in

Patent van Sony toont mogelijke PS5-controller


LetsGoDigital merkte de patentaanvraag van Sony op en heeft hier direct een 3D-render hiervan gemaakt. Het gaat hier waarschijnlijk niet om de hoofdcontroller van de PlayStation 5, hier dook namelijk eerder al een patent van op.

De controller is volgens de documentatie revolutionair en moet gaan dienen als draagbare afstandsbediening. De controller doet stevig denken aan een ouderwets cassettebandje en bevat min of meer dezelfde vorm. Het rechthoekige apparaat bevat veel elementen die we kennen van PlayStation-controllers. Zo zien we een D-pad, actieknoppen, schouderknoppen en een aan- en uit knop. In het midden van het apparaat zien we een scherm waar de nodige informatie op wordt afgebeeld.

PlayStation 5 controller

Onder de afgebeelde controller zijn een aantal functies te lezen zoals tv kijken, muziek luisteren, afbeeldingen bekijken en email lezen. De kans is groot dat de rechthoekige controller gaat functioneren als een draagbaar koppelstation dat apparaten en data kan verbinden en versturen door middel van bijvoorbeeld Bluetooth en Wi-Fi.

De potentie van deze controller is groot, het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als mp3-speler, afstandsbediening en dergelijke. Daarnaast is het wellicht mogelijk om je PlayStation op afstand aan te zetten en downloads te starten. Het idee heeft veel weg van de Wii U GamePad, alleen is deze versie niet zo groot. Volgens LetsGoDigital bevat de controller tevens een vingerafdrukscanner en een hartslagmeter.

De kans bestaat natuurlijk ook dat dit apparaat helemaal niks met de PlayStation 5 te maken heeft.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tekken 7 dlc-personages getoond in trailers

Gerucht: De PlayStation 5 Pro moet productlevenscyclus verlengen