in , ,

Opinie: Valve Steam Deck

Na de Steam Link en de Steam Controller komt Valve nu met iets nieuws. De Steam Deck!

Wat is het? De Steam Deck is handheld PC met de formfactor van een Nintendo Switch. Via de Steam Deck heb je toegang tot je Steam Library en kun je alle games die je in je library hebt zitten handheld spelen. En ja, ook AAA games.

Vanaf vanavond (16-7-2021 7pm) kun je een preorder plaatsen, levering is medio december (2021). Er komen 3 smaken beschikbaar.

  • Instapmodel: 419 euro (onboard memory)
  • HDD upgrade: 549 euro (NVMe schijf 256GB)
  • HDD upgrade+: 679 euroΒ  (NVMe schijf 512GB + scherm coating upgrade)

Alle 3 de modellen ondersteunen een extra Micro-SD vopor meer opslag. Echter zul je bij zware games tegen performance problemen aanlopen omdat een SD-card minder snel is.

Op Reddit is te lezen dat het mogelijk is om zelf een OS te installeren ipv de meegeleverde Steam OS. Dit houdt in dat je bijv. Windows kunt installeren en dus eigenlijk alle andere diensten ook kunt draaien. Denk aan Microsoft Game Pass en alle andere game stores. Maar ook gewoon games die je zelf installeert. Je kunt er ook emulators op installeren of Retroarch bijv. Kortom een echte powerhouse.

De Steam Deck draait op een AMD APU en heeft 16GM RAM aan boord. Er zit een 7inch scherm in en draait op 1280×60 @ 60hz. Verder is het mogelijk om elke USB-C dock aan te sluiten en zo dus ook een extern scherm.Β 

Ik kijk zelf met een nog afwachtende blik naar het apparaat. Ik wacht eerst de reviews af. Maar 1 ding is zeker, het is reuze interresant!

Wat is jullie eerste indruk? Drop een comment!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Het is zeker een interessant apparaat. Ook met die touchpads voor spellen die je normaal gesproken met een muis zou spelen. Die extra knoppen achterop zouden ook erg handig kunnen zijn.

Zelf zou ik hem denk ik niet zo gauw kopen, maar ik zie dit best wel verkocht worden.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Ik wacht even rustig af totdat er genoeg gebruikers ervaringen zijn. Verder lijken de knoppen en stick posities niet echt op een hele lekkere positie te zitten.

BrutalRage
BrutalRage
1 jaar geleden

Wat ik mij afvraag, kan hij ook vervinding maken met xbox cloud? Als hij dat kan is er een kans dat ik hem haal. Het gaat mij om de combo van steam en cloud

RuanMoleman
1 jaar geleden

Ik wil ‘m! Maar misschien is het verstandiger om een revisie af te wachten…

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken, hij ziet er opzich wel goed uit maar die touchpad lijkt me vreselijk. Vraag me wel af voor wie dit is. Want om nou pc games te spelen op een 7 inch scherm klinkt super kut.

Kwolly
Kwolly
1 jaar geleden

Ik ben nog zeer sceptisch. Veel pc-games zijn gemaakt met toetsenbard en muis in het achterhoofd. Ik kan me niet voorstellen dat de controllerknoppen en touchpads daar goede vervangers voor zijn.

Mister Frowdo
1 jaar geleden

Ik wacht nog even af! Maar als de reviews goed zijn koop ik ‘m na verloop van tijd wel! πŸ™‚

Don Carpaccio
Don Carpaccio
1 jaar geleden

Ik heb mij achter de computer gezet en gelukkig maar: na 11 minuten en de nodige errors had ik hem en een paar tellen later was alles uitverkocht. Een voorschot van 4 euro moest betaald worden.
In dit klimaat, met meer scalpers dan eerlijke mensen, moet je snel zijn en anders moet je heel veel geduld hebben. Het is duidelijk: de Steam Deck is nu al een gegeerd product.

De release van de Steam Deck komt er op het juiste moment. Nintendo had mij serieus teleurgesteld met hun OLED model. Geen betere specs, een scherm dat inbrand gevoeliger is en de pixeldichtheid die slechter is dan zijn voorgangers… Nee bedankt.

Hopelijk komt Nintendo binnenkort toch met een beter alternatief, maar dat zie ik ze niet doen. Het blijft Nintendo: koppig en uniek. Of Sony nu meedoet of niet, het interesseert hun niet. Jammer dat ze nooit eens wat nattigheid voelen. De nodige stress kan Nintendo misschien eens uit die luie zetel trekken.

Edit: Je kan terug reserveren, releasedatum is verschoven naar 2022 (Q1 en Q2) omdat 2021 volzet is.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Don Carpaccio
Richh
Richh
1 jaar geleden

Allemaal pc gamers die reageren op een handheld, dat gaat niet. Er is zeker een markt voor dit product en eindelijk serieuze concurrentie voor Nintendo.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Voor mij totaal onnodig omdat ik geen pc-games speel. Ik heb niet eens een steam account.

Algemeen topic – The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Wat spelen we dit weekend? 17 en 18 juli