langs gaan. Tot de volgende keer!

Winkel: Player2 Geek & Gamestore
Adres: Sacramentsweg 4, Uden
Let op: koopzondag elke laatste zondag van de maand

En ja, hoe kan het ook anders dan dat ik weer met wat leuks thuis ben gekomen? Ik weet het zeker, die zag je vast niet aankomen. Toch!?

De originele Metroid Prime heb ik op de Gamecube en die heb ik weleens geprobeerd, maar ik had moeite om aan de besturing te wennen. Ik speelde het lang nadat first person shooters hun huidige controller layout kregen. Daar ben ik teveel aan gewend, denk ik. Als het goed is heeft deze remaster modernere controls. Hoop ik. In een reactie op mijn artikel over Gameforce schreef aRc dat hij Genji: Days Of The Blade daar had gekocht. Het is een titel die me altijd intrigeerde, maar ik nooit heb gekocht. Tijdens de E3 van 2006 werd het aangekondigd als een spel met historische gevechten, waarna er opeens een giant enemy crab ten tonele verscheen. “Hit its weak point for massive damage.” Riiiiiiiiiiiiight.

Ik heb het wel vaker gehad over mijn Square Enix subverzameling. Laatst had ik al een losse uitbreiding en een collectie van Final Fantasy XIV Online gekocht en nu is daar een andere uitbreiding bijgekomen. Dit is gewoon puur voor de heb. Als ik Final Fantasy XIV speel, dan is het de trial en dat speel ik al weinig. Van Cat Quest had ik laatst wat beelden gezien en die zagen er hartstikke leuk uit. Wat dat betreft kun je soms uit onverwachte hoek iets aangeraden krijgen, waarvan je niet wist dat je het wilde.

Ik ben nooit zo van de figures geweest, totdat ik Popup Parade ontdekte. Die zijn wat goedkoper, maar zien er toch goed uit. Ik heb er ondertussen al een aantal, waarvan de meeste gaming gerelateerd zijn en de anime figures ken ik vaak ook weer door een game van de reeks. Ik had er al twee van Fairy Tail’s Erza Scarlet en vandaag heb ik er nog eentje opgepikt. Ook deze ziet er weer erg gaaf uit.

Ik ben er echt heel laat mee om op de One Piece bandwagon te springen, maar de interesse begint te groeien. Begin dit jaar probeerde ik de demo van de JRPG One Piece: Odyssey en die vond ik erg leuk. Nog niet zo lang geleden heb ik het volledige spel eindelijk eens gekocht. Ik moet bekennen dat ik de anime nog niet gezien heb, maar wel de eerste aflevering van de live action Netflix serie en die schijnt erg trouw aan het bronmateriaal te zijn. Redelijke kans dat ik nog eens een echte fan wordt. Ik zag deze bouwkit van het schip van de Straw Hat Crew staan en dat leek me een mooi project om in elkaar te zetten en een mooi plekje te geven.

Als bonus kreeg ik deze keychain van Mobile Suit Gundam erbij. Hartstikke tof, dank jullie wel!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 maand geleden

Ziet er uit alsof het weer een geslaagde dag was. Weer een aardige loot gescoord. Kan Blizzard nog wat van leren ;). Dat Erza figuurtje ziet er erg goed uit. Wil ook nog wel eens kijken naar dat soort figuren. Wat dat betreft wel jammer dat ze van like a dragon/Yakuza zo weinig hebben. Maar Fairy tail en persona zijn wel van die figuurtjes van en daar heb ik zelfs interesse in.
Wel typisch dat ze stormblood nog hebben liggen als uitbreiding, dat is toch inmiddels een oudje. Maar wel gaaf dat je zo toch je square verzameling een beetje aan kan vullen

Luigi1985
1 maand geleden

Een hoop mooi spul weer. Gundam roept bij mij wel weer wat vage oude herinneringen op.

Metroid Prime is een spel apart en voor mij altijd een vd beste games ooit geweest. Hoop dat ie je nu gaat bevallen. Ik vond vooral het ontdekken in de game erg tof, de muziek en de desolate sfeer.

Met die figurines enzo heb ik eigenlijk helemaal niks. Zeker niet die anime-achtige. Maar das ook niet echt m’n genre. Ik zag er vd week een van armored core en die vond ik dan wel weer cool. Toch zou ik zoiets niet zo snel kopen. Maar das ook vanwege ruimte gebrek enz.

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Luigi1985
aRc
1 maand geleden

Gaaf te lezen dat je naar de opening van een game winkel bent geweest Rainking.
En de brownies zijn zeker een leuk detail 🙂

Volgens mij zijn het aantal fysiek game winkels wel aan het afnemen. Althans in de regio waar ik woon zijn 2 gamezaken recentelijk er mee gestopt. En die hebben toch een jaar of 15+ meegedaan dus dat vind ik wel erg jammer.

Mooie loot gescoord :D. En ben benieuwd wat van je van Genji: Days Of The Blade vind.
Ik zelf heb tot nu toe alleen tot het 2de save punt gespeeld (klein half uurtjes ongeveer) Dus kan er nog niet echt iets zinnigs over zeggen.

Kunstschilder1987
1 maand geleden

CATQUEST!!!! CATQUEST!
oh en je hebt verder ook nog iets geschreven, ook niet verkeerd hahaha
leuk stukkie man, fijn dat je genoeg leuks ook gevonden hebt. wel een beetje overdreven hoe happy die mario is met de opening op zn racewagentje 😉

Wat spelen we dit weekend? 14 en 15 oktober

Screenshot Sunday #126