in

Mesut Özil verwijderd uit PES 2020 in China door kritiek op de regering


In de tweet gaat de speler in op het handelen van de Chinese overheid met betrekking tot de vervolging van Oeigoeren. In de tweet wordt onder andere ingegaan op de manier waarop deze minderheidsgroep wordt behandeld, “Korans worden verbrand, moskee’s en Islamistische theologische scholen worden gesloten, madrassa worden verboden en religieuze geleerden worden stuk voor stuk gedood,” (vertaald door ilmfeed). Özil zegt ook het volgende: “Ondanks dit alles blijven de Oeigoeren stil.”

De voetballer gaat verder en zegt “de broers worden geforceerd om naar kampen te gaan. Chinese mannen worden in de families geplaatst en de zussen worden geforceerd om met Chinese mannen te trouwen.”

Özil is onderdeel van voetbalclub Arsenal, die erg geliefd is in China. De tweet veroorzaakte dan ook een reeks aan boze reacties. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van China stelt dat Özil is misleid door vals nieuws. Fans verbranden shirts met zijn nummer erop en late reacties op zijn Instagram achter waarin ze hun ongeloof uiten.

Arsenal heeft een bericht uitgebracht via Chinese social media waarin zij het volgende melden, “De gepubliceerde inhoud is de persoonlijke mening van Özil. Als voetbalclub heeft Arsenal zich altijd gehouden aan het principe om zich niet in de politiek te mengen”, aldus The Guardian.

Het conflict heeft geresulteerd in de verwijdering van Özil uit de Chinese versie van PES 2020. Chinese fans melden hun ongeloof en teleurstelling, terwijl andere fans juist hun steun voor de speler betuigen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uitstekende cijfers voor de multiplayer-modus van Modern Warfare

De feestelijke aanbiedingen van de Nintendo Switch zijn bekend