in

PlayerUnknown’s Battlegrounds PS4 review – Beter laat dan nooit


Met de aandacht die Fortnite krijgt, zou je bijna vergeten dat PUBG nog steeds enorm groot is. Wanneer je kijkt naar wat er het meest wordt gespeelt op Steam, dan staat de game bijna altijd in de top vijf en zelfs vaak op de eerste plek. Dus hoewel Fortnite de grotere en bekendere battle royale-game is geworden, blijft PUBG een populaire en vooral ook goede game.

Fortnite en PUBG kunnen goed naast elkaar bestaan, omdat ze als compleet andere games aanvoelen en daardoor elk hun eigen groep fans hebben. Fortnite is meer van de toegankelijke, snelle potjes, terwijl PUBG zijn tijd neemt en de nadruk op spanning legt. Een goed potje PUBG is nog steeds een van de meest intense game-ervaringen die je kunt hebben. Daarom is het niet zo gek dat de game een jaar later alsnog voor de PS4 uitkomt.

PUBG

Wat is PUBG ook alweer?

PlayerUnknown’s Battlegrounds (afgekort tot PUBG) is de game die het battle royale-genre groot heeft gemaakt. PUBG begon als mod, gemaakt door Brendan “PlayerUnKnown” Greene, maar kwam vorig jaar als losse game uit voor pc en Xbox One.

Het idee is dat honderd spelers uit een vliegtuig springen en op een eiland belanden. Daar verzamelen ze loot in de vorm van wapens en bepantsering en schieten ze elkaar neer. Omdat het speelveld op dit eiland steeds kleiner wordt, worden spelers gedwongen om steeds dichterbij elkaar te komen, totdat er één speler overblijft. Die krijgt “winner winner, chicken dinner” in beeld, waarna het volgende potje start.

PUBG

Voelt verouderd aan

Wel valt het op hoe verouderd PUBG inmiddels aanvoelt. Als je kijkt naar hoe gelikt en smooth Fortnite is geworden, dan loopt PUBG gewoonweg achter. De game is in alles nog wat clunky, van de menu’s naar de personages en zelfs de besturing met een controller. Daarnaast ziet de game er op een normale PS4 erg lelijk uit. Het spel draait wel prima, maar een plaatje is het niet.

Sinds de game op de Xbox One is uitgekomen, heeft de ontwikkelaar de besturing wel verbeterd. Zo is het nu makkelijk om attachments op je wapens te zetten. Toch duurt dat vergeleken met de pc-versie net wat langer. Hetzelfde geldt voor het looten en dat is vervelend. Er kan elk moment een andere speler in de buurt zijn en dan is elke seconde in een menu een seconde teveel.

PUBG

Veranderd door Fortnite

Het is wel duidelijk te merken dat andere aanpassingen sinds vorig jaar zijn gemaakt als reactie op Fortnite. Dat is voornamelijk terug te zien in de nieuwe maps. Een groot verschil tussen PUBG en Fortnite was dat bij PUBG de kaarten veel groter zijn, waardoor de potjes ook veel langer duren. De nieuwste maps zijn een stuk kleiner en dat heeft vanzelfsprekend kortere potjes tot gevolg.

Daarnaast is er meer nadruk komen liggen op maffe outfits. Hoewel je geen dansjes kunt vrijspelen, doet PUBG sinds de originele release steeds meer zijn best om spelers geld uit te laten geven aan leuke kostuums. Toch voelt dat in deze game een stuk minder logisch, want met een glimmende broek aan en een maffe hoed val je veel meer op in de grauwe wereld van PUBG. En als er iets is dat je niet wil in deze game, dan is het wel opvallen.

PUBG

Nog steeds waanzinnig

PUBG is een van de spannendste games die je ooit zult spelen. Hoewel het frustrerend kan zijn als je een kwartier bezig bent met looten en reizen, om door een stomme stuurfout of een kogel uit het niets te sterven, heb je als voorzichtige speler oneindig veel toffe momenten voor de boeg.

PUBG is niet zoals Fortnite, waarin je vooral snel moet rondrennen en schieten, of moet bouwen om de overhand te krijgen. In PUBG kun je gerust tien minuten in het gras liggen met je hart in je keel, beweeg je van boom tot boom, bestudeer je elke pixel in je omgeving of er niet iets beweegt en kan elk geluidje het verschil tussen leven en dood betekenen. Dat is een jaar later nog steeds leuk en dat is op de PlayStation 4 niet anders.

PUBG

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Japanse verkoopcijfers Super Smash Bros. Ultimate bekend

Fortnite en Bowsette in meestgezochte zoektermen pornhub