in

‘PlayStation 5-controller gaat maar zo’n 417 optimaal mee’


Dat claimt YouTube-kanaal iFixit. Het gerespecteerde kanaal haalt regelmatig technologie uit elkaar en bekijkt hoe het werkt, en pas geleden heeft men dit met de DualSense-controller gedaan.

iFixit heeft een analyse met Call of Duty: Warzone gedaan, en merkt op dat prestaties van de DualSense na ongeveer 417 uur aan gameplay achteruit gaan. “Als een PS5-speler zijn console voor twee uur per dag gebruikt, dan gaat men binnen zeven maanden al over de verwachte levensduur van de controller.”

Volgens iFixit hebben PlayStation-, Nintendo- en Xbox-controllers een lange geschiedenis “met voorspelbare, te voorkomen problemen”. Men doelt dan specifiek op de analoge sticks in de controllers die voor drift kan zorgen. 

De Joy-Con-controllers van de Switch staan al jaren bekend om hun driftproblemen en ook over de DualSense lijken steeds meer ervaringen op te duiken die wijzen op drift. Drift houdt in dat een van de analoge sticks op een controller input ervaart, terwijl de speler in kwestie de stick niet aanraakt. Daardoor kunnen personages of cursors uit het niets bewegen, wat in sommige gevallen games (nagenoeg) onspeelbaar maakt.

iFixit meldt dat het probleem voortkomt uit het feit dat er in de DualSense-controller – alsmede in de DualShock 4-, Xbox One- en Xbox One Elite-controllers – zogenaamde ‘off the shelf’ joystick-hardware wordt gebruikt. Doordat deze hardware eigenlijk niet op maat gemaakt is voor de controllers, zouden problemen zich te snel voordoen. 

De video legt verder uit hoe spelers de drift in hun controllers kunnen verhelpen – al moet de controller in kwestie daarvoor wel opengemaakt worden. In de video roept iFixit consolemakers dan ook op analoge sticks in controllers standaard vervangbaar te maken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Speelbaar personage I-No onthuld voor Guilty Gear Strive

Streets of Rage remake