in ,

PlayStation 5 Dualsense laadstation

Een probleem is een groot woord, maar ik erger me nogal aan het opladen van de Dualsense controller van de PlayStation 5. Toen ik de PS5 gekregen heb, heb ik de energie-instellingen op soort van zuinig gezet en hij gaat dus vrij snel in de rustmodus. Als ik mijn controller wil opladen via de PS5 en de bijgeleverde kabel, dan is het resultaat eigenlijk altijd dat hij slechts een blokje vol is.

Nu zag ik dat je oplaadstations kan kopen, dus ik vroeg me af of iemand daar al ervaring mee heeft? Zo ja, welke? En hoe zijn jullie ervaringen.

Laden jullie de controller ook wel eens op met een iPhone-adapter (of die van een andere smartphone)? 

Misschien zie ik wel iets over het hoofd bij het ‘normale’ opladen.

Doei!

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 2.3/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mister Frowdo
2 jaren geleden

Ik heb twee controllers voor de PlayStation 5 gekocht. Eentje daarvan laad ik op terwijl ik game via de bijgeleverde USB-kabel. Het oplaadstation heb ik (nog) niet gekocht. Ik betwijfel of ik dat nodig ga hebben aangezien het via deze methode ook gemakkelijk gaat. 🙂

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Mister Frowdo
Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Persoonlijk vind ik de extra controller een goede investering!

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mister Frowdo

Dat scheelt weer typen, want bij mij is het 100% hetzelfde. Daarbij voegt mijn reactie dan ook weer weinig toe, lol.

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha, ik was je voor! 😉

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mister Frowdo

Hahaha, zeker te weten. Maar wat je zegt, zo’n extra controller is wel een goeie aankoop geweest. Ik heb ze op het moment in Cable Guys staan, dus ze worden me nog aangereikt ook, lol.

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Geweldig, haha! 🙂

adutchman
adutchman
2 jaren geleden

Een vriend van me laad hem op met zijn telefoon adapter en dat gaat prima zegt ie maar er zijn enkele gevallen bekent dat ‘ie doorbrand. Een andere vriend heeft een oplaadstation gekocht voor 12 euro en dat is natuurlijk ideaal.

Ikzelf laad hem via de kabel op. Onder de instellingen van power saving – features available in rest mode – supply power to usb ports kan je instellen hoe lang je de Dualsense wil blijven opladen. Ik heb ‘m op 3 uur staan, dat is lang genoeg om hem volledig op te laden in rustmodus.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door adutchman
adutchman
adutchman
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ja vind je? Ik heb juist het idee dat deze zo leeg is. Ik speel nooit hele lange sessies dus het is niet echt een probleem. Maar telkens kabeltje in en uit word je wel zat. Xbox controller met oplaadbare batterijen is achteraf gezien toch best chill.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  adutchman

Met de Dual sense doe ik 16 a 17 uur. Met de DS4 max 10.

adutchman
adutchman
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Ok dat is wel lang. Als ik 2 uur game is er al 1 streepje weg. Vandaar dat ik het snel vond gaan. Maar misschien heb ik dan ook wel nog 15 uur te gaan. Ligt er ook hoeveel de haptic feedback word gebruikt lijkt me.

RuanMoleman
2 jaren geleden

Ik heb een oplaadstation. Die van sony zelf. Veruit de beste aankoop rondom de PS5 tot nu toe. Geweldig ding! Na een sessie gamen even de controller erop smijten en volgende keer kan je er weer tegenaan.

Soms heb je na een hele dag gamen een lege controller. Dan doe je die ff uit. Op de dock. Andere aan. Het feit dat het via de onderkant wordt opgeladen zorgt ook dat je niet zo pietje precies hoeft te passen. Hij glijd 9 vd 10 keer vanzelf in de juiste positie.

Het dock is robuuster dan het lijkt. Weegt meer dan je denkt en verschuift dus niet al te snel. Ook staat hij natuurlijk mooi naast de PS5.

Overigens kan ik mij niet vinden in je verhaal van boven 1 blokje komen terwijl hij oplaadt. Maar ik moet daar wel bij zeggen dat ik louter de usb C poort gebruik voor opladen. Dit omdat de Pulse 3D een USB A-dongle heeft. Dus die plek aan de voorkant is ingenomen. Hiervoor heb ik een 3 meter usb c – usb c kabel aangeschaft. Of deze sneller laadt dan de usb A poort durf ik niet te zeggen. Maar zelfs als ik op die manier mijn telefoon oplaad, heb ik fast charging.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door RuanMoleman
coola
2 jaren geleden

Ik laad sinds de ps4 mijn controllers op via m’n phone charger. Werkt geweldig en snel. Nog nooit een defecte controllers daar door gekregen.

rpenning
rpenning
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Ik precies hetzelfde, doe het al jaren en nog nooit een probleem gehad.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Ik heb een lange(re) laadkabel gekocht (aliexpres) die eigenlijk altijd aan mijn PS5 hangt. Ik gebruik namelijk ook altijd een bedrade koptelefoon en dat kost ook extra stroom. Ik zet mijn PS5 in restmode en connect eigenlijk na elke speelsessie mijn controller. Kan die ook gelijk updaten enzo.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Of je speelt gewoon op een monitor achter je bureau. Dan kun je gewoon gamen terwijl hij oplaadt. Sterker nog, dat snoer zit er vaker wel dan niet in. Zal niet zo best zijn voor de accu, maar die heb ik dus niet nodig 🙂

Mogge! – Steam Deck en Fifa-farm

Iemand zin in Psychonauts 2?