in , , ,

Paperbark – Gamen in een kinderboek

Paperbark is het bewijs dat een mooi idee ook goed kan uitpakken. Het begon als een studieproject voor drie studenten die gestimuleerd werden om de lokale pracht van Australië te promoten. Mede door financiering kwam er toch een game. De titel zegt het eigenlijk al; Je krijgt het gevoel dat je een prachtig kinderboek aan het lezen bent.

 

Je bent een wombat en je bent op zoek naar voedsel. Al foeragerend loop je door het prachtig getekende Australische landschap en kom je ook andere diersoorten tegen. Door de ‘witte mist’ zie je niet de gehele omgeving en daardoor moet je je omgeving goed afstruinen. Gelukkig doe je dat met een relaxte achtergrondmuziek waardoor je niet het gevoel krijgt dat je je moet haasten.

Dat is ook niet nodig, want het spel speel je in een gemak binnen een halfuur uit. Af en toe is er een moment dat een ingesproken stem vertelt wat er nu gaat gebeuren met de wombat. Daardoor kan je het gevoel krijgen dat iemand een verhaal aan het voorlezen is.

Je krijgt niet alleen alle mooie dingen te zien van de Australische Bush. Bosbranden komen er regelmatig voor en je schattige vriend krijgt hier ook mee te maken.

Naast het korte avontuur van de wombat zijn er nog andere dingen te doen in het spel. Je kunt bepaalde activiteiten doen om steam-achievements te halen en je kunt zelfs dierenplaatjes spieren van alle dieren die je tegenkomt.

Het spel is zeer geschikt voor jonge kinderen, mits die Engels kunnen begrijpen. Helaas, is er geen Nederlandse ondertiteling, maar een gemotiveerde ouder kan hen hierbij helpen.

Tot slot, is de besturing erg simpel en door muisklikken kun je dingen selecteren of jezelf verplaatsten in het spel.

 

Voordelen

  • Uniek verhaal
  • Ziet er prachtig uit
  • Dieren
  • Geschikt voor kinderen
  • Achievements zorgen voor een langere spelduur

 

Nadelen

  • Korte speelduur
  • Kleine Bugs

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

2 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Halo

Wat spelen we dit weekend? 11 en 12 december

IG Q&A: Wat is de grootste verrassing van het jaar?