in

Perfecte Nintendo Switch-vakantiegames voor het hele gezin


Nintendo Switch

Splatoon 2

Een van de grootste zorgen van ouders met gamende kinderen is dat ze vaak spellen willen spelen die net even te heftig zijn voor hun leeftijd. Fortnite is heel populair, maar niet geschikt bevonden voor kinderen onder de 12 jaar. Splatoon 2 is een game waarin ouders niet een oogje toe hoeven te knijpen, want die is voor kinderen vanaf 7 jaar. Er zit wel wat geweld in, maar dat is in de vorm van verfschietende, kleurrijke wapens tegen gekke fantasiewezens.

Dit schietspelletje heeft vooral veel online multiplayermodi, maar als iemand anders een Switch mee heeft dan kun je tegen elkaar spelen. Ook als je op vakantie bent en af en toe wat tijd hebt voor singleplayerpotjes, dan biedt Splatoon 2 ijzersterke gameplay en een rij bizarre eindbazen.

Thijs Barnhard was in zijn review in ieder geval enorm te spreken over de game.

De singleplayer heeft toffe levels en leert je de fijne kneepjes waarna je online helemaal los kan gaan.

Splatoon 2 - Octo Expansion

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe is volgens ons de beste Mario Kart die we ooit hebben gespeeld. Voor sommige familieleden is het snelste racetype in deze legendarische game misschien wat te chaotisch, maar de meeste oudere gamers kunnen best meekomen in Mario Kart. Het is snel, het is ieder voor zich en je kunt er geweldig toernooitjes mee doen als je een grote familie hebt. De personages zijn bekend, vriendelijk en rondracen met in de achtergrond vrolijke deuntjes is enorm gezellig. Als mensen iets te fanatiek zijn, dan riskeer je wel ruzies over bijvoorbeeld het gebruik van power-ups, maar een beetje ruzie hoort bij een familievakantie, toch?

Snipperclips: Cut It Out Together!

Snipperclips is een goede game voor in de vakantie, omdat hij niet al te groot is en niet zo veel kost als de andere spellen. Hierdoor ben je niet constant met een game bezig en houd je geld over voor een lekkere cocktail op het terras of een bal om mee te spelen op het strand.

Niet dat Snipperclips niet tof is, want anders stond hij natuurlijk niet in dit artikel: het is een geweldige game om met zijn tweeën te doen, waar ook nog eens wat hersengymnastiek aan te pas komt. Je moet namelijk zorgen dat je elkaar zo uitknipt dat je het einde van het level haalt. Dat doe je bijvoorbeeld door een kommetje te knippen waarmee je een bal kunt vervoeren die in een basket moet worden gegooid. Soms is het echt even klungelen, maar je hebt elkaar absoluut nodig in dit snoezige spel.

Dit schreef Lars Cornelis in zijn review.

Zoek je naast Zelda nog een spel voor je Switch dat je juist met vrienden kunt spelen, dan is Snipperclips een erg goede keuze.

Jackbox Party Pack 3

Er zijn diverse Jackbox Party Packs verkrijgbaar en het maakt niet heel veel uit welke je kiest. Het zijn allemaal goede verzamelingen van grappige minigames waarbij je je creativiteit gebruikt om met hilarische antwoorden te komen. Trivia Murder Party is een soort Trivial Pursuit en er worden heel rare vragen gesteld. Fakin’ it is ook gaaf, want daarbij moet je iets specifieks doen, maar er is een mol. Hoe weet jij wat je moet doen zonder dat anderen het weten? Doordat je je smartphone gebruikt. Er kunnen grotere groepen tot wel acht mensen meedoen en dat maakt het heel geschikt voor grotere gezinnen. Het klinkt een beetje vaag, maar het staat garant voor een heleboel lol en onverwachte uitspraken.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Een van de meest toegankelijke gamegenres is de platformer. De meeste mensen kunnen dat type spel vrij snel onder de knie krijgen. Nu wordt het je in Donkey Kong Country: Tropical Freeze af en toe wel heel moeilijk gemaakt, maar het is tof om op vakantie met een familielid de hele game te doorkruisen. De eindbazen zien er geweldig uit en dat maakt het een goede game voor de hele groep om mee te kijken en in de levels mee te zoeken naar extra’s. Het is dus niet een van de makkelijkste titels en doordat je het slechts met zijn tweeën speelt is het niet voor de hele familie tegelijk, maar je kunt er wel met een heleboel mensen tegelijk van genieten, ook als die niet allemaal een controller in de hand hebben.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Overcooked!

Het is niet de beste game aller tijden, maar het is wel een hele leuke om je met het hele gezin over te buigen. Overcooked! is aantrekkelijk omdat het om een onderwerp draait waar iedereen zich in bepaalde mate mee bezig houdt: eten. Je moet in dit verslavende partyspel met maximaal vier mensen samenwerken om een keuken draaiende te houden. Je schreeuwt naar je moeder alsof ze je keukensloof is: “HALLO, WORDT DAT BORD NOG OPGEDIEND?!” Een beetje stressvol is het wel en iemand die je hele jeugd voor je heeft gekookt kan je geblaf vast niet waarderen, maar hoe lang kun je nou boos blijven om een verkeerd geprepareerde virtuele hamburger?

Overcooked

Super Mario Odyssey

Het is een cliché, maar Mario is en blijft het paradepaardje van Nintendo. Op elke console is er wel een geweldige Mario-game te vinden en daar is de Switch geen uitzonder op. Super Mario Odyssey pakt het net even anders aan, waardoor zussen die verzuchten dat ze niet weer voortdurend naar de rechterkant van het scherm willen rennen meteen de mond gesnoerd kunnen worden. Het is een game die je ’maar’ met zijn tweetjes kunt spelen, maar waarin zoveel te zien is dat iedereen met plezier meekijkt. Zoals we in onze review al schreven: er is geen andere game waar het plezier er zo overduidelijk vanaf spat als bij Super Mario Odyssey.

Super Mario Odyssey is een feest, het is fantastisch en het is bijna zonde dat er na het behalen van honderden manen in de meest veelzijdige en kleurrijke werelden er een einde aan komt.

Super Mario Odyssey

Genoeg toffe games om je familie bij te betrekken, zodat je de hele zomer kunt genieten van je Switch én van de mensen die het al die tijd al met je volhouden. Fijne vakantie!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nintendo Switch bezwijkt door oververhitting

Treyarch onthuld zombie-verhaallijn Black Ops 4