in

PlayStation 5 is vorig jaar 4,5 miljoen keer verscheept


Dat heeft Sony bekendgemaakt tijdens het onthullen van diens kwartaalcijfers. De console werd vanaf 12 november in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten en Japan, verkocht. Een week later lanceerde de spelcomputer in de meeste andere landen, waaronder Nederland en België. Sindsdien is de console niet of nauwelijks vrij verkrijgbaar in (online) winkels wegens aanhoudende populariteit.

Het bedrijf laat verder weten dat het eerder gemaakte doel om tot 31 maart 2021 7,6 miljoen exemplaren van de PS5 te verschepen, haalbaar is. Van de in 2013 gelanceerde PlayStation 4 zijn inmiddels 115 miljoen exemplaren verscheept – de laatste drie maanden van 2020 werden er 1,4 miljoen exemplaren van de console verscheept. 

Verder waren er op 31 december 47,4 miljoen PlayStation Plus-leden, een stijging van 8,6 miljoen leden op dezelfde dag een jaar daarvoor. Sony claimt dat 87 procent van alle PS5-eigenaren lid is van PlayStation Plus.

In totaal zijn er in het afgelopen kwartaal 103,7 miljoen exemplaren van PlayStation 4- en PlayStation 5-games verscheept, een stijging van 20,4 miljoen exemplaren ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Spider-Man: Miles Morales, dat in november zowel op PlayStation 5 als PlayStation 4 verscheen, is inmiddels 4,1 miljoen keer verkocht.

Sony liet weten dat het op elke verkochte PlayStation 5-console verlies maakt. Dat komt omdat Sony een “strategische prijs” gebruikt om de PS5 aan te bieden, terwijl het meer geld kost om de consoles te fabriceren. Ondanks dat is zowel de omzet als het operationeel inkomen van Sony’s gamesegment gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

PlayStation 5

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Battlefield 6 moet ergens deze lente worden onthuld

Embracer Group koopt Borderlands-studio Gearbox Software