in

Phil Spencer: overnames horen bij een gezonde game-industrie


Daarmee gaat Spencer in op de kritiek die soms wordt geuit op studio’s die worden overgekocht door bedrijven als Microsoft en Sony. 

“Een ding wat ik wil zeggen: het starten van een nieuwe studio, of wat voor bedrijf dan ook, is een risicovolle stap. En een videogamestudio des te meer”, zegt Spencer.

“En als een team daadwerkelijk dat risico neemt – een studio beginnen, door de jaren heen daarmee waarde creëren – dan is het te kort door de bocht om te zeggen dat ze de studio niet moeten verkopen.

Hetgeen wat zorgt voor de cyclus van teams die nieuwe studio’s oprichten, is de kans voor de mensen die een immens risico nemen met het starten van een nieuw team laten inzien wat voor waarde ze hebben gecreëerd, en overnames zijn daar absoluut onderdeel van.”

Ook feliciteert Spencer Sony met de overname van Housemarque en voegt hij toe dat overnames een ‘gezond onderdeel’ van de game-industrie zijn.

Tijdens de podcast geeft Spencer meer uitleg over verschillende onderwerpen, waaronder de visie achter Game Pass. Daarbij benadrukt hij dat Microsoft niet beoogt om ‘iedereen een Game Pass-abonnee’ te maken, en dat de dienst naast het reguliere verdienmodel bestaat.

“Als we kijken naar het verdienmodel van Game Pass, dan gaat het niet alleen om hoeveel games een abonnee speelt en of ze die kopen. Waar we wel naar kijken is de groei van het aantal spelers op ons platform en of ze vaker spelen. En op basis van die activiteit zien we dat we groeien.”

Bekijk hieronder de gehele aflevering.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

JP Games werkt aan twee ‘grootschalige’ nieuwe titels

Persona-games in totaal 15 miljoen keer verkocht