in

Physical vs Digital Gaming: de eeuwige discussie!

Heftig discussie punt voor sommige: Physical vs Digital games kopen.

Wat doen jullie?

Wij gingen de discussie aan en maakten er een podcast episode over, als ‘t je leuk lijkt om te luisteren!

UNCUT DIGITAL – S01E20 – Physical vs Digital Games
Spotify / Apple Podcasts / Google Podcasts / YouTube 

Andere aanrader, de episode van deze week gaat over 90’s en 00’s PC gaming. Line rider, A2 Racer, RedCat, Habbo Hotel, wie kent ze nog?

En mocht je ‘t leuk vinden, we zijn ook te vinden op Instagram.
Goed weekend alvast  😎  

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 maand geleden

Volgens mij had ik deze al een keer geluisterd, maar boeien! Doen we ‘m gewoon nog een keer.

Mr.Saturn91
1 maand geleden

Oooh Red Cat en Jazz Jackrabbit in één podcast, klinkt heel nice! Ongelofelijk dat Davilex op een bepaald moment boekhoudsoftware is gaan maken, dat is al een podcast/artikel op zichzelf waard. Meteen gesubbed

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Mr.Saturn91

Dat van die boekhoudsoftware wist ik niet. Interessant.

Luigi1985
1 maand geleden

Ik koop het meeste fysiek, omdat ik het leuk vind om hoesjes etc. te hebben, maar ook omdat je games dan weer door kunt verkopen.

Voor de Switch koop ik wel regelmatig Indies via de eshop, maar toch vind ik een bezoekje aan de nedgame en het zoeken tussen de doosjes wel z’n charme hebben. Daarnaast zou ik graag zien dat digitale games juist wat goedkoper zijn dan fysieke. Vaak is dat niet het geval.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 maand geleden

Tot en met de PS3 kocht ik echt alles digitaal. Had een hele kast vol staan met games en films.

Vanaf de PS4 ben ik eigenlijk vrijwel direct overgegaan tot alleen digitale games. Heb er ook een Xbox series S naast staan nu voor gamepass.

Op de switch begon ik ook met alleen de digitale versie kopen vanwege de deal met de gamevouchers. Inmiddels ben ik daar een beetje vanaf aan het stappen, vanwege een 2e switch in het huishouden en je ze niet digitaal kan spelen als de switch niet het hoofdsysteem is en je geen internet verbinding hebt. Dat kan een probleem zijn tijdens de vakantie.

rpenning
rpenning
1 maand geleden

Ja ik was altijd van het digitale kamp. Vooral omdat het lekker makkelijk is en ik al die hoesjes van die game niet wil. neemt alleen maar ruimte in beslag. En de CD kan niet kapot gaan en je kan geen spellen uitlenen. Ik heb teveel slechte ervaringen met spellen uitlenen die niet terug komen! Heb zelfs een keer gehad dat iemand zo’n 4 spellen had geleend en toen heeft hij zijn ps4 met al mijn spellen. Verkocht wtf! Haha

Dus ik heb deze generatie echt alleen maar digitaal gekocht en heb dus 500 spelen in mijn bibliotheek en 3 spellen op CD.
Maar toen werd ik een keer gebanned geen idee waarom en het was ook binnen 5 min gefixt door een mail naar Sony te sturen. Maar toen brak het zweet wel ff uit want dacht als ik nu gebanned word ben ik dus al die 500 spellen kwijt!

Dus als ik een ps5 haal komt er zeker wel een versie met disk vooral voor die reden. En ook omdat games vaak indd veel goedkoper zijn in de winkel dan die psn store.

rpenning
rpenning
1 maand geleden
Antwoord aan  Shankdown

Nou je zegt het helemaal goed geleende spullen want zo voelt het wel ja. En het idee alleen al dat Sony mijn account kan verwijderen waar kleine rpenning al 13 jaar lang mee doet is niet chill. Maarja die kant gaan we tog wel op ben ik bang. Want steam zal ook zo werken denk ik als je gebanned word dat je alles kwijt bent.

???

Wat spelen we dit weekend? 20 en 21 augustus